RX 7800XT sistemde God of War: Ragnarok'ta FSP açınca FPS düşüyor

BitikPiyade

Centipat
Daha fazla  
Arkadaşlar sistem RX 7800XT Ryzen 9 5900X 32 GB RAM God of War: Ragnarok 2K Ultra ayarlarda oynuyorum. Sorum şu, AMD FSR 3.1 native ayarlara alınca oyunda yaklaşık 10 FPS daha düşük alıyorum. FSR, FPS artırmak için bir teknoloji, FPS düşürdüğünü ilk defa gördüm.

Son düzenleyen: Moderatör:
Fark ettim hocam. Temporal anti- aliasine göre AMD FSR 3.1 native alınca 10 FPS daha düşük veriyor.
Tamam işte ama görüntü kalitesi de düşen fpse karşılık artıyorsa sorun yok, bence özellikle sony oyunlarında en başarılı fsr, ama ufak ışıklarda yanıp sönme gibi durumlarla karşılaşırsanız diğer alternatifleri de deneyip en sorunsuzunu kullanın. bu arada oynarken fps barı kapatmanızı tavsiye ederim büyük hata, zaten ölüsünden 90-100 fps alıyorsunuzdur en iyi ayalarda bile (2k)

Tamam işte ama görüntü kalitesi de düşen FPS'e karşılık artıyorsa sorun yok, bence özellikle Sony oyunlarında en başarılı FSR, ama ufak ışıklarda yanıp sönme gibi durumlarla karşılaşırsanız diğer alternatifleri de deneyip en sorunsuzunu kullanın. Bu arada oynarken FPS barı kapatmanızı tavsiye ederim büyük hata, zaten ölüsünden 90-100 FPS alıyorsunuzdur en iyi ayalarda bile (2K)

Konuyla ilgili bilgim olmadığı için soruyorum hocam neden FPS barını kapatmamı öneriyorsunuz? Performansı mı etkiliyor?

Konuyla ilgili bilgim olmadığı için soruyorum hocam neden FPS barını kapatmamı öneriyorsunuz? Performansı mı etkiliyor?
Hayır hocam oyuna odaklanmak yerine istemsiz gözünüz kayıyor ve alabileceğiniz maximum fps ile oyunu oynama isteği, oyunu oynama isteğinin de önüne geçiyor ve odak kaybına sebep oluyor. Gözle görülür takılmalarla kasmalarla karşılaşmadığınız sürece herhangi bir performans denetlemesi yapmayın bence.

Tavsiyem hikayeli oyunlarda yalnızca vsync veya radeon chill ile fpsinizi monitörünüzün hertzinin 2 eksiğine kısıtlayıp freesync açmanız, karelerinizin düzenini korumak kare fazlalığından daha çok akıcılık getirebilir bir denemenizi öneririm.

Hayır hocam oyuna odaklanmak yerine istemsiz gözünüz kayıyor ve alabileceğiniz maximum FPS ile oyunu oynama isteği, oyunu oynama isteğinin de önüne geçiyor ve odak kaybına sebep oluyor. Gözle görülür takılmalarla kasmalarla karşılaşmadığınız sürece herhangi bir performans denetlemesi yapmayın bence.

Tavsiyem hikayeli oyunlarda yalnızca V-Sync veya Radeon chill ile fpsinizi monitörünüzün hertzinin 2 eksiğine kısıtlayıp FreeSync açmanız, karelerinizin düzenini korumak kare fazlalığından daha çok akıcılık getirebilir bir denemenizi öneririm.

O kadar haklısınız ki hocam 😂 FPS bakmaktan oyuna odaklanamıyorum en iyisi kapatmak.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı