RX 9060 XT vs RX 7800 XT

• Konuyu başlatan nurgul
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 9
  • Görüntüleme 137
Bütçe
24000
Saf güç olarak 7800 XT çok daha güçlü, ancak şahsen güncellik ve fiyat açısından 9060 XT’nin daha iyi bir tercih olabileceğini düşünüyorum. Zaten iki kart da 2K çözünürlükte(7800 XT için 4K) her oyunu rahatlıkla oynatacaktır.

Saf güç olarak 7800 XT çok daha güçlü, ancak şahsen güncellik ve fiyat açısından 9060 XT'nin daha iyi bir tercih olabileceğini düşünüyorum. Zaten iki kart da 2K çözünürlükte(7800 XT için 4K) her oyunu rahatlıkla oynatacaktır.

RX 9060 XT 16 GB ekran kartım vardı. Micro donmalar yaşandığı için iade etmiştim. Şans işiymiş biraz. Ekranın 2K kararsız kaldım.

Zamanında aynı ikilemde kalmıştım ama 9000 serisinin fiyatları böyle değildi. Daha pahalıydı. 2K ve 4K'da kullanılacağımdan 7800xt tercih etmiştim.

Açıkcası az bi fark ile 9070xt alınıyorsa daha güncel olsun der 9070xt tercih ederdim. Hem saf güç olarakda daha güçlü olması lazım.

Sen eğer 1080p ile 2k'da oynayacağım diyorsan daha uygun olması açısından 9060xt tercih edebilirsin. Bu arada youtube'de bir sürü oyun karşılaştırma testleri mevcut. Oradan da izleyerek karar verebilirsin.

RX 7800XT çok daha güçlü 9060XT 16g biraz 5060 la aynı çoğu oyunda ve kesinlikle 2K kartları değil bunlar ama RX 7800XT güçlü 2 için yeterli FSR ve fg desteğiyle 2K ultrada 150 FPS verir diye tahmin ediyorum çoğu oyunda.

RX 9060 XT 16 GB ekran kartım vardı. Micro donmalar yaşandığı için iade etmiştim. Şans işiymiş biraz. Ekranın 2K kararsız kaldım.
Bazı oyunlarda RX 7800 XT ciddi farklar koyuyor; ancak bazı oyunlarda performansları birbirine yakın gidiyor. Ayrıca şuna da dikkat çekmek lazım: 9000 serisi kartlar, 7000 serisi kartlara kıyasla daha iyi bir ray tracing performansı sunuyor. Oyunlarda ray tracing açarım dersen, 9060 XT, 7800 XT’ye göre biraz daha iyi bir performans veriyor.

Bu ikilem gerçekten biraz karışık. Bir tarafta daha güçlü saf performans varken, diğer tarafta güncellik, daha iyi RT performansı ve yeni teknolojiler gibi avantajlar bulunuyor. 9070 XT ile fiyat farkı fazla olduğu için, onu da öneremiyorum şimdi. Zor soru :D

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı