Paylaşımınız için teşekkürler ama çok büyük eksiklikler ve yanlışlıklar söz konusu bunlara değinmek istiyorum.
Öncelikle paylaştığınız kaynakları referans almışsınız ama siz bu konu hakkında tam olarak araştırma yapmamışsınız, maalesef hatalısınız ve bu kaynaklar bir yere kadar maalesef yeterli olur neden?
İlk kaynağınız güncel değil ve yaklaşık 5 ay öncesine ait, kartların güncel durumu hakkında konuşur isek daha verimli olur çünkü teknoloji aynı kalmıyor. O gün için size haklısınız derdim ama ben kendi ekran kartımı alırken biraz ileriye dönük olmasını istedim.
AMD henüz bu ay içinde hem ekran kartı hem işlemci için yazılımsal anlamda önemli iyileştirmeler yaptı bunlara göz atar isek RTX 4080 Super ile RX 7900 XTX'i daha iyi kıyaslamış oluruz.
İşlemci konusunda Windows işletim sistemi temelinde bir iyileştirme yaptı ve buna ek olarak anakart üreticileri stabilizasyon ve performans artışı konusunda önemli BIOS güncellemeleri yayınladı ama konumuz işlemci değil.
Ekran kartı konusunda referans olarak paylaştığınız YouTube videosunu izledim ve detaylara bakmadan paylaşım yapmışsınız, neden hata yaptığınızı buradan çok daha net anladım çünkü araştırmamışsınız.
İlk olarak video 2 ay öncesine ait ve AMD bu ay içinde FSR 3.0 ve fmf 2 ( fluid Motion frames 2) güncellemesini getirdi. Bu yeni güncellemeler nasıl fark yaratıyor peki.
Eki Görüntüle 2323598
Eki Görüntüle 2323599
Eki Görüntüle 2323600
DLSS ile FSR 3.0 arasındaki fark.
Paylaşmış olduğunuz videoda Gigabyte markasının AMD referans kartı kullanılıyor buna ek olarak videoyu paylaşan kişi Zotac markasının RTX 4080 Super ekran kartını kullanıyor ve ben ASUS markasının RX 7900 XTX ekran kartını kullanıyorum, videoda ki ayarların aynısını kullandım sonuçlar yukarıda.
Videodan da görüldüğü gibi iki kart arasında ki ham fark ortada ve AMD'nin referans kartı kullanılıyor.
Yazının başında yazdım iyi araştırmamışsınız diye, bunu yanlış anlamayın çünkü videoyu detaylı izlemediniz peki bunu neden söylüyorum.
Eki Görüntüle 2323602
Eki Görüntüle 2323603
Eki Görüntüle 2323604
Eki Görüntüle 2323605
Eki Görüntüle 2323606
Videoda çoğu oyunda özellikle ham performans konusunda 4080 Super ile 7900 XTX arasında fark görünüyor, yukarıda Cyberpunk için kendim test sonucunu paylaştım lakin videodaki çoğu oyun maalesef ben de yok, sadece Forza Horizon 5'i test edebildim yine videodaki ayarlar ile.
Eki Görüntüle 2323608
Eki Görüntüle 2323610
Bu bilgiler doğrultusunda şahsen RTX 4080 Super'in iyi olduğunu düşünmüyorum.