RX 9070 XT ekran kartı görüntü vermiyor

Amerseo

Hectopat
Merhaba, yeni aldığım RX 9070 XT Pure modelini sistemime taktığımda ekran gelmiyor.
Anakartım: Gigabyte B550M-DS3H - BIOS: F3D.
PSU: 750W TR2s Thermaltake.

Neden olduğunu bilen var mı acaba?

9070 XT takılıyken çalıştırmayı denediğinizde kartın fanları dönüyor mu, yoksa dönüp duruyor mu? Eğer fanlar anlık olarak dönüp duruyorsa veya fanlar çalışıyorsa, sorun büyük ihtimalle kartta değil; muhtemelen güç kaynağının zayıf voltaj kararlılığından kaynaklanıyor olabilir.
Ayrıca Ekran kartına bağlı güç kablolarını da kontrol eder misiniz? Tek kablodan çıkan çift 8 pin mi, yoksa PSU’dan gelen ayrı kablolar mı kullanıyorsunuz?
Elinizde varsa, PSU’nun 12V hattını multimetre ile ölçün. Eğer 12V verebiliyorsa, sorun büyük ihtimalle güç kaynağında değildir.

Kartın fanları takıp çalıştırdığımda hiç dönmüyor, tek kablodan çıkan çift 8 pin kullanıyorum, iki 8 pin başlığını da denedim eski ekran kartımı ikisi de çalıştırıyor. Elimde şuanda multimetre yok ancak psu almadan önce kartı kontrol etmek işin bu lazımsa alıp deneyebilirim.

Eğer PSU’da ikinci bir PCIe çıkışı varsa (ayrı kabloyla gelen), RX 9070 XT’nin her 8 pin girişine ayrı kablo takmayı dene. Ayrıca bir CMOS sıfırlaması da dene. Bugün sosyal medyada benzer şekilde görüntü vermeyen bir ekran kartı gördüm; video sahibi BIOS pilini çıkarıp 5 dakika bekledikten sonra tekrar takmıştı ve sorun çözülmüştü; sorun BIOS kaynaklıymış. Sen de istersen bunu bir deneyebilirsin.
Eğer hâlâ aynı durum devam ediyorsa, muhtemelen ekran kartı üretim hatalı olabilir. Yakınlarında bir bilgisayarcı varsa ya da bir arkadaşının bilgisayarı varsa, ekran kartını güç kaynağı yeterli bir kasaya takmayı dene. Yine fanlar dönmüyor ve görüntü gelmiyorsa, ekran kartı arızalıdır.

Eğer PSU’da ikinci bir PCIe çıkışı varsa (ayrı kabloyla gelen), RX 9070 XT’nin her 8 pin girişine ayrı kablo takmayı dene. Ayrıca bir CMOS sıfırlaması da dene. Bugün sosyal medyada benzer şekilde görüntü vermeyen bir ekran kartı gördüm; video sahibi BIOS pilini çıkarıp 5 dakika bekledikten sonra tekrar takmıştı ve sorun çözülmüştü; sorun BIOS kaynaklıymış. Sen de istersen bunu bir deneyebilirsin.
Eğer hâlâ aynı durum devam ediyorsa, muhtemelen ekran kartı üretim hatalı olabilir. Yakınlarında bir bilgisayarcı varsa ya da bir arkadaşının bilgisayarı varsa, ekran kartını güç kaynağı yeterli bir kasaya takmayı dene. Yine fanlar dönmüyor ve görüntü gelmiyorsa, ekran kartı arızalıdır.
Hocam yardımlar ve tavsiyeler için çok teşekkür ederim, kartı bir arkadaşımın kasasında denedim çalıştı. Sonradan fark ettimki kartın çalışmamasının nedeni anakarttaki slota tam olarak oturmamasıymış, nasıl oturtacağımı da tam olarak anlamadım açıkçası. Anakart ve ekran kartım uyumlu gözüküyor aslında, kasanın ekran kartı kısmından dolayı bir sınırlama oluyor sanırım. Bunu nasıl çözebileceğimle alakalı bir fikrin var mı acaba?

Bazı anakartların PCIe slotunun yanında bir mandal olur. O mandalı açıp takmanız gerekiyor. Mandalı açmadan takmaya çalışıyor olabilir misiniz?

Bazı anakartların PCIe slotunun yanında bir mandal olur. O mandalı açıp takmanız gerekiyor. Mandalı açmadan takmaya çalışıyor olabilir misiniz?
Yok hocam mandalı açıp takıp kapatıyorum kendim, eski ekran kartım olan Asus TUF Gaming RX5600xt ekran kartımı da aynı slota takabiliyorum ancak sanırım diğer ekran kartının boyutunun büyüklüğünden takamadım slota, kasaya denk gelen kısmı sınırlıyor daha fazla inmesini kartın.

Anladım. O zaman kasada ve anakartta bulunan PCIe slotuna yakın bulunabilecek kabloları tamamen söküp, iyice oturtmayı deneyin. Kasanızı görmediğim için pek bir şey diyemem ama biraz zorlayarak takılabilme ihtimali var.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı