RX 7900 XT alınır mı?

suleymanrss

Decapat
Daha fazla  
Sizce 7900XT alınır mı? Biliyorsunuz birçok kişi AMD'den şikayetçi ama bu fiyat a bu özellikli bir ekran kartı cidden çok iyi. 7900 XT fiyatına 3080 4070 Ti gibi kartlar var ve 7900 XT özellik olarak ikisinden de iyi görünüyor sizce alınır mı?

Alınır 4070 Ti'a karşı hem performans hem de VRAM üstünlüğü var.
Yalnız aldığınız modelin referans model olmadığına dikkat edin.

Sizce 7900XT alınır mı? Biliyorsunuz birçok kişi AMD'den şikayetçi ama bu fiyat a bu özellikli bir ekran kartı cidden çok iyi. 7900 XT fiyatına 3080 4070 Ti gibi kartlar var ve 7900 XT özellik olarak ikisinden de iyi görünüyor sizce alınır mı?
Ray tracing işin içine girince yamuluyor 7900 XT ve XTX. DLSS 3.0 desteğini diğer oyunlar kazandıkça 4070 Ti performansını koruyacaktır. Bunun yanında AMD de driver güncellemeleri ile performansını artıracaktır. Tek avantajlı yani VRAM'in 20 GB olması bunun dışında herhangi bir artısı yok. Ayrıca 4070 Ti güç anlamında çok verimli bir kart. Mevcut PSU'yu değiştirmeden kasaya sığıyorsa alınıp tertemiz kullanılabilir ve Nvidia kartları çok daha serin çalışıyor AMD modellere göre.

Ray Tracing işin içine girince yamuluyor 7900 XT ve XTX. DLSS 3.0 desteğini diğer oyunlar kazandıkça 4070 Ti performansını koruyacaktır. Bunun yanında AMD de driver güncellemeleri ile performansını artıracaktır. Tek avantajlı yani VRAM'in 20 GB olması bunun dışında herhangi bir artısı yok. Ayrıca 4070 Ti güç anlamında çok verimli bir kart. Mevcut PSU'yu değiştirmeden kasaya sığıyorsa alınıp tertemiz kullanılabilir ve NVIDIA kartları çok daha serin çalışıyor AMD modellere göre.

12 GB VRAM ile 2K da RT açmak biraz zor.
Ayrıca performans farkı da var 7900XT daha performanslı
Geriye CUDA çekirdekleri DLSS ve soğutma kaldı.
Oyun için CUDA çekirdeği önemli değil.
Far3.0 çıkacak DLSS kadar iyi olmasa da idare edeceğini düşünüyorum.
7900XT modellerinin soğutmaları da güzel.

12 GB VRAM ile 2K da RT açmak biraz zor.
Ben 4070 Ti ve 7900 XT arasındayım ve halen karar veremedim. Bu kararsızlıkla büyük ihtimalle kart fiyatları çok yükselecek ancak 4070 Ti'da RT açıldığında herhangi bir VRAM sıkıntısı da görmedim. 4K'da sıkıntılı ancak 2K'da sıkıntı görmedim. Ayrıca GDDR6X Nvdia belleğinin saat hızı 7900 XT'den daha hızlı diye biliyorum. İleriye dönük eğer AMD iyileştirirse 7900 XT alınabilir tabii. Benim anlamadığım nokta AMD kartları bu kadar kaslıyken RT de neden yamuluyorlar?

Ben 4070 Ti ve 7900 XT arasındayım ve halen karar veremedim. Bu kararsızlıkla büyük ihtimalle kart fiyatları çok yükselecek ancak 4070 Ti'da RT açıldığında herhangi bir VRAM sıkıntısı da görmedim. 4K'da sıkıntılı ancak 2K'da sıkıntı görmedim. Ayrıca GDDR6X NVIDIA belleğinin saat hızı 7900 XT'den daha hızlı diye biliyorum. İleriye dönük eğer AMD iyileştirirse 7900 XT alınabilir tabii. Benim anlamadığım nokta AMD kartları bu kadar kaslıyken RT de neden yamuluyorlar?

Şu an RT ile VRAM sınırda 2K da yakında yeterli olamayacak hatta 2-3 yıl sonra RT siz bile yeterli olmayacak.
Saat hızı harici bir sürü faktör var performansı etkileyen tetslerine bakarsanız 7900XT'nin bariz önde olduğunu görebilirsiniz NVIDIA'ya geleceğe yönelik demek saçma kart eskitme politikalarını izliyorlar bir kere.
AMD hataları şu an 0 olmasa da nadiren çıkacak seviyedeler.
RT olayı hakkında fikrim yok
Kartların fiyatlarının artacağını sanmam dolar ciddi derecede artmazsa.

RT olayı hakkında fikrim yok
RT önemli hocam maalesef. Oyunların geleceği ve grafik kalitesi artık RT ye bağlı olacak gibi duruyor.

AMD uzak durulmasi gereken bir marka. Ekran kartinda Nvidia’dan; islemcide Intel’den sasmamak en dogrusu.
12900K dahil kullandım geçici olarak. Intel kötü demiyoruz ancak AMD kullandınız mı ki kötü diyorsunuz işlemci olarak? Şuan 7600x kullanıyorum 5600 MHz EXPO RAMler ile. Tek tıkla RAM OC'si de oldu. AMD nin getirdiği PBO (Precision Boost Override) ile OC yapmadan işlemcinin saatini 5.5 GHz yaptım basit bir şekilde. 240mm sıvı soğutma ile de hiç ısınmıyor. AMD AM5 ile harika ötesi bir iş çıkartmış. Intel ve Nvidia iyi olsalar da hep eskitmeye yönelik işler yapıyorlar. Ayrıca Intel ölü soket. AM5 geleceğe yatırım. İleride 7600x yetmediği zaman çıkartıp satarım ve o zaman 7950X ya 7800x3D gibi işlemci takıp geçerim 5 yıl daha önüme bakarım ki şuan 7600x 4090'ı bile besliyor. Ekran kartı kullanmadım AMD yorum yapamam ama işlemci için kullanmadıysanız insanları yanlış yönlendirmeyin lütfen.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı