Kablolama arkadan olduğu için erime olur mu acaba onu düşünüyorum.
Şimdi çok arada kaldım normalde benim de aklımda daha çok ASUS'ya da ASRock yatıyor ama bilemedim.
Dediğim gibi güç aşaması ve soğutma olarak taichi biraz daha iyi. Performans olarak kafa kafayalar zaten. Tasarım ve görüntü kalitesi olarak Sapphire daha çok hoşuma gidiyor orası ayrı. ASRock bence daha iyi bir marka. Sapphire sorunlu demiyorum zaten oda iyi marka bence. Yine de ASRock önceki seride de 7900XTX yani amiral gemisinde daha iyiydi. 2 nesildir en üst ekran kartlarını onlar üretiyor. Kartın görünümü değişik ama, bence biraz daha iyi bir kart. Tabii son tercih sizin.
Redditte de şöyle bir yorum gördüm.
Ben Taichi Sahibiyim. Bunlar çok benzer kartlar ve ben de sizinle aynı ikilemi yaşadım.
Bilgi için:
- Her ikisi de sınıfının en iyi soğutma/gürültü oranına sahip ( Techpowerup )
- İkisi de aynı şekilde hız aşırtıyor ( Techpowerup )
- Her ikisi de 12vHPWR'yi 3x8-pin'e kullanır
- Her ikisi de PTM7950 kullanıyor
- Her ikisinin de ARGB Başlıkları var
- Her ikisi de 330 mm uzunluğunda ve 140 mm yüksekliğindedir
- Her ikisinin de ters merkez fanı var
- Taichi'nin ABD/CA'da 3 yıllık garantisi var
- Nitro+ ABD/CA'da 2 yıllık garantiye sahiptir
- Nitro+'da 3 HDMI, 1 DP bulunur
- Taichi'de 3 DP, 1 HDMI var
- Nitro+ 60mm'ye kıyasla 64mm ile daha kalındır
- Nitro+ daha uzun bir PCB'ye ve arkaya bakan bir güç konektörüne sahiptir
- Taichi'nin daha kısa bir PCB'si ve üstten bakan bir güç konektörü vardır
- Sadece Taichi'de RGB kapatma anahtarı var
- Sadece Taichi'de Dual Bios Switch var
- Taichi'nin 'daha fazla' RGB'si var
- Nitro+ IMO daha sade/şık RGB ile daha iyi görünüyor
- Taichi'nin biraz daha yüksek özellikli güç aşamaları var, ancak daha az güç aşaması kapağı var (18, 5 boş ped ile)
- Nitro+ biraz daha düşük güç aşamalarına sahip, ancak daha fazla kapasitör (24, doldurulmamış ped yok)
Her iki kartın güç tasarımında da herhangi bir kusur görmediğimi unutmayın, ikisi de iyi görünüyor. Daha fazla ayrıntı için Buildzoid'in Nitro+ PCB dökümünü kontrol edin.
Sadece daha ucuz olduğu için Taichi'ye gittim, RGB kullanmıyorum ve benim yapımımda bunu hiç görmüyorsunuz. Hiçbir sorun yok.
Bu arada 9070xt nitro ile alakalı bir kaç tane bobin vızıltısı şikayeti görmüştüm. Alırken aklınızda bulunsun. CW çıkmaya biraz daha meyilli gibi geliyor bana. Elimde kanıt yok ama, kullanıcı yorumlarından gördüğüm kadarıyla konuşuyorum. 9070xt serisini pek araştırmadım zaten. Yinede gözüme çarpmıştı.
Mesela üstteki alıntıladığım mesajın olduğu konuda şöyle bir yorum gördüm şimdi.
Sapphire'imde kötü bobin vızıltısı vardı, iade ettim ve aynı sorunla karşılaştım. Ve sorun PSU değildi çünkü evde 2 bilgisayarım var ve her iki seferde de Nitro+'da kötü bobin vızıltısı oldu.