RX 9060 XT vs RTX 5060 Ti

Bütçe
63000

Burak ilbey

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, bilgisayar alıyorum. Benim için kasanın mümkün olduğunca küçük ve kompakt olması önemli. Genel olarak düşündüğüm sistem şu şekilde:

Elimde 1 TB SSD olduğu icin şu an SSD almaya gerek duymuyorum.

Fikrinizi istedigim 3 konu var:
1-Görsel olarak temiz bir kurulum istiyorum, bu yüzden güç kaynağını modüler almama gerek var mı emin olamadım. Gelecekte ekran kartını da yenilersem ( en fazla 5070 Ti veya dengi bir kart ile değiştiririm) yeterli olacak bir güç kaynağı istiyorum.
2- Kasa olarak NZXT H3 Flow daha kompakt ancak fanları taktıktan sonra cok boşluk kalıyor bu yuzden vazgeçtim. Yine de NZXT H3 Flow veya farkli kasa öneriniz varsa açığım önerilere.
3- En önemli kısım, 9060XT 16 GB mı yoksa 5060 Ti 16 GB mı? Aslinda 9060XT cok daha ucuz tabii ki benim de elimi kolaylaştırıyor. Ancak NVIDIA kısmındaki FG4 teknolojisi cok fark yarattığı icin kararsızım.

Şimdiden yardımınız icin teşekkür ederim.

Akakçe'den baktığımda iki kart arasında yaklaşık 7-8 bin ₺ fark var. Bence kesinlikle değmez. 9060XT al geç aradaki farkla başka bir ekipman alırsın.
Arkadaş MFG teknolojisinin yarattığı farktan ötürü o farkı vermeye kararsız olduğunu yazmış zaten. Açıkçası ben geçen hafta aynı karardan geçtim ve tercihimi NVIDIA'dan yaptım. AMD'ye katlanılmıyor. NVIDIA ile rakip değiller maalesef. Ayrıca nisan ayında 6x çarpan geliyor yani 400 FPS alıyorsan 600 alacaksın gibi bir durum olacak. Adaptive FG'de geliyor böylece ekranının hertz'i neyse ona göre hedef FPS seçip FG'nin dinamik olarak 1x'ten 6x'e kadar değişmesini sağlayacak oyun içerisinde. 165 hertz ekranın varsa 100 FPS alıyorsan 1x FG açık olacak gereksiz kare üretilmeyecek. 30 FPS alıyorsan 5x-6x FG açık olacak.

Pahalı mı olmuş hocam?

69 bine bu sistem alınıyor.

OEM daha ucuza geliyor evet hocam. Ama ben biraz estetik olarak güzel görünmesini istiyorum OEM paketlerde RAM anakart kasa gibi bileşenler ucuz oluyor hep. Bir de kasa ufak olmali dediğim gibi OEM paketlerde genelde hep ATX kasa.

OEM daha ucuza geliyor evet hocam. Ama ben biraz estetik olarak güzel görünmesini istiyorum OEM paketlerde RAM anakart kasa gibi bileşenler ucuz oluyor hep. Bir de kasa ufak olmali dediğim gibi OEM paketlerde genelde hep ATX kasa.
Paketteki RAM seninkinden daha iyi? CL48 RAM seçmişsin. Sistemdeki RAM 6000 Mhz CL30. Parçalara bakmadan nasıl karar verdin kötü olduğuna? Ayrıca attığım sistem 9070 XT. SSD bile olmayan 9060 XT sistemi 60 bine toplamak büyük kazık.

Anakart ve kasa da gayet iyi ayrıca.

9070 XT, 5070 Ti gücünde bu arada.

Paketteki RAM seninkinden daha iyi? CL48 RAM seçmişsin. Sistemdeki RAM 6000 Mhz CL30. Parçalara bakmadan nasıl karar verdin kötü olduğuna? Ayrıca attığım sistem 9070 XT. SSD bile olmayan 9060 XT sistemi 60 bine toplamak büyük kazık.

Anakart ve kasa da gayet iyi ayrıca.

9070 XT, 5070 Ti gücünde bu arada.
Hocam estetik olarak diyorum okumadınız mi anlamadım 😂

Hocam estetik olarak diyorum okumadınız mi anlamadım 😂
Estetik olarak da iyi değil ki senin sistem? Ne estetiği var? Gigabyte akvaryum kasa seçmişsin sadece o da güzel değil.

Büyük hata yapıyorsunuz.

OEM paketlerde RAM anakart kasa gibi bileşenler ucuz oluyor hep.
Daha parçalara bakmadan bunu yazdınız.

1771941536300.png

Bu 3 kasa gayet güzeldir. Küçük olunca estetik olmuyor.

Zaten OEM sistemin kasasını küçük farklarla şık bir kasa yapıp 100 TL ek verip Cougar Forza soğutucu yaparsanız şık duracaktır. 9060 XT veya 5060 Ti ile 9070 XT arasında dağ var resmen.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı