RX 7900GRE için AM4 işlemci önerisi

Reax

Hectopat
Yer
Ankara
Daha fazla  
Arkadaşlar elimde RX 7900GRE ve 5600X ikilisi var. 2K da AAA oyunlarda şu ana kadar hiçbir sıkıntı çekmedim darboğaz vs. fakat ekran kartım gibi işlemcim de biraz uzun ömürlü olsun istiyorum. Sistemim AM4 şu an anakart değiştiremem. Hangi işlemciyi tavsiye edersiniz? Aklımda 5800X ,5800x3D veya 5900X var aralarında ciddi performans farkı var mıdır hangisini seçmeliyim? Anakartımın modeli aşağıda.

Son düzenleme:
En alt alabileceğiniz bu karta göre Ryzen 7 5700x3D X3D olması oyunlarda öne geçiriyor L3 ön belleğin hafızası X3D serisinde çok yüksek ve fark çok fazla oluyor. Ama dipnot her oyunda değil. Testte alt seri olan Ryzen 5 olmasına rağmen Rust testindeki fark anormal.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Arkadaşlar elimde RX 7900GRE ve 5600X ikilisi var. 2K da AAA oyunlarda şu ana kadar hiçbir sıkıntı çekmedim darboğaz vs. fakat ekran kartım gibi işlemcim de biraz uzun ömürlü olsun istiyorum. Sistemim AM4 şu an anakart değiştiremem. Hangi işlemciyi tavsiye edersiniz? Aklımda 5800X ,5800x3D veya 5900X var aralarında ciddi performans farkı var mıdır hangisini seçmeliyim?
Eğer şuan AM4'te kalırsanız ileride AM5'e geçerken zorlanırsınız. Bence AM5'e geçin.

Eğer şu an AM4'te kalırsanız ileride AM5'e geçerken zorlanırsınız. Bence AM5'e geçin.

Maalesef şu an yapamam sistemi yeni sayılabilecek bir zamanda değiştirdim. Değiştirirkende aslında işlemci değiştirme düşüncem yoktu o yüzden AM4 anakart aldım tekrar. Hala da o kadar gerekli görmüyorum aslında bugüne kadar darboğaz vs yemedim AAA oyunlarda. 2K ayarlarda 5600X sorunsuz şekilde besliyor bu ekran kartını.

Peki arkadaşlar şeyi sorayım. Mesela ben şu an Dying Light 2 oynuyorum oynarken de değerlere bakıyorum sık sık. İşlemci kullanımı yüzde 60'ı geçmedi oynarken ekran kartı da sürekli 98-100 aralığında. Ben bu sistemde 5600Xden 5800x3D ye geçersem gözle görülür bir FPS performans artışı yaşar mıyım?

Peki arkadaşlar şeyi sorayım. Mesela ben şu an Dying Light 2 oynuyorum oynarken de değerlere bakıyorum sık sık. İşlemci kullanımı yüzde 60'ı geçmedi oynarken ekran kartı da sürekli 98-100 aralığında. Ben bu sistemde 5600XDEN 5800x3D ye geçersem gözle görülür bir FPS performans artışı yaşar mıyım?

Hocam işlemcinizin aynı modeli sadece X3D olan test burada dediğim gibi her oyunda olmuyor ama olan oyunlarda da tatminkar FPS artışı fazlasıyla oluyor ve alacaksanız Ryzen 7 5700x3D alın 3K daha ucuz ve performans olarak %-10 daha kötü sadece.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Hocam işlemcinizin aynı modeli sadece X3D olan test burada dediğim gibi her oyunda olmuyor ama olan oyunlarda da tatminkar FPS artışı fazlasıyla oluyor ve alacaksanız Ryzen 7 5700x3D alın 3K daha ucuz ve performans olarak %-10 daha kötü sadece.

Hocam bu testler güvenilir mi? Ayrıca 2K ayarlarda da bu oranda artış olur mu videodaki testler 1080p de yapılmış.

Bu testler güvenilir tabii ki. İşlemcinin FPS'e katkısı düşük çözünürlükte daha belli olur çözünürlük artıkça işlemcinin gücü pek gözükmez arka planda kalır. 2K'da da artış olur ama ne kadar olur bilemiyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı