RX 7900 XT alınır mı?

7900 XT, 4070Ti'dan daha iyi değil, eşit ve 4070Ti varken aynı fiyata alınmaz. 7900 XT'nin fiyatını düşürmesi gerek AMD. Yakında düşecektir.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

RT önemli hocam maalesef. Oyunların geleceği ve grafik kalitesi artık RT'ye bağlı olacak gibi duruyor.

12900K dahil kullandım geçici olarak. Intel kötü demiyoruz ancak AMD kullandınız mı ki kötü diyorsunuz işlemci olarak? Şu an 7600X kullanıyorum 5600 MHz expo RAM'ler ile. Tek tıkla RAM OC'si de oldu. AMD'nin getirdiği PBO (Precision Boost override) ile OC yapmadan işlemcinin saatini 5.5 GHz yaptım basit bir şekilde. 240mm sıvı soğutma ile de hiç ısınmıyor. AMD AM5 ile harika ötesi bir iş çıkartmış. Intel ve NVIDIA iyi olsalar da hep eskitmeye yönelik işler yapıyorlar. Ayrıca Intel ölü soket. AM5 geleceğe yatırım. İleride 7600X yetmediği zaman çıkartıp satarım ve o zaman 7950X ya 7800x3D gibi işlemci takıp geçerim 5 yıl daha önüme bakarım ki şu an 7600X 4090'ı bile besliyor. Ekran kartı kullanmadım AMD yorum yapamam ama işlemci için kullanmadıysanız insanları yanlış yönlendirmeyin lütfen.

Evet RT önemli ancak geleceğe yönelik olması için bir de VRAM lazım RT açınca bayağı VRAM kullanıyor demek istediğim bu.

Evet RT önemli ancak geleceğe yönelik olması için bir de VRAM lazım RT açınca bayağı VRAM kullanıyor demek istediğim bu.
Hocam zaten en son kararım 7900 XT oldu. XFX Spedster Merc modelini alacağım. VRAM önemli. Nvidia eski stokları eritmek ve 4080 - 4090'a zorlamak için rezalet bir fiyatlandırma izledi. Elimde GTX 1080 var 2016 Aralık ayında almıştım. Dün Control oyununu bitirdim ultra ayarlarda bile VRAM 6-7 GB kullanıldı. 2023 yılı için 12 GB gayet yetersiz ve ileriye dönük bir yatırım değil. AMD'nin de fiyatlandırma politikası yanlış ancak en azından driverlarla performansını düşürmüyor, arttırıyor. Ayrıca Radeon Relive yazılımı da gayet hoş. FSR 3.0 da muhakkak gelecektir ki ben ne FSR ne de DLSS kullanmadan olabildiğince saf güçle oynamak istiyorum. RT açarım ancak ultra kalitede değil de orta da açarım her türlür 8GB ekstra VRAM işe yarayacaktır.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı