RX 9060 XT vs 5060 Ti

Keskinliği yumuşatma modu 8x msa ile Fidelity Süper diye olan ayarı da devre dışı en yüksek kalite yapınca oyun baya netleşiyor.Ben 1080p çözünürlükte diğer ayarlar en low şekilde oynuyorum.Monitör 60 hz olduğu için max fps 60 koduyla oynuyorum.Üstüne çıkınca 12400f stok fanla aşırı ısınıp performans düşüklüğüne sebep oluyor.Bu şekilde işlemci sıcaklığı da 80 civarlarında 65 -70 civarlarına düştü.

Onu unutumuşum cidden işe yaradı sağ olun bir de bu çözünürlük arttırma tarzı bir ayar var o sizce işe yarıyor mu veya diğer yazılımdaki ayarların hangilerini açsam genel olarak iyi olur sizce.

FSR kapat. Ekran kartım geldi ama daha kurmadım.

Onu unutumuşum cidden işe yaradı sağ olun bir de bu çözünürlük arttırma tarzı bir ayar var o sizce işe yarıyor mu veya diğer yazılımdaki ayarların hangilerini açsam genel olarak iyi olur sizce.

Diğer ayarları da kurcalayabilirsiniz.Sıra sıra yükselmeyi deneyin.Ben de kurcalayarak 9060 XT ile hangi ayarlar en iyi olur diye araştırıyordum.Ekran kartı değiştirince oyun ram yetersizliği uyarısı vermeye başladı.Gerçekten de sistemde Amd adrenalin dışında ekstra bir program yüklü olmamasına rağmen CS2 ve Firefox açıkken 16 gb ram kullanımı oluyor.Monitör hz sayınıza oyunu sabitleyip en yüksek ayarları sırayla deneyin.

Nvidia MFG için hardware flip metering kullanıyor 9000 serisi AMD kartlarda bunu yapacak bir donanım yok. Hiçbir zaman gerçek "MFG" olmayacak. Bir sonraki seride olabilir ancak.

Ayrıca 5060 ti içindeki Tensor Core ları 9060 XT'ninkinden daha performanslı. Yani FSR, DLSS'i kalite olarak yakalasa bile (yakalayacağını sanmıyorum) performans farkı hep olacak. Desteklenen oyun sayısı farkı da cabası.

Bu tarz özellikleri sık kullanıyorsan kendini "AMD yakalayacak" diye kandırma. Ha ben saf güç/fiyat istiyorum, sahte kare istemiyorum diyorsan AMD al geç. Saf güçte çok yakınlar aradaki ciddi (%30) fiyat farkına değmesi için bu özellikleri bol bol kullanıyor olman gerek.

Son düzenleme:

AMD yakalayacak diye kandırmıyorum kendimi şu an zaten NVIDIA kart kullanıyorum. Eğer kastınız AMD fanboyluktansa öyle bir amacım yok. FSR 4.0 DLSS'i ufaktan yakalamaya başladı zaten. MFG teknolojisinde biraz cahilim o konuda bilgilendirdiğiniz için teşekkürler ama güzel bir teknolojisi gelecek diye biliyorum.

Render yazilim işin içine giriyorsa 5060 Ti.
Merhabalar PHOENIX-5060T V3 / AMD Ryzen 5 7600 / ASUS GeForce RTX 5060 Ti 16GB / 16GB DDR5 / 1TB NVME M.2 SSD / Geforce RTX Sistem Tavsiyesi
Bu tavsiye sistemi İtopyadan buldum fikirlerinizi almak isterim.Müsaitseniz

BETA-BUDGET V3 / AMD Ryzen 5 7500F / XFX Radeon RX 9060 XT 16GB / 16GB DDR5 / 1TB M.2 SSD / AMD Radeon Sistem Tavsiyesi

İtopya.com üzerinden buldum tavsiyelerinizi bilmek isterim mümkünse

Son düzenleme:

Linkleri atarsanız daha iyi yardımcı olabilirim.

Hocam cihaz nası bende oyuna yönelik almayı düşünüyorum da düşünceniz nedir

Hocam cihaz nasıl bende oyuna yönelik almayı düşünüyorum da düşünceniz nedir?

Yani hocam inanır mısınız bilgisayarda ki ilk işim bu mesajı okumak oldu. Deneyince ileteceğim deneyimlerimi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…