RX 9060XT vs 7700XT

Anıl_alp232

Megapat
Daha fazla  
Merhaba,
Daha önce konusunu açmıştım orda da belirttim fakat konu geçti aslında artık son karar aşaması. Söz konusu opsiyonlar 12GB ve 16GB
Sistemimde Ryzen 5 5600 işlemci var. Sadece CS2 (Counter-Strike 2) oynuyorum.

Ayarlarım genelde medium-high, çözünürlük 1280x1024, monitörüm ise 1080p, 244 Hz.

Sistemde başka hiçbir şeyi değiştirmeyi düşünmüyorum, bu yüzden AAA oyunlar veya benzeri şeyler için öneri vermeyin.

Sadece yeni bir ekran kartı seçmem gerekiyor. Diğer oyunlar neredeyse hiç umurumda değil sadece Online competitive Games.

Birçok incelemede 9060XT geleceğe yönelik daha avantajlı denmiş — özellikle VRAM kapasitesi ve FSR teknolojisi açısından.

Ama YouTube'daki bazı testlere baktığımda RX 7700 XT'nin CS2'de ciddi şekilde daha iyi performans verdiğini gördüm.

Yani sadece birkaç FPS farkı değil, bariz bir üstünlük var.

İzlediğim videolar:

1️⃣ RX 9060XT: Video 1

2️⃣ RX 7700 XT (aynı test): Video 2

3️⃣ RX 7700 XT – CS2 performansı: Video 3

4️⃣ RX 9060XT – CS2 performansı: Video 4

Birader 1.5 sene 7700 XT kullandı, hatta yaklaşık 8-9 aydır 2K'da kullanıyor daha yeni 5070 Ti'a geçiş yaptığı için kartı satışa çıkardık ( Sapphire Nitro+ ). Her konuda çok memnundu karttan. 2K'da oynayamadığı oyun yoktu. 9060 XT daha güncel bir kart ama dediğiniz gibi performansları çok yakın, burada fiyat faktörü önemli olan.

Birader 1.5 sene 7700 XT kullandı, hatta yaklaşık 8-9 aydır 2K'da kullanıyor daha yeni 5070 Ti'a geçiş yaptığı için kartı satışa çıkardık ( Sapphire Nitro+ ). Her konuda çok memnundu karttan. 2K'da oynayamadığı oyun yoktu. 9060 XT daha güncel bir kart ama dediğiniz gibi performansları çok yakın, burada fiyat faktörü önemli olan.

Öncelikle teşekkürler, ne kadara satıyorsunuz hala aktif midir? 9060XT 20 dolar daha pahalı. CS2 en önemli durum dediğim gibi 2K-4K hiç planım yok gibi.

İkinci el RX 7800 XT düşünebilirsiniz. Size saf performans lazım.

Maalesef pahalı ve 2. el güvensizliği beni mahvediyor alırken deneme şansım olmayacak.

Öncelikle teşekkürler, ne kadara satıyorsunuz hala aktif midir? 9060XT 20 dolar daha pahalı. CS2 en önemli durum dediğim gibi 2K-4K hiç planım yok gibi.

Aktif evet. 16 - 17 civarına ilana koymuştum ama 2 fanlı fiyatına, 15 civarına vereceğim muhtemelen. Hepsiburada'dan almıştık garantisi devam ediyor. 13 dakikalık Furmark testinde 66 dereceyi geçmedi kart, birader soğutması ve sessizliğinden çok memnundu.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı