RX 9070 için marka önerisi

Bütçe
max 40000tl

Muhammed6155

Femtopat
Daha fazla  
Arkadaşlar bu ekran kartları arasında çok gidip geliyorum; sizce hangisi daha iyi performans verir?
ASUS Prime RX 9070 XT.
Gigabyte RX 9070 XT Gaming.
Sapphire RX 9070 XT Nitro.
ASRock RX 9070 XT taichi.
ASRock RX 9070 XT Steel Legend.
Hangisi bana daha iyi performans verir işlemci olarak AMD Ryzen 7 9700X ya da AMD Ryzen 7 7800x3D düşünüyorum.
Haziran ayında alacağım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar bu ekran kartları arasında çok gidip geliyorum; sizce hangisi daha iyi performans verir?
ASUS Prime RX 9070 XT.
Gigabyte RX 9070 XT Gaming.
Sapphire RX 9070 XT Nitro.
ASRock RX 9070 XT taichi.
ASRock RX 9070 XT Steel Legend.
Hangisi bana daha iyi performans verir işlemci olarak AMD Ryzen 7 9700X ya da AMD Ryzen 7 7800x3D düşünüyorum.
Haziran ayında alacağım.
Ekran kartı olarak Sapphire RX 9070 XT Nitro en iyi seçenek. Soğutma ve overclock potansiyeli ile en iyi seçeneği sunar.
İşlemci olarak ise kesinlikle AMD Ryzen 7 7800X3D alman daha iyi olur.

Arkadaşlar RX 9070 XT için hangi anakart almama daha iyi olur aklımda olanlar bunlar

MSI B650 Gaming Plus Wi-Fi AMD AM5 DDR5 ATX Anakart​

MSI MAG B650 Tomahawk Wi-Fi AMD AM5 DDR5 ATX Anakart​

Gigabyte B650 Gaming X AX V2 Wi-Fi AMD AM5 DDR5 ATX Anakart​

ASUS ROG STRIX B850-F Gaming Wi-Fi AMD AM5 DDR5 ATX Anakart​

MSI MPG B650 Carbon Wi-Fi AMD AM5 DDR5 ATX Anakart​

Gigabyte B850 Gaming WI-FI6 AMD AM5 DDR5 ATX Anakart​

Bunlardan hangisi RX 9070 XT için en F/P olur

Ekran kartı olarak Sapphire RX 9070 XT Nitro en iyi seçenek. Soğutma ve overclock potansiyeli ile en iyi seçeneği sunar.
İşlemci olarak ise kesinlikle AMD Ryzen 7 7800x3D alman daha iyi olur.

Bazıları Gigabyte falan diyor ASRock diyorlar çok arada kalıyorum birkaç gün bekleyeceğim ona GRE kararımı vereceğim tşk

Arkadaşlar RX 9070 XT için hangi anakart almama daha iyi olur aklımda olanlar bunlar

Bazıları Gigabyte falan diyor ASRock diyorlar çok arada kalıyorum birkaç gün bekleyeceğim ona GRE kararımı vereceğim teşekkür

Tomahawk öneririm. Ayrıca hangisini aldığın ekran kartı için fark etmez. AM4 olan B550 anakarta da taksan bu ekran kartını, sorunsuz çalışır.

Sapphire Nitro'da kablolama arkadan olduğu için erime falan gibi sorunlar yaşamam değil mi?

Bazıları Gigabyte falan diyor ASRock diyorlar çok arada kalıyorum birkaç gün bekleyeceğim ona GRE kararımı vereceğim tşk
En iyi fiyat/performans için MSI B650 Gaming Plus Wi-Fi ya da Gigabyte B650 Gaming X AX V2 iyi bir seçim olacaktır.
ASUS ROG STRIX B850-F Gaming ise fiyat/performans açısından en pahalı seçenek olsa da, yüksek kaliteli ve uzun ömürlü kullanım için mükemmel bir anakart.

Sapphire Nitro'da kablolama arkadan olduğu için erime falan gibi sorunlar yaşamam değil mi?
Kablolama düzgün yapıldığında ve kasa içi hava akışı sağlandığında erime imkansız. Zaten kartın soğutma sistemi oldukça iyi.

Nitro 50a dayanıklı faz kullanırken taichi 60a dayanıklı faz kullanmış. Teorikte daha iyi ama, pratikte ne kadar fark eder bilemiyorum. Yine de daha iyi güç aşaması kullandığı için taichi alırdım ben. Çıktıkları Boost hızları kafa kafaya. Power limit olarak taichi daha fazla. Bu arada Nitro da 6 ısı borusu varken taichi de 8 ısı borusu var. Testlerde de bir tık daha soğuk çalışıyor.

IMG_2891.jpeg

XFX mercury de çok iyi gözüküyor.

IMG_2892.jpeg

Taichi alın bence.

Son düzenleme:

Kablolama arkadan olduğu için erime olur mu acaba onu düşünüyorum

Nitro 50a dayanıklı faz kullanırken taichi 60a dayanıklı faz kullanmış. Teorikte daha iyi ama, pratikte ne kadar fark eder bilemiyorum. Yine de daha iyi güç aşaması kullandığı için taichi alırdım ben. Çıktıkları Boost hızları kafa kafaya. Power limit olarak taichi daha fazla. Bu arada Nitro da 6 ısı borusu varken taichi de 8 ısı borusu var. Testlerde de bir tık daha soğuk çalışıyor.

Eki Görüntüle 2474185

XFX mercury de çok iyi gözüküyor.

Eki Görüntüle 2474193

Taichi alın bence.

Şimdi çok arada kaldım normalde benim de aklımda daha çok ASUS'ya da ASRock yatıyor ama bilemedim

Kablolama arkadan olduğu için erime olur mu acaba onu düşünüyorum.

Şimdi çok arada kaldım normalde benim de aklımda daha çok ASUS'ya da ASRock yatıyor ama bilemedim.

Dediğim gibi güç aşaması ve soğutma olarak taichi biraz daha iyi. Performans olarak kafa kafayalar zaten. Tasarım ve görüntü kalitesi olarak Sapphire daha çok hoşuma gidiyor orası ayrı. ASRock bence daha iyi bir marka. Sapphire sorunlu demiyorum zaten oda iyi marka bence. Yine de ASRock önceki seride de 7900XTX yani amiral gemisinde daha iyiydi. 2 nesildir en üst ekran kartlarını onlar üretiyor. Kartın görünümü değişik ama, bence biraz daha iyi bir kart. Tabii son tercih sizin.

Redditte de şöyle bir yorum gördüm.

Ben Taichi Sahibiyim. Bunlar çok benzer kartlar ve ben de sizinle aynı ikilemi yaşadım.

Bilgi için:

• Her ikisi de sınıfının en iyi soğutma/gürültü oranına sahip ( Techpowerup )
  • İkisi de aynı şekilde hız aşırtıyor ( Techpowerup )
  • Her ikisi de 12vHPWR'yi 3x8-pin'e kullanır
  • Her ikisi de PTM7950 kullanıyor
  • Her ikisinin de ARGB Başlıkları var
  • Her ikisi de 330 mm uzunluğunda ve 140 mm yüksekliğindedir
  • Her ikisinin de ters merkez fanı var
  • Taichi'nin ABD/CA'da 3 yıllık garantisi var
  • Nitro+ ABD/CA'da 2 yıllık garantiye sahiptir
  • Nitro+'da 3 HDMI, 1 DP bulunur
  • Taichi'de 3 DP, 1 HDMI var
  • Nitro+ 60mm'ye kıyasla 64mm ile daha kalındır
  • Nitro+ daha uzun bir PCB'ye ve arkaya bakan bir güç konektörüne sahiptir
  • Taichi'nin daha kısa bir PCB'si ve üstten bakan bir güç konektörü vardır
  • Sadece Taichi'de RGB kapatma anahtarı var
  • Sadece Taichi'de Dual Bios Switch var
  • Taichi'nin 'daha fazla' RGB'si var
  • Nitro+ IMO daha sade/şık RGB ile daha iyi görünüyor
  • Taichi'nin biraz daha yüksek özellikli güç aşamaları var, ancak daha az güç aşaması kapağı var (18, 5 boş ped ile)
  • Nitro+ biraz daha düşük güç aşamalarına sahip, ancak daha fazla kapasitör (24, doldurulmamış ped yok)
Her iki kartın güç tasarımında da herhangi bir kusur görmediğimi unutmayın, ikisi de iyi görünüyor. Daha fazla ayrıntı için Buildzoid'in Nitro+ PCB dökümünü kontrol edin.

Sadece daha ucuz olduğu için Taichi'ye gittim, RGB kullanmıyorum ve benim yapımımda bunu hiç görmüyorsunuz. Hiçbir sorun yok.

Bu arada 9070xt nitro ile alakalı bir kaç tane bobin vızıltısı şikayeti görmüştüm. Alırken aklınızda bulunsun. CW çıkmaya biraz daha meyilli gibi geliyor bana. Elimde kanıt yok ama, kullanıcı yorumlarından gördüğüm kadarıyla konuşuyorum. 9070xt serisini pek araştırmadım zaten. Yinede gözüme çarpmıştı.

Mesela üstteki alıntıladığım mesajın olduğu konuda şöyle bir yorum gördüm şimdi.

Sapphire'imde kötü bobin vızıltısı vardı, iade ettim ve aynı sorunla karşılaştım. Ve sorun PSU değildi çünkü evde 2 bilgisayarım var ve her iki seferde de Nitro+'da kötü bobin vızıltısı oldu.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı