RX 7900 XTX vs RTX 4070 Ti Super

• Konuyu başlatan zbawn
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 28
  • Görüntüleme 4.479
Bütçe
40.000tl
Kasım ayında senin gibi konu açmıştım 4070 Ti mı alsam 7900 XTX mi alsam diye herkes 7900 XTX önerdi kas gücü falan dediler Sapphire 7900 XTX Nitro+ aldım. 2K monitör ile 2 ay anca kullandım. İşlemcim seninle aynı. Power Corsair RM750X. 2 ay sonucunda kart servise gitti görüntü kırpılmalarından dolayı bildiğin kart bozuldu 2 ayda kartı zorlamadım bile.

İnceleme sonucunda bir sorun görülmedi yazmışlar şu an kargoda bana geliyor tüketici hakem heyeti falan uğraşacağım yani. Sana tavsiyem öncelikle daha önce NVIDIA kullanmış biri olarak NVIDIA'dan şaşma 12 GB falan diye almadığım 4070 Ti kartı dört gözle arıyorum şu an.

Sana tavsiyem henüz teslim almadıysan iade edip NVIDIA kart alman ne olursa olsun NVIDIA al. Eğer bir şekilde değişim çıkartabilirsem satıp NVIDIA alacağım.

Eğer illa 7900 XTX kullanacağım diyorsan 700W hayatta yetmez. PSU için boşluk bırakmak gerekiyormuş o yüzden en az 850 lazım. Ben 7900 XTX alsam 1000W PSU alırım.

Tatsız bir tecrübe yaşamışsınız fakat şikayetinizin doğrudan AMD kaynaklı olduğunu düşünmüyorum. 7900 XT kullanıcısı olarak bende bugün NVIDIA daha sıcağım fakat kartları sorunlu ve yetersiz olduğu için değil verilen sözler tutulmadığı, güç tüketimi yüksek olduğu için.

4080 Super alınmayacaksa 7900 XTX daha iyidir, 4070 Ti ve super ile kıyas etmeyiniz.

Kas gücü çok iyi, şu kartın yaklaşamaz falan bunlara 2 ay önce olsa kanardım ve malesef kandım satın aldım.

Yeni almayı düşünen arkadaşlara kesinlikle önermiyorum. Özellikle Sapphire 7900 XTX önermiyorum belki farklı markaların 7900 XTX iyidir bilemiyorum ama sapphire almayın aldırtmayın.

Kas gücü çok iyi, şu kartın yaklaşamaz falan bunlara 2 ay önce olsa kanardım ve maalesef kandım satın aldım.

Yeni almayı düşünen arkadaşlara kesinlikle önermiyorum. Özellikle Sapphire 7900 XTX önermiyorum belki farklı markaların 7900 XTX iyidir bilemiyorum ama Sapphire almayın aldırtmayın.

Kendi kartınızda sorun çıktı diye koskoca bir firmaya laf atamazsınız! Rampage demiyoruz yılların Sapphire'i 2001'den beri üretim yapan bu marka yılda neredeyse 1.8 milyon kart üretiyor hatta RX 7700 XT modelini bizzat ben kullanıyorum, sırf kendi kartınızda sorun çıktı diye koskoca markayı karalayamazsınız!

Arkadaşlar merhaba. AMD RX 7900XTX 24 GB ve NVIDIA RTX 4070 Ti super 16 GB arasında kararsız kaldım. 2K oyunculuk için kullanacağım kartları ve uzun süre kullanmak istiyorum, siz hangisini önerirsiniz? Ya da yeni çıkacak kartlarımı beklemek daha mantıklı olur?

Sistem özelliklerim.
Anakart: ASRock X670'e pg lightning AM5 soket.
İşlemci: AMD Ryzen 5 7600X 4.7GHz
RAM: 2X Kingston Fury Beast 16 GB DDR5 5200MHz.
Ekran kartı: PowerColor Red Devil RX 6700XT.
PSU: 700watt.
Kartınız geldi mi hocam ?

Kartınız geldi mi hocam ?
Geldi hocam Sapphire Pulse rx 7900xtx modelini tercih ettim, bir dünya test yaptım %100 yük altında 70 dereceyi geçmedi. Performans olarak zaten hiçbir şey söylenemez harika bir kart, ayrıca Deepcool 1000w PQ1000M model PSU da aldım oda gayet sessiz çalışıyor.

Geldi hocam Sapphire Pulse rx 7900xtx modelini tercih ettim, bir dünya test yaptım %100 yük altında 70 dereceyi geçmedi. Performans olarak zaten hiçbir şey söylenemez harika bir kart, ayrıca Deepcool 1000w PQ1000M model PSU da aldım oda gayet sessiz çalışıyor.

Hayırlı olsun hocam. En iyisini yapmışsınız taş gibi kart.

Geldi hocam Sapphire Pulse RX 7900XTX modelini tercih ettim, bir dünya test yaptım %100 yük altında 70 dereceyi geçmedi. Performans olarak zaten hiçbir şey söylenemez harika bir kart, ayrıca DeepCool 1000W PQ1000M model PSU da aldım oda gayet sessiz çalışıyor.

Hayırlı olsun o kartla takla attıramayacağınız kart oynayamayacağınız oyun yok, harika seçim ancak driver (sürücü) konusunda şöyle bir handikapı var çıktığı gibi güncelleme atmayın şubat güncellemesini Mart'ta Martı nisanda atın biraz aralıklar koyunki sorun yaşamayın bazen ufakta olsa sorunlar olabiliyor yazılım kısmında.

Harika seçim güle güle kullanın tekrardan hayırlı olsun. 😁

Technopat Haberler

Geri
Yukarı