RX 9060 XT ve Ryzen 5 7500F sistem için F/P anakart önerisi

• Konuyu başlatan aliooo
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 10
  • Görüntüleme 244

aliooo

Megapat
Daha fazla  
Hocam merhaba, sistem topluyorum.
RX 9060 XT ekran kartını kullanacağım.
Ryzen 5 7500F işlemciyle birlikte. Fakat anakart bulamadım, fiyatını olabildiğince düşük tutmaya çalışıyorum fakat başıma da iş almak istemiyorum. Onerebileceginiz anakart var mıdır acaba? Teşekkürler şimdiden.

Hocam bir de gözüme bu anakart çarptı: Amazon.com.tr
Fiyatları yakın olduğu için soruyorum, artısı eksisi var mıdır? Işlemci upgradesi düşünmüyorum. Hangisini tercih edeyim?

Hocam bir de gözüme bu anakart çarptı: Amazon.com.tr
Fiyatları yakın olduğu için soruyorum, artısı eksisi var mıdır? Işlemci upgradesi düşünmüyorum. Hangisini tercih edeyim?

Hocam BIOSTAR anakart 10 faz VRM'e sahip ASUS hakkında bir fikrimiz yok. İkisinde de 2 adet M.2 yuvası var. RAM tarafına geldiğimizde 6000MHz üstü RAM kullanma hedefiniz varsa BIOSTAR yerine ASUS tercih edebilirsiniz. Peki buna gerek var mı bilmiyorum 6000 MHz CL30 RAM'ler şu an için yeterli ve performansları iyi. İşlemci upgrade yapmayı düşünmeseniz bile BIOSTAR yapmayı düşündüğünüz zaman çok daha iyi bir seçenek olacaktır. Son olarak bir fark daha BIOSTAR anakartta USB-C var ASUS olanda yok. Bunlar göz önüne alındığında BIOSTAR daha tercih edilebilir bir seçenek.

Hocam Asus'ta da type-c girişi var, benim için önemli değil fakat. Onun dışında BIOS menüde sadece kurulum yapacağım, arayüzü tekrardan benim için önemli değil. Fakat yazılım desteğinden kastınızı anlamadım. Güncelleme konusunda mı sıkıntı çekiyorlar? Bir de Asus'un faz değerlerini paylasmamasi da çok ilginç geldi, yabancı kaynaklara da baktım fakat ulaşamadım. 6+2+1 diye bir bilgiye ulaştım fakat doğruluğundan emin değilim.

Hocam ASUS'ta da Type-C girişi var, benim için önemli değil fakat. Onun dışında BIOS menüde sadece kurulum yapacağım, arayüzü tekrardan benim için önemli değil. Fakat yazılım desteğinden kastınızı anlamadım. Güncelleme konusunda mı sıkıntı çekiyorlar? Bir de ASUS'un faz değerlerini paylasmamasi da çok ilginç geldi, yabancı kaynaklara da baktım fakat ulaşamadım. 6+2+1 diye bir bilgiye ulaştım fakat doğruluğundan emin değilim.

Yüksek ihtimal doğrudur ben anakarta epey üzerinden baktım orada USB-C desteği göremedim. Bazı anakartların değerlerini bilerek paylaşmıyorlar. ASUS genel anlamda bana göre en iyi anakart üreticisidir. Gigabyte MSI gibi firmalar daha sorunlu. Benim kullandığım X870 Tomahawk anakartın yaklaşık 16k fiyatı var ve Windows 10 yükleyemiyorsunuz. Yani ben yükleyemedim Ethernet portunun ışıkları yeşil yanmasına rağmen Windows 10 kullanırken interneti okumadı ve Windows 11'e geçmek zorunda kaldım. BIOS ayarlarını yapıyorum mesela kaydediyorum BIOS'a gir çık yapıyorum sıfırlanıyor vesaire türlü türlü sorunla uğraştım. Yazılım desteği konusunda söyledikleri sanırım bu tür problemler veya AMD'nin yayınladığı bazı güncellemeleri getmirmiyor yahut geç getiriyor olabilirler ve bu BIOS güncellemeleri gerçekten önemlidir. Ben daha önce kullanan kimseye denk gelmedim o yüzden yorum yapamam. Kağıt üzerinde BIOSTAR daha iyi gözüküyor. Lakin alayım kafam ağrımasın derseniz ASUS tercih edin bu modeli kullanan tanıdıklarım var daha önce bir şikayetlerini duymadım. İleride atıyorum 11500F gibi bir işlemci çıkarsa bu anakart o tarz bir işlemciyi de besler diye tahmin ediyorum.

Yüksek ihtimal doğrudur ben anakarta epey üzerinden baktım orada USB-C desteği göremedim. Bazı anakartların değerlerini bilerek paylaşmıyorlar. ASUS genel anlamda bana göre en iyi anakart üreticisidir. Gigabyte MSI gibi firmalar daha sorunlu. Benim kullandığım X870 Tomahawk anakartın yaklaşık 16k fiyatı var ve Windows 10 yükleyemiyorsunuz. Yani ben yükleyemedim Ethernet portunun ışıkları yeşil yanmasına rağmen Windows 10 kullanırken interneti okumadı ve Windows 11'e geçmek zorunda kaldım. BIOS ayarlarını yapıyorum mesela kaydediyorum BIOS'a gir çık yapıyorum sıfırlanıyor vesaire türlü türlü sorunla uğraştım. Yazılım desteği konusunda söyledikleri sanırım bu tür problemler veya AMD'nin yayınladığı bazı güncellemeleri getmirmiyor yahut geç getiriyor olabilirler ve bu BIOS güncellemeleri gerçekten önemlidir. Ben daha önce kullanan kimseye denk gelmedim o yüzden yorum yapamam. Kağıt üzerinde BIOSTAR daha iyi gözüküyor. Lakin alayım kafam ağrımasın derseniz ASUS tercih edin bu modeli kullanan tanıdıklarım var daha önce bir şikayetlerini duymadım. İleride atıyorum 11500F gibi bir işlemci çıkarsa bu anakart o tarz bir işlemciyi de besler diye tahmin ediyorum.
Anladım hocam teşekkürler yardımlarınız için. Eğer dediğim işlemciyle sorunsuz çalışır diyorsanız ASUS'u tercih edeceğim. Amacım başımın agrimayip performansı etkilememesiydi.

Anladım hocam teşekkürler yardımlarınız için. Eğer dediğim işlemciyle sorunsuz çalışır diyorsanız ASUS'u tercih edeceğim. Amacım başımın agrimayip performansı etkilememesiydi.

7500F segmentasyon olarak giriş seviyesi herhangi bir anakartla sorun çıkartmamalı. Performans farkı olmamalı zaten MSI, Gigabyte, ASUS, ASRock, bu markaların herhangi bir çıplak anakartı bile çok rahat yeter o işlemciye. Seçtiğiniz ASUS gayet güzel bir model gönül rahatlığı ile alın geçin bence.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı