RX 9060 XT hangi marka ve model alınmalı?

Sanırım grafik çipi farkından dolayı fırlıyor sıcaklık. Hotspot bende normal derece ile neredeyse yakın ilerliyor oyunlarda falan 65-68 arası hotspot. Genel kart ise maksimum 60 dereceyi gördü. Hotspot o an 72 falan oluyor. Bu karta bir şey olursa benim VRAM'ler gidecek :D ona eminim. Doğal sıcaklıklar demişler birkaç farklı ekran kartına baktım onlar da 80-90 arası herhalde sıkıntı yoktur.
Hocam fanları % kaçta bırakıyorsunuz? 90 üstüne çıkmadığı sürece sorun olmaz diye biliyorum ayrıca korkmayın

Allah Allah kartların VRAM'leri aynı benim kartı nasıl soğutamıyor bunlar. Bende reaper kullanıyorum ama kart RX9070.bu arada ekstra fana ihtiyaç yok hocam benim kasamın önü yarı mesh yapıda 3 önde 1 arkada üst panelde ise sıvı soğutma var. 7800x3D LS520 gibi çok da iyi olmayan bir sıvı soğutucu ile oyunlarda 60-65 derecelerde geziyor stress testlerinde 82-83 maksimum gördüm. 3 önde bir arkada fanın varsa sıcak hava tahliyen iyiyse sorun olmaz.

Kasa bu sistemi çok önce almıştım ekran kartı yükseltmesi yapacağım tek bir tane fan var.

Dosya Ekleri

• IMG_1031.jpeg
    IMG_1031.jpeg
    54,1 KB · Görüntüleme: 4
Hocam fanları % kaçta bırakıyorsunuz? 90 üstüne çıkmadığı sürece sorun olmaz diye biliyorum ayrıca korkmayın.

Fanlar manuelde ya fanların sesini bile duymuyorum. 3X olmasına rağmen 1500RPM falan görüyorlar o da çok sessiz hatta fanlar bozuk mu diye oyun oynarken elim ile kontrol ettim hepsi çalışıyor ve bayağı hızlı dönüyordu. Bu kartın bu kadar sessiz olması çok şaşırtıcı geliyor bana :D.

Kasa bu sistemi çok önce almıştım ekran kartı yükseltmesi yapacağım tek bir tane fan var.

Ön panel bari yarı mesh falan olsaymış yükseltme yapabilirsiniz üst tarafa ters şekilde 2 fan monteleyin. Kasaya temiz hava girsin en azından boğulmasın parçalar normalde üst paneli herkes tahliye olarak kullanır.

Fanlar manuelde ya fanların sesini bile duymuyorum. 3X olmasına rağmen 1500RPM falan görüyorlar o da çok sessiz hatta fanlar bozuk mu diye oyun oynarken elim ile kontrol ettim hepsi çalışıyor ve bayağı hızlı dönüyordu. Bu kartın bu kadar sessiz olması çok şaşırtıcı geliyor bana :D.
2000rpm altı epey sessiz çalışıyo ben 2000 üstü kullanırım genelde hiç ısınma sorunu yaşamadım ama normal kartlara göre kesinlikle daha sessiz.

Bu fiyat bandına indirime girince almayı düşünüyorum 16 olur daha düşük olur başka önerebileceğiniz ekran kartı var mı?
Bir ara 16.5kya düşmüştü bir modeli yine düşer belki

2000RPM altı epey sessiz çalışıyor ben 2000 üstü kullanırım genelde hiç ısınma sorunu yaşamadım ama normal kartlara göre kesinlikle daha sessiz.

Bir ara 16.5kya düşmüştü bir modeli yine düşer belki.

Dün gece vatan da Pure modeli 16.5 idi zamanında gidemedik :D.bu kartlar öyle kartlar ki ucuza hangisini bulursan al 3 4 sene rahat idare eder hepsi kafasındayım. Sadece XFX tercih etmem kalan her modeli kullanırım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı