RX 7900 XTX toplama sisteme anakart ve SSD önerisi

Bütçe
20 25 Bin

Rzyne123

Yoctopat
Herkese merhaba, eski bilgisayarım bozulduğu için yeni bir sistem toplamak istiyorum. Aklımdaki şöyle önerilerinizi yazarsanız sevinirim.

Ekran kartı: RX 7900XTX Nitro+
İşlemci: 7800x3D.
Anakart: X670E Tomahawk Wi-Fi düşünüyordum ama bilmiyorum.
Soğutucu: Thermalright peerless assasin 120 SE.
Kasa: Lian Li Lancool 3
PSU: Be Quiet 12m 1000W.
SSD? KC3000 2TB düşünüyordum ama gen 5 SSD daha mı iyi olur diye aklıma girdi.
RAM: 32 GB G.Skill Trident Z5 Neo.

Bütçem 20 25 bin gibi o 2 parça için. Önerirseniz sevinirim.

Oncelikle elinize saglik, sistemin parcalari oldukca guzel secilmis. Sadece oyun oynayacaksaniz gen 4 ile gen 5 arasında kayda deger bir fark olacagini dusunmuyorum.

Anakart için de X serisi almanizin ozel bir sebebi yoksa kaliteli bir B650 yeterli olacaktir.

Oncelikle elinize saglik, sistemin parcalari oldukca guzel secilmis. Sadece oyun oynayacaksaniz gen 4 ile gen 5 arasında kayda deger bir fark olacagini dusunmuyorum.

Anakart için de X serisi almanizin ozel bir sebebi yoksa kaliteli bir B650 yeterli olacaktir.

Aslında MSI MAG B650 Tomahawk düşünüyordum ama çoğu forum biraz daha üstünü öneriyordu ben öyle düşünmüştüm.

Aslında MSI MAG B650 Tomahawk düşünüyordum ama çoğu forum biraz daha üstünü öneriyordu ben öyle düşünmüştüm.
Basarili vrm'i var, heatsink'i guzel, diger ozellikleri de ihtiyaclarinizi karsiliyorsa bence yeterli. 81 derece ve uzeri herhangi bir b650 mobo secebilirsiniz bana kalirsa. Ssd slot sayisi, ram slotu sayisi, usb connector'lari vs. ihtiyacinizi karsiladigi muddetce anakarta ekstra yatirim yapmaya gerek oldugunu düşünmüyorum. Estetik acidan da onemliyse sizin icin bu baska bir kistas oluyor tabi.

1735840470091.jpeg

Basarili VRM'i var, Heatsink'i guzel, diger ozellikleri de ihtiyaclarinizi karsiliyorsa bence yeterli. 81 derece ve uzeri herhangi bir B650 mobo secebilirsiniz bana kalirsa. SSD slot sayisi, RAM slotu sayisi, USB connector'lari vs. ihtiyacinizi karsiladigi muddetce anakarta ekstra yatirim yapmaya gerek oldugunu düşünmüyorum. Estetik acidan da onemliyse sizin icin bu baska bir kistas oluyor tabii.

Eki Görüntüle 2387247

Hocam bir de belki ileride gen5 bir SSD veya karta yükseltirim diye düşünüyorum. Ondan dolayı biraz daha geleceğe dönük olsa daha iyi olmaz mı?

Tabii ki boyle bir upgrade yapmak istiyorsaniz ve sebepleriniz varsa mantikli.

Sağ olun hocam. Peki hocam X670E'lerde öneriniz nedir yoksa benim düşündüğüm iyi midir?

Bir de ekran kartı olarak 4080s ile arasında kaldım. XTX'in siz hangisini önerirsiniz 2K için?

Tabii ki boyle bir upgrade yapmak istiyorsaniz ve sebepleriniz varsa mantikli.

Son düzenleme:
Sağ olun hocam. Peki hocam X670E'lerde öneriniz nedir yoksa benim düşündüğüm iyi midir?

Bir de ekran kartı olarak 4080s ile arasında kaldım. XTX'in siz hangisini önerirsiniz 2K için?
Msi pro x670-p'ye bakabilirsiniz.

2k icin ikisi de oldukca guclu, 4k'da bile iyiler. Ray tracing, path tracing, dlss, frame gen benim icin o kadar da onemli degil, ham guc oncelik diyorsaniz ve daha ucuz olsun diyorsaniz 7900xtx. Bahsettigim teknolojik ozellikler benim icin kistas, almisken onlari da kullanmak isterim diyorsaniz 4080 Super. Hangisini alirsaniz alin pisman olmazsiniz.

X serisi hakkinda B serisi kadar da bilgim yok, kullanmadigim icin yanlış yonlendirmeyeyim. @Teacher80 hocam sizin bir yorumunuz olur mu? Ben hobi olarak ugrasilmadikca ve de profesyonel olarak x serisine ihtiyac duyulmadikca genelde b serisi oneririm butce dahilinde.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı