RX 7900 XTX vs RTX 5080

Neden böyle düşünüyorsunuz?

9800x3D ve 7900XTX sistem kullanıyorum yaklaşık 1 yıldır.

Herhangi bir sorunuz veya yapmamı istediğiniz bir test var ise yazabilirsiniz.

Hocam ben gecen sizle konusmustum 7900XT alacağım diyerekten, zaten 5 gun sonra 9070XT 9070 tanitilacak, kimi kaynak 7900XT 5080'e veya 5070'e rakip olacagini soyluyor kimisinde 4070 seviyesinde kalacagi soyleniyor ondan almadim lakin kafamda soyle bir soru var FSR olmadan RT acik iken NVIDIA kartlara gore cok dusuk FPS almiyor reviewlerde maksimum 15 FPS falan (2K) buradaki yorumlarda epey RT performansi cok kotu yorumu var ona takiliyorum.
Eger 9070XT ve 9070 istedigim oranlarda olmazsa direk alacağım 7900XT'yi.

Monitor 2k 540hz, 4:3 genelde 1280x960 çözünürlükte, valorant cs2 low ayarlarda oynuyorum
Valorant yüklü değil lakin CS2'de size test edip sonuçları paylaşırım.

Fiyat olarak 7900XT kadar ucuz olur mu bilemiyorum 9070XT. 9070XT baz modeller 850W performansı artırılmış 900W modeller PSU desteği istiyor. Bu denli bir güç kaynağına sahip ekran kartının eski seri amiral gemisinden daha düşük performansa sahip olacağını pek düşünemiyorum, bana göre 7900xtx'in kusurları giderilmiş bir versiyonu gibi olacak, daha iyi ışın izleme daha iyi bir kare oluşturma gibi, fiyat olarak ortalama 40-50bin arası bir fiyat ile çıkar tahminim.

Bekleyip göreceğiz, umarım iyi ve uygun bir fiyatlı kart gelir.

Hocam son guncel iki kaynak var 9000 serisi ile ilgili. İkisi de ayni kaynak.
Türkçeye cevrilen: RX 9070 ve RX 9070 XT için resmi performans verileri sızdırıldı
Orijinal kaynak:

RX 9070 XT için belli bir çıkış tarihi var mı ? Benimde kafama çok yatıyor bu ekran kartı.

RX 9070 XT için belli bir çıkış tarihi var mı? Benim de kafama çok yatıyor bu ekran kartı.

Hocam 28 subat tanitimi olacak deniyor. Mart'in 6 gibi cikar muhtemelen, cunku satici sirketler, İtopya vb sitelerine sayfalarini ekledi bile cicegi burnunda bir anda cikabilir yani. Zaten gelmistir ulkeye AMD satabilirsiniz dedigi anda piyasaya konulacak depolarinda var muhtemelen. Zaman bu kadar yakinken ve NVIDIA bu kadar ofsayt konumundayken AMD bu krizi deli dehset firsata cevirecek karti olmasi gerekenden ucuz yapip daha fazla satmayi hedefleyecek. Bu kadar az bir zaman kalmisken beklememek mantiksiz en fazla 1 haftana 2-3 bin TL bütçe acmana mal olur.

Rx 9070 xt ile alakali su ana kadar yayinlanan sizintilar tutarli ve akla yatkin gelmiyor. Oncelikle rx 9070 xt'nin rakipi rtx 5070 oluyor. Amd ust ve orta ust GPU grubunu bu nesil bos geciyor. Rtx 5070 TI cikis yaptigindan, rtx 5070'in en fazla ne kadar "guclu" bir kart oldugunu kestirmek zor degil. Yani sira Amd yetkili 32 GB vram iddiasini kesin bir dille yalanladi ve ayrica 7900 xtx modeli icin onerilen PSU guc degeri 750w iken orta segmet yeni nesil bir GPU'nun 900w'lik bir PSU istemesi mumkun gorunmuyor.

Peki teşekkür ederim, bir de şey soracağım, AMD'nin NVIDIA gibi böyle Zotac ASUS MSI gibi çıkarttığı ekran kartı modelleri var mı? Varsa en iyisi hangisi güven ve performans olarak?

Son düzenleyen: Moderatör:

Fersah fersah ta donanım sorunu var RTX 5090 ve 5080 de

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…