RX 7900XTX ve R7 7900x3D sistem toplamak

Bütçe
80000

Hayır saçmalama durumu yok. Phoenix modeli ısınan bir model değil. Diğer modelleri almak isterseniz ya fiyat farkı fazla oluyor ya da başka parçalardan kısmak zorunda kalıyorsunuz. Gainward Palit'e ait olduğu için sorun çıkarmaz. NVIDIA partneri bunlar. NVIDIA boş beleş adama partnerlik vermez. Gainward ekran kartlarında ghost modeli kötüdür sadece. Phoenix en üst modeli oluyor.

Yardımların için çok teşekkür ederim. Yarın sipariş vereceğim.

Yardımların için çok teşekkür ederim. Yarın sipariş vereceğim.

@KanekiKenji AMD isterseniz şuna da bakabilirsiniz.
3.seçenek olarak RAM'leri 64 GB yerine 32 GB anakartıda MSI yerine ASRock tercih ederseniz 93.146 TL'ye MSI Gaming X Slim modeline geçebiliyorsunuz. ASRock zaten en az MSI seviyesinde sorun olmaz. Sadece 64 GB ve CL30 yerine 32 GB CL36 RAM almış olursunuz. Bu konuda şöyle bilgi verebilirim AMD işlemcilerde CL değerinden çok MHz değeri daha önemli. Yani 1-2 FPS'den fazla fark yapmayacaktır. Asıl fark 5200MHz ile 6000MHz arasında oluyor. 64 GB konusuna gelecek olursak ağır iş yüklerine girmiyorsanız sadece oyun içinse gerek yok. 16 GB bile birkaç oyun hariç sorun çıkarmıyor. 8 senedir 16 GB RAM fazlasıyla yetti. 32 GB 2-3 senede eskimez en az 4-5 senesi var. Msi olanı paylaşıyorum.

Son düzenleme:

MSI almak için o farkı vermemize gerek var mı sizce? MSI almak için o farkı vermemize gerek var mı sizce? 7900XTX almayı çok istedim ama arkadaşlarım RTX 4080 Super'den şaşma dediler o yüzden vazgeçmiştim ilk topladığım sitede peşin fiyatına 6 taksit var o yüzden toplamıştım oradan olmadı kartan tek çekim geçeceğim bu seçenekler oradan daha mantıklı duruyor.

NVIDIA daha iyi bence de NVIDIA tercih edin. Fiyat farkı fazla olduğu için ve konunun 7900XTX önerisi olduğu için önerdim. MSI olan ile aşırı fark yok tier arasında gördüğünüz gibi bir segment yukarı çıkacaksınız ki Gaming X Slim modeli Trio modelin altındadır kalite olarak. Belkide yine aynı segmentte kalırsınız tier listte olmadığı için bilemeyeceğim. İki eksi durumu var bunun birincisi alt tierlerde olan modeller coil whine çıkarma ihtimali yüksektir. Yani zararsız tiz bir ses kulaklık takıyorsanız sorun olmaz. 2.olarak kısa vadede ısınmasada bakım zamanı daha çabuk gelecektir. Üst tier model 2 sene sonra ısınmaya başlayacaksa alt tier belki 1-1.5 sene gibi düşünün. Onun dışında çökme veya drop gibi herhangi bir sorun yaşamazsınız. Phoenix modeli ısınmıyor ama belki fan dönerken çıkardığı sesi rahatsız olabilir. Şöyle yani %30 fan hızında sessiz %50-60 seviyesinde rahatsız edebilir. Benim eski kasa fanları %30 fan hızında bile rahatsız ederken Arctic fanlar aldım %60 bile olsa aynı gürültü seviyesinde dahil sesleri rahatsız etmiyor. Sürtme sesi bile farklı yani. Bunlar ince detaylar ben hoparlörle oynadığım için dert ediyorum. Siz nasıl oynuyorsunuz?

Ben kulaklık ile oyun oynuyorum açıkçası bu benim için sorun teşkil etmeyecektir. Bunun üzerinden de bana bilgisayar toplama şansınız var mı? 6 taksit seçeneklerinin olması gayet güzel duruyor. Not: Sıvı soğutmayı sizin yazdığınız olanı ekstra alacağım o yüzden orada seçtiğimi burada iş yeri bilgisayarıma takmayı düşünüyorum zaten gerekiyordu.
SUNRISE-4080SUPER / AMD Ryzen 7 7600 TRAY / GALAX GeForce RTX 4080 SUPER SG 1-Click OC 16GB / 16GB RAM / 1TB M.2 SSD Sistem Tavsiyesi – Star Wars Outlaws Hediyeli

ASUS A21 Plus kasa.
SSD KC3000 olsun.
RAM'leri 2x16 GB 6000MHz CL36 yapın. Tek kit 32 GB alırsanız performans düşer. CL30 isterseniz seçtiğim RAM'in üstüne bir daha ekstra 1500 TL para gerekiyor boşa para harcamak olur.
İşlemci 7800x3D olmalı. İş yeri derken ağır işler mi yoksa hafif mi? X3D işlemcilerin iş performansı muadillerine göre düşük oluyor. Çekirdek sayısından kaynaklı.
Ekran kartı zaten iyi.
Özelleştirmedeki anakartlar berbat ama ASUS B650M-K seçin.
Corsair CX750 güç kaynağı kalsın.
Sinerji'deki paylaştığım sistemin kasası, güç kaynağı, RAM'i ve anakartı daha iyi. Bunun ekran kartı biraz daha iyi bir model. Performans farkı Sinerji'deki sistem Max 2-3 FPS daha fazla verir. Bunun sebebi de CL30 olması.
Sinerjidekinin en büyük avantajı 3 tane M.2 slotu olması, kasanın daha havadar olması, ve güç kaynağının kaliteli 850W olması. Yani 4090 takarsanız lazım olur. Başka detaylarda var ama günlük kullanıcı bunları fark etmez.
@KanekiKenji

Son düzenleme:
İş yerimde ayrı bilgisayarım bulunmakta ona takmayı düşünüyorum 7800x3D ile alakalı bir konu değil tavsiyen için teşekkür ederim 6 taksit seçeneği olması beni arada bıraktı içimsen senin yaptığın sistemi almak geliyorun onun tek eksi yanı ekran kartı tarafında Galax'ın daha iyi olması onun dışında her önerdiğin parça çok iyi o sitede 50.000 üstüne çıkmak gerekiyor MSI almak için tekrardan tavsiyelerin için çok teşekkür ediyorum.

Kasa, güç kaynağı ve anakart Sinerji'deki sistemin bel kemiği. Bu sistemin bel kemiği ise Galax modelin PCB kalitesinin daha iyi olması ve taksit seçeneği. Artı ve eksileri belirttim hangisi işinize daha çok yarıyorsa onu tercih edebilirsiniz. Bu sistemdeki parçalarda sorun çıkarmaz bu arada kötü değil iki sistemide kullansanız farkı anlamazsınız. Özel ihtiyaçlar devreye girince fark ediyor. 4090 takarım, 3 tane M.2 takarım veya 9950X takarım 170W işlemcileri besleyecek anakart lazım gibi gibi. Yoksa ASUS'taki 10 faz 7800x3D için yeterli. Oyunda çekeceği 60-70w en fazla.

Sinerji'den ekran kartı almayıp diğer parçaları sipariş verip Gaming'den üzerinden sipariş vermem nasıl fikir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…