1Mehmet_Bey
Decapat
Daha fazla
Bunu duymak güzel ancak ekran kartlarında "Silicon lottery" olayı yok mu? Tam olarak aynı modeli kullanan başka birisi feci problemler yaşarken bir başkası 5 sene sıkıntısız kullanabiliyor. Size sağlam ürün gelmiş olabilir mi?@1Mehmet_Bey, Gigabyte Aorus Elite, Sapphire Nitro+ ve sürekli erişebildiğim şu anda Prime 9070XT var. Herhangi bir sorun daha şu ana kadar yaşamadık. Fazla UV yaparak çöktü fakat o da bizim hatamız.5070'e düşmenize gerek yok. AMD hataları eskide kaldı. NVIDIA tarafında da benzer sorunlar var şu an mesela.
Bu videoyu izlemiştim. Kartlarda donanımsal sorun bildiğim kadarıyla çok yok. Ben endişelendiren yazılım. Gözlemlerime göre driver timeout hatası ve microstutterlar oldukça yaygın.Ekran kartı bellek sıcaklıkları, hotspot sıcaklıklarına ve VRAM tipine göre RX 9070XT tercih etmeye bakın. Samsung bellekler daha soğuk çalışırken %3 daha düşük performans gösteriyor.
AMD Radeon RX 9070 XT with Samsung memory shows slight benchmark drop in 22-card comparison - VideoCardz.com
Radeon RX 9070 XT with Samsung memory performs worse in 3DMark Speed Way Tech reviewer “51972,” known for his large-scale GPU testing, often involving more than 10 cards at once, has delivered a new video. If you were ever wondering how a single custom variant of the Radeon RX 9070 XT performs...videocardz.com
YouTube videosunda hangi ekran kartların daha soğuk çalıştığı hangilerinin daha sıcak çalıştığı gözüküyor. Genel bir değerlendirme yapılmış şiddetle ona göre ekran kartı almanızı öneririm. YouTube videosundaki XFX Mercury modeli ise; Magnetik Air olduğunu göz ardı etmeyin.
XFX Radeon RX 9070 XT Mercury OC Magnetic Air Review
The XFX Radeon RX 9070 XT Mercury OC comes with a unique capability. Its fans are attached magnetically and will pop out easily, which makes them easy to clean and replace. In terms of performance the XFX card does very well, too, beating the RTX 5070, almost matching the RTX 5070 Ti.www.techpowerup.com
Şu anda Technopat Sosyal ana sayfasında iki adet sıkıntılı 9060XT konusu var. Onlara bir göz atabilir misiniz?@1Mehmet_Bey, 5000 serisinde bolca vardı. 6000 serisiyle biraz toparlamaya başladılar fakat yine az çok görülüyordu. 7000 serisinde neredeyse çoğu sorunlar gitti. 9000 serisi kusursuz diyemem fakat eskisine göre daha sorunsuz. Merak etmeyin o konuda. NVIDIA 5000 serisiyle AMD'yi sorunlu sürücü konusunda geçti. Bunu kabul etmiyorlar ama şu aralar çevremde bolca NVIDIA driver sorunu çözmeye çalışıyoruz.
Bu videoyu izlemiştim. Karlarda donanımsal sorun bildiğim kadarıyla çok yok. Ben endişelendiren yazılım. Gözlemlerime göre driver timeout hatası ve microstutterlar oldukça yaygın.