RX 9060XT sistem nasıl?

Ben gene de XPG Lancer alınması tarafındayım.
XPG alınca bozuk çıkmayacak diye bir kural da yok hocam. Geçen sene kendime Gskill ram aldım bozuk çıktı. İstersen en pahalı ürünü al gene şansına bozuk ram gelebilir.

Boşa gidip parçadan kısmasına gerek duymuyorum. Niye gidip G2 alıyor ki boşa KC3000 alsın en baba ram bozuk gelirse değişir veya başka ram alır.

Şu an için PCI5.0 destekleyen bir PSU ihtiyacın yok çünkü zaten AMD PCI 5.0 hala desteklemiyor. Onun dışında Gold veya Bronze olması çok fazla PSU'nun kalitesini göstermese de BitFenix kasa ve PSU konusunda kötü bir geri dönüş görmedim. Harici satılan kaliteli PSU'ları da var. O yüzden bana kalırsa sadece Gold diye kötü bir kasa almak yerine BitFenix Bronze ama kasası daha iyi bir model daha mantıklı bana kalır.

PCI-e 5.0 tam bilmiyorum ama 9060XT PCI-e 5.0 olarak çıkmayacak mıydı acaba? Kasa değiştirmek bende istiyorum fakat PSU seçimim tek sebebi bu değil. Nebi akgün'ün hazırladığı PSU tablosunuda dikkate aldım üreticisi ve segmenti iyi. Nebi Akgün - PSU Tablosu (beta)

SSD'yi Kioxia G2 yap RAM'i XPG Lancer'a yükselt o RAM'ler sıkıntılı.

SSD değiştiremiyorum maalesef kardeşime sözüm var onun için alıyorum yoksa kendimin 2TB Renegade var.

PCI-e 5.0 tam bilmiyorum ama 9060XT PCI-e 5.0 olarak çıkmayacak mıydı acaba? Kasa değiştirmek bende istiyorum fakat PSU seçimim tek sebebi bu değil. Nebi akgün'ün hazırladığı PSU tablosunuda dikkate aldım üreticisi ve segmenti iyi. Nebi Akgün - PSU Tablosu (beta)

SSD değiştiremiyorum maalesef kardeşime sözüm var onun için alıyorum yoksa kendimin 2TB Renegade var.

Şu NVIDIA'nın tek kablodan 600Watt'a kadar güç verme mevzusu hala AMD içinde tam oturmuş değil. Alacağın AMD kart için eski tip güç grişlerinden kullanacaksın yanı. Anakart içinde PCI 5.0 olayı gereksiz çünkü 5090 bile adamakıllı performans farkı veremiyor PCI 5.0 olunca.

Şu NVIDIA'nın tek kablodan 600Watt'a kadar güç verme mevzusu hala AMD içinde tam oturmuş değil. Alacağın AMD kart için eski tip güç grişlerinden kullanacaksın yanı. Anakart içinde PCI 5.0 olayı gereksiz çünkü 5090 bile adamakıllı performans farkı veremiyor PCI 5.0 olunca.
Anladım, o halde bu kadar takılmama gerek yok. Peki sen hangi kartı anakartı önerirsin, ben biostarın daha fazla özellik sunmasından ve fiyatından dolayı tercih edecek gibiyim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı