Dün gece vatan da Pure modeli 16.5 idi zamanında gidemedik .bu kartlar öyle kartlar ki ucuza hangisini bulursan al 3 4 sene rahat idare eder hepsi kafasındayım. Sadece XFX tercih etmem kalan her modeli kullanırım.
Sanırım grafik çipi farkından dolayı fırlıyor sıcaklık. Hotspot bende normal derece ile neredeyse yakın ilerliyor oyunlarda falan 65-68 arası hotspot. Genel kart ise maksimum 60 dereceyi gördü. Hotspot o an 72 falan oluyor. Bu karta bir şey olursa benim VRAM'ler gidecek ona eminim. Doğal sıcaklıklar demişler birkaç farklı ekran kartına baktım onlar da 80-90 arası herhalde sıkıntı yoktur.
Gigabyte Gaming OC modelini kullanıyorum 16 GB olandan
Kart sıcaklığı 47-55 arasında geziyorken VRAM sıcaklığı ortalama 77-81 aralığında geziyor,tepe nokta olarak 85 gördüm diyebilirim.
Kartın soğutması ve tasarımından memnunum, performansı zaten yağ gibi akıyor. Gigabyte modelini kesinlikle öneririm
Gigabyte Gaming OC modelini kullanıyorum 16 GB olandan
Kart sıcaklığı 47-55 arasında geziyorken VRAM sıcaklığı ortalama 77-81 aralığında geziyor,tepe nokta olarak 85 gördüm diyebilirim.
Kartın soğutması ve tasarımından memnunum, performansı zaten yağ gibi akıyor. Gigabyte modelini kesinlikle öneririm
Yat kalk karta dua et bence,70 baya iyi bir değer
Açıkçası 85 altında ben risk görmüyorum,asıl sorun 86 ve üstü bence
Ayrıyeten benim kartın fanları sanırım sessiz modda,acaba %50 üstüne çıksa VRAM ler nasıl olcak
Yat kalk karta dua et bence,70 baya iyi bir değer
Açıkçası 85 altında ben risk görmüyorum,asıl sorun 86 ve üstü bence
Ayrıyeten benim kartın fanları sanırım sessiz modda,acaba %50 üstüne çıksa VRAM ler nasıl olcak
Ya dizayn çok saçma. 2000-2400RPM dolaylarına çıktığında 82-83 derecelere kadar düşüyor, lakin kart 53 derecenin üstüne çıkmıyor. Ve kartı GPU sıcaklığına göre ayarlayabiliyoruz. Kart stabil 1300-1500 RPM civarlarında çalışıyor daha yukarıya hiç çıkmıyor çıksa VRAM de soğuyacak. 50 derece üstüne %70 fan ayarlasam nasıl olur acaba, fan ayarlama programı önerisi var mı? BIOS'tan bütün fanları düzgünce ayarladım keşke ekran kartı fanları da ayarlansa.
Ya dizayn çok saçma. 2000-2400RPM dolaylarına çıktığında 82-83 derecelere kadar düşüyor, lakin kart 53 derecenin üstüne çıkmıyor. Ve kartı GPU sıcaklığına göre ayarlayabiliyoruz. Kart stabil 1300-1500 RPM civarlarında çalışıyor daha yukarıya hiç çıkmıyor çıksa VRAM de soğuyacak. 50 derece üstüne %70 fan ayarlasam nasıl olur acaba, fan ayarlama programı önerisi var mı? BIOS'tan bütün fanları düzgünce ayarladım keşke ekran kartı fanları da ayarlansa.
Afterburner kullan, oradan kartın tüm ayarları yapılabiliyor
Kartın kendi yazılımı varsa ordan da fan hız profilleri ayarlanıyordu,eski sapphire RX570 im öyleydi misal
Ama ortak yazılım olarak Afterburner en bilineni, onu kullanıyorum