RX 7900 XTX için pin bağlantısı nasıl yapılmalı?

KadirTekin5842

Centipat
Daha fazla  
Arkadaşlar RX 7900 XTX ekran kartı satın aldım kullandığım PSU RM850e ekran kartının kutusunu incelerken tek kablodan 16 pinlik bağlantı yapılmaması uyarısını gördüm ama aklım karıştı. PSU'daki kablomda ise 6+2 ve 6+2 bir kablodan diğeri ise düz 6+2 var kullanabilir miyim yoksa başka bir şey mi yapmam gerekiyor? Bilen biri varsa sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Güç kaynağınızda 3 adet PCIe konnektör desteği mevcut. Bu üçüne de ilgili VGA kablolarını takıp ekran kartına takacaksınız. Yani tek kablodan paralel bağlamamanız gerekiyor.

Çıkan kablolar bu şekilde kutusunda bu şekildeki kablo için uyarı vermiş ASUS o yüzden sordum.

IMG_7226.jpeg

IMG_7225.jpeg

Güç kaynağınızda 3 adet PCIe konnektör desteği mevcut. Bu üçüne de ilgili VGA kablolarını takıp ekran kartına takacaksınız. Yani tek kablodan paralel bağlamamanız gerekiyor.
İlk 2 tane 6+2 olan kablo için

Evet ekstra olarak 2x2 de var onu da bağladım.
2x2 mi 2x4 mü? Görselde 4 tane PCIE & CPU kısmı var. İkisi CPU için kullanıldıysa mecbur ekran kartına giden iki kablodan birini paralel bağlayacaksın ama ne kadar sağlıklı olur bilmiyorum.

2x2 mi 2x4 mü? Görselde 4 tane PCI-e & CPU kısmı var. İkisi CPU için kullanıldıysa mecbur ekran kartına giden iki kablodan birini paralel bağlayacaksın ama ne kadar sağlıklı olur bilmiyorum.

Biraz araştırmayla çözdüm bu genel olarak kullanılan bir resim imiş demek istediği şey paralel olan bağlantıyı tek kablo olarak kullanmamak gerekiyormuş 7900XTX de 24 pin olduğu için zaten iki tane kablo kullanmak zorundayım yani sıkıntı oluşturmuyormuş.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı