RX 9070 XT ekran kartı sürekli çöküyor

@zStache Hocam şimdi bakabiliyorum mesajınıza kusura bakmayın. Talimatları takip ettiğimde her iki hatada da aldığım DCOM kodlarını bulamadım bende de yoklar.

Hayır hiç yapmadım. Yapmayı deniyim şimdi.

@imnotagamer 10 dakikalık Power testimde herhangi bir sorun oluşmadı.

Hatta diğer testleri de yaptım sırayla ama bi sorun çıkmadı. Bazen oyunu açıp oyuna girmem yetıyordu çökmesi için. Sorun oyunları oynarken oluşuyor galiba.

Son düzenleme:
O zaman güç kaynağı ile alakalı bir sorun değil sanırım. @zStache hocama belki yardımcı olur bu konu.

10 dakikalık stres testleri hiçbir zaman güvenilir olmamıştır.
Minimum 6-12 saatlik OCCT veya AIDA 64 testi çalıştırın.

Burada bu kadar zaman kaybetmek yerine- Ekran kartınızı iade etseydiniz ve yeni bir ekran kartıyla değiştirseydiniz sorunu çok daha hızlı çözebilirdik.
Ya da ilk önerimde olduğu gibi ekran kartınızı alıp çevrenizde olan güvenilir bir bilgisayarcıya gidip, kartı orada deneseydiniz elimizde daha "solid" bir sonuç olurdu.

RX 9070XT çok yeni bir kart. Sizin gibi problem yaşayan gırla insan var. Sorunun iki ana kaynağı var.
Ya PSU, ya da Ekran kartı.
Ya da son seçenek olarak PCIE girişleriniz.
Ama dediğim gibi iki PCIE slotunun da ölü olması çok ama çok zor bir ihtimal.

İade için çok geç kaldım alalı çok oldu kartı. Çevremde de güvendiğim bilgisayarcı olmadığı için götüremiyorum. Yazılımsal çözümlerle düzelir belki diye umutluydum.

@zStache şimdi de bunu buldum herbir hata ayrı ayrı başka şeylerden dolayı oluşuyor araştırdım ama çözümünü bulamadım.

Dosya Ekleri

• görsel_2025-10-24_103501332.png
    186,5 KB · Görüntüleme: 13
Son düzenleme:
NetCfgTrace(Network Configuration Tracing)
Ekran kartınız ile yaşadığınız hatayla uzaktan yakından alakası yok.

Belki corrupted bir Windows işletim sistemi kullanıyorsunuz?
Format atmayı denediniz mi?
Sıfırdan, tertemiz bir Windows ile de kontrol etmenizde fayda var.

Haricinde;
Iade edemiyorsanız garantiye gönderin. Bir problem varsa bulurlar.

Hangi Windows tam bilmiyorum 2021 kurduğum bi kurulum flashıyla yapmıştım belki ondan olabilir mi ?

Aynı ekran kartına sahibim, bir süredir benim kartta istikrarsız çalışıyor %60 %70 üzerine çıkmıyor. FSR4ü aktifleştiremiyorum, hiçbir oyunun ayarlarında gözükmüyor.

Selamlar,
7700XT kart almıştım aylarca sorunlar yaşadım her şeyi denedim bir tek PSU kalmıştı. PSU'ya güveniyordum aslında. Bir anda sistem çöküyordu driver siliniyordu vs. sonra Phanteks GPU uzatma kablosu aldım ve sorun çözüldü. PSU'ya ait GPU kablosu tam kavramıyordu. Uzatma kablosu tam oturdu ve sorun çözüldü. Sende de aldığın hatada sanki ekran kartı siliniyor gibi gözüküyor. Bunu deneyebilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…