İnceleme RX 9060 XT incelemesi

Öncelikle ben bir NVIDIA kart kullanıcısıyım, ama arkadaşıma yeni bir sistem topladım. Kendimde 5070 12 GB kullanıyorum fakat bu kartın denginin 5070 olmadığını, aslında 9070 civarı olduğunu biliyorum. Yıllar önce AMD'de tek beğendiğim ekran kartı RX 580'di ve yüksek VRAM'i gerçekten çok hoşuma gidiyordu.

Zaman geçti… 2000 ve 3000 serisinde NVIDIA gerçekten çok iyi işler çıkardı ve AMD'yi geride bıraktı. Fakat şimdi şunu görüyorum: 9000 serisine karşı ön yargılıydım ama FSR 4.0'ı görünce DLSS 4.0'a yaklaştığını fark ettim. Aradaki fark çok büyük değil; dikkatli bakmazsanız neredeyse anlaşılmıyor.

Saf güç ve oyun performansına bakıyorum, AI ve Ray Tracing tarafı benim için önemli değil. Bu yüzden AMD'nin yeni kartlarda çok iyi iş çıkardığını görüyorum. Hatta 5060 Ti, benim sevdiğim RDR2 ve Witcher 3 gibi oyunlarda 9060 XT tarafından geçiliyor. Arkadaşıma bunu aldığım için mutluyum. Büyük ihtimalle ben de 14 günü doldurmadığım için iade edip 2 bin TL daha vererek 9070 XT alacağım.

Komik olan kısım: 9060 XT'nin TDP'si 5060 Ti'a göre daha düşük ve daha az ısınıyor. Gel gelelim NVIDIA'ya sallayacağım noktaya: Ben Gigabyte Gaming OC Radeon RX 9060 XT'ye 18.500 TL verirken aynı performans seviyesindeki Gigabyte Gaming OC 5060 Ti 16 GB'ye neden 28 bin TL vereyim?

Gerçekten 5070'i iade edip RX 9070 XT alacağım gibi duruyor.

AMD'ye gömeceğim noktaya gelirsek… Yazılımsal olarak NVIDIA'yı oyun tarafında yakalamış durumda. Ama genel yazılım, arayüz, teknoloji ekosistemi konusunda NVIDIA hâlâ daha iyi. Oyun tarafındaki farklar ise çok küçük ve göze batmıyor. Gözünüz kapalı bu iki karttan birini alabilirsiniz, yeter ki AI veya profesyonel yazılım işiniz var ise NVIDIA hâlâ şart.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…