RX 9070 GRE tanıtıldı

NVIDIA cop, AMD best 😎 AMD CPU+GPU comb ile memnunum :D

AMD+AMD ADAMDIR

1745869262147.png

Ekran kartının tek fanı çıktı😎😎

Hocam bilmediğimden soruyorum kusura bakmayın. Sitede memory size 16GB yazıyor ama o VRAM değil mi?
Techpowerup verileri güncellememiştir belki. Haberlerde 12 GB ile satışa çıktığı söyleniyor. Kart daha önce sızdığında da 12 GB VRAM ile çıkacağı söyleniyordu. Düz 9070 ile aynı VRAM kapasitesinde olmaz zaten.

Teknoloji açısından yeterli seviyede değiller. CUDA desteği sayesinde iş tarafında Nvidia kartlar AMD kartları ezip geçiyor. Açıkçası bu kadar yüksek bütçelere çıkıldığında AMD tercih etmem. Ancak orta seviyede, 5060 Ti’ın 20.000 TL civarında satıldığını göz önünde bulundurunca, 9070 GRE’nin de muhtemelen 20.000 TL civarında olacağını hesaba kattığımızda, Nvidia benim için bir seçenek bile olamaz.
5060ti 16gb ı tercih edeceğimi zaten düşünmüyorum. Hayır o kartla yazılım konusunda uğraşmak ne kadar doğru olur bilemiyorum. Onun yerine rx 7800 xt var genede nvidia akıllanmıyor.

Techpowerup verileri güncellememiştir belki. Haberlerde 12 GB ile satışa çıktığı söyleniyor. Kart daha önce sızdığında da 12 GB VRAM ile çıkacağı söyleniyordu. Düz 9070 ile aynı VRAM kapasitesinde olmaz zaten.
Anladım hocam.12GB yeterli olur değil mi? Yazın almayı düşünüyorum da. 3 4 yıl kullanılacak.

Abarttığınız kadar değil bence, fs4 de gayet iddialı. Adamlar hele son zamanlarda rekabeti çok arttırdılar. Umarım fiyatlara iyi şekilde yansır.
FSR güzel gelişti ama hala dlss ile fark var bence.Frame gende zaten Nvidia önde ayrıca Fsr4 desteği çok az oyunda var.Nvidiada eski oyunlarda bile dlss4 ve dlaa olmayan oyunlarda dlaa ekleyebiliyorsun.Ve Dlaa grafikleri çok ciddi etkiliyor.Muadili fsr aa çok az oyunda var.

5060ti 16gb ı tercih edeceğimi zaten düşünmüyorum. Hayır o kartla yazılım konusunda uğraşmak ne kadar doğru olur bilemiyorum. Onun yerine rx 7800 xt var genede nvidia akıllanmıyor.
Ben MFG yüzünden Nvidia düşünüyordum. 1080P oyuncusuyum zaten 8 GB yeterli gibi şu anlık. Ha bazı oyunlarda 8 GB VRAM'de yetersiz ama çoğunlukla yeterli gibi. GTA 6 için kart değişiyorum sayılır. 😛 RT dahil tüm ayarları fulleyince muhtemelen 5060 MFG sayesinde 60 FPS üstü oynatabilecekti. 9060 XT MFG desteklemiyor ve RT performansı da muhtemelen pek iyi olmayacak. Ancak 9070 GRE MFG desteklemese bile FG ile yeterli performansı verir. Yani benim için fazlasıyla iyi bir kart olur 20000 TL civarında gelirse 9070 GRE.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı