RX 9060 XT için AM4 işlemci tavsiyesi

Hocam platform değiştirmeyi düşünmüyorum. Şu anki RAM krizinde bir de.
Platform değiştirmediğin sürece para harcamak mantıksız görünüyor şu an, değişen çok fazla bir şey olmayacak performans açısından. Boşuna paran gidecek sonra değiştirmek istediğinde ise artık çoktan almış olacaksın yeni işlemciyi. 5600’ün 2K da darboğaza girmemesi lazım aslında ben 9060XT’yi bir kaç gün 10400F ile 1080P’de kullandım KCD2, Stalker 2 gibi oyunlarda sorun yaşamamıştım.

Oyun içi değerleri görmemiz lazım.

1764505884871.png

1764505912632.png

1764505931610.png

1764506148526.png

FSR açıkmış onu kapattım GPU kullanımı arttı ama %90'a çıkıp yükseliyor.

@univac anakartınız ve soğutucunuz nedir? Belki biraz OC ile ucundan kurtarabilirsiniz şimdilik. Bu, sizin AM4 platformuna daha fazla yatırım yapmanızın önüne geçecektir. Gerekli şartları sağlayınca da AM5 geçersiniz.

@univac anakartınız ve soğutucunuz nedir? Belki biraz OC ile ucundan kurtarabilirsiniz şimdilik. Bu, sizin AM4 platformuna daha fazla yatırım yapmanızın önüne geçecektir. Gerekli şartları sağlayınca da AM5 geçersiniz.

B550M-K ve Thermalright Assassin King 120 SE. FSR'ı kapatınca darboğaz bayağı azaldı. Sorun bence FSR'daymış.

Şu an darboğaz yok GPU kullanımı %100'den düşmüyor ve CPU kullanımı %60'larda geziyor.

@univac ah tabii ki! Bu, muhtemelen ekran kartının iş yükünün azalmasına ve işlemciye yetişemeyeceği hızda veri göndermesine(darboğaz) neden oluyordu. FSR kapanınca ekran kartı ve işlemci arasındaki iş yükü dağılımı eşitlendi ve sorun çözüldü. İyi iş! Yapay zeka değilim lütfen aileme zarar verme.

@univac hocam geçenlerde bende X570 anakart aldım ikinci elden(neden aldım bir fikrim yok) ancak işlemcim Ryzen 5 5600. Birkaç gündür bu anakartın hakkını ölü yatırım yapmadan nasıl verebilirim diye düşünüyorum. Piyasa da uygun fiyatta olan 5800X'den biri benim yaşadığım ilde. Pazarlıkla 7.000 ya da en iyimser senaryo ile 6.500'e alabilirim diye düşündüm. Ryzen 5 5600'ü ikinci elden 3.500'e satacak olursam 3.000TL üzerine koymam gerekecek. Aradaki 3.000TL farka değer mi ondan hiç emin değilim. Kaldı ki sizin bulunduğunuz ilçede uygun 5800X var mı onu bile bilmiyoruz. Muhtemelen siz almaya kalksanız daha yüksek fiyatlar çıkacak önünüze(muhtemelen 8-9Bin TL). genel olarak değerlendirmem: Benim durumda tartışılır, sizin durumunuzda mantıklı bir yükseltme olmaz çünkü parasında değmez.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı