RX 9060 XT vs 5060 Ti

IntroVert

Megapat
Daha fazla  
Meslek
Linux Sistem Yöneticisi
Merhaba, ekran kartımı yükseltmek istiyorum.

Sistem bilgilerim:

• Anakart: Gigabyte B660M Gaming D4.
  • İşlemci: Intel Core i7-12700K
  • Güç kaynağı: FSP 650-51AAC 650W.
  • Mevcut ekran kartı: RX 6600 XT.
  • RAM: Corsair Vengeance RGB RS 32 GB (2x16)

2K monitörümle oyun oynamak istiyorum. Ultra ayarlara ihtiyacım yok, genellikle düşük ayarlarda oynuyorum ama 2K çözünürlükte daha stabil bir performansa ihtiyacım var. İleride anakartımı AM5+ soketli bir modelle değiştirmeyi de planlıyorum.

Yardımcı olabilir misiniz? Modeller arasında çok kafam karıştı. RX 7800 XT düşünüyordum, fakat sanırım kasamın desteklediği maximum uzunluk 280 mm, açıkçası kasa değiştirmekle uğraşmak istemiyorum, ama daha iyi olur derseniz düşünebilirim.

https://www.sapphiretech.com/en/consumer/pulse-radeon-rx-9070-16g-gddr6 modeli tam uyuyor ama sorun yaşanır mı bilemedim. Şu an için gördüğüm kadarıyla 9060 XT ve 5060 Ti kasaya uyuyor gibi bunlara alternatif olarak önerebileceğiniz başka model var mıdır?

Sizce kasa değişikliği vs düşünmem mi gerekiyor?

Teşekkürler.

NVIDIA tarafında DLSS4 ve MFG var oyundayken açarsan FPS 4 katına bile çıkabiliyor. AMD tarafında FSR desteği var ancak FSR her oyunda yok. DLSS yaygın olarak var. MFG AMD'de yok diye biliyorum o gelene kadar beklemek de saçma olur. Kas gücü olarak AMD üzmez.

2K da yüksek ayarlarda 1 2 sene saf güçte 5060 Ti da 9060XT de sizi üzmez gibi. Üzse bile ayar düşürmeden FSR veya DLSS açabilirsiniz. FSR 4.0 sayesinde görüntü kaybı çok aza indirilmiş ve RT performansı da iyileştirildi. Fakat 5060 Ti MFG özelliği sayesinde önde fakat onda da saf olarak en az almanız gereken FPS 50. Frame Gen olarak AMD'nin de bir şeyler yapacağını duymuştum. Az önce bence 9060XT sipariş ettim. Ben kullanana kadar almazsanız belki fikirlerimi söyleyebilirim.

Hocam hangi marka modeli aldınız? Bir de şey sormak istiyorum sizce RX 6600 XT'den geçmeye değer mi?

Hocam hangi marka modeli aldınız? Bir de şey sormak istiyorum sizce RX 6600 XT'den geçmeye değer mi?

Bunu aldım. Şu anda sıfır o fiyata öyle bir kart yok. 6600 XT artık 2K da çok yetersiz. 1080p yüksek ayarlar hatta yüksek-orta ayarlar kartına düştü. Bu kart tahminimce 1-2 sene boyunca saf güçte 2K çözünürlük Max ayarlarda veya yüksek ayarlarda beni idare eder. Bu süreden sonra ise ya ayar düşüreceğim ya da FSR açmam gerekebilir. Tabii bu bahsettiğim şey 60 FPS sınır için konuşuyorum. Geçmeye değer mi? Değer. Karttan ne beklediğinizi bilmeniz lazım. Ben normalde beni 4 sene boyunca 2K Ultra ayarlarda düşürmeyecek bir kart arıyordum o yüzden 3080 Ti veya 3090 alacaktım. Fakat bu kartın hem sıfır olması hem 3080 Ti ile aynı fiyat olması hem düşük watt kullanması (20 ms spike 230 watt) hem de çok serin çalışması yüzünden bunu tercih ettim.

Detaylı yorumun için çok teşekkür ederim, ben de 2K düşük-orta ayarlarda yüksek FPS almak istiyorum sadece, büyük ihtimal daha iyi ekran kartım olsa bile düşük ayarlar ile oynamaya devam edeceğim, tamamen alışkanlık.

Ben de sipariş geçiyorum, teşekkür ederim, hayırlı olsun sizin için.

Düşük ayarlarda uzun bir süre 2K da sizi idare edecektir. Size de hayırlı olsun.

Acil olarak secim yapmam lazim 5060 Ti 16 GB veya RX 9060XT 16 GB hangisini onerirsiniz render yazilim oyun amaçlı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…