RX 9070 XT ekran kartında sorun var mı?

Bütçe
39k

1Mehmet_Bey

Decapat
Daha fazla  
Sıkıntı yaşayan varsa sıkıntıyı ve kartınızın hangi marka olduğunu belirtirseniz sevinirim. 9070XT almayı planlıyorum. TUF, Nitro+, XFX Mercury Gaming arasında gidip geliyordum ancak forumlara girdiğim her gün AMD kartlar ile ilgili sorun yaşayan onlarca insan görüyorum. Kafam gittikçe karışıyor. TUF modelde sıkıntı yaşayan kimse görmedim. 5070 almak istemiyorum ancak bu haberler beni NVIDIA'ya doğru itiyor.

@1Mehmet_Bey, Gigabyte Aorus Elite, Sapphire Nitro+ ve sürekli erişebildiğim şu anda Prime 9070 XT var. Herhangi bir sorun daha şu ana kadar yaşamadık. Fazla UV yaparak çöktü fakat o da bizim hatamız. :D 5070'e düşmenize gerek yok. AMD hataları eskide kaldı. NVIDIA tarafında da benzer sorunlar var şu an mesela.

9070 XT özelinde sorun yaşayan görmedim hocam. Bir NVIDIA kullanıcısı olarak özellikle son günlerde AMD sürücülerinin NVIDIA'dan çok daha sorunsuz olduğunu söyleyebilirim. Gerçi bu AMD'nin başarısından çok NVIDIA'nın saçma güncellemelerinden kaynaklı.

@1Mehmet_Bey, Gigabyte Aorus Elite, Sapphire Nitro+ ve sürekli erişebildiğim şu anda Prime 9070XT var. Herhangi bir sorun daha şu ana kadar yaşamadık. Fazla UV yaparak çöktü fakat o da bizim hatamız. :D 5070'e düşmenize gerek yok. AMD hataları eskide kaldı. NVIDIA tarafında da benzer sorunlar var şu an mesela.
Bunu duymak güzel ancak ekran kartlarında "Silicon lottery" olayı yok mu? Tam olarak aynı modeli kullanan başka birisi feci problemler yaşarken bir başkası 5 sene sıkıntısız kullanabiliyor. Size sağlam ürün gelmiş olabilir mi?

Ekran kartı bellek sıcaklıkları, hotspot sıcaklıklarına ve VRAM tipine göre RX 9070XT tercih etmeye bakın. Samsung bellekler daha soğuk çalışırken %3 daha düşük performans gösteriyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

YouTube videosunda hangi ekran kartların daha soğuk çalıştığı hangilerinin daha sıcak çalıştığı gözüküyor. Genel bir değerlendirme yapılmış şiddetle ona göre ekran kartı almanızı öneririm. YouTube videosundaki XFX Mercury modeli ise; Magnetik Air olduğunu göz ardı etmeyin.

@1Mehmet_Bey, hocam çevremde emin olun 15 kişiden fazla tanıdığım kullanıyor. 15/15 gelmişse büyük tesadüf olur. Daha fazla kullanan bile vardır belki de. Bir sorun olsaydı globalde yerden yere vururlardı. AMD bu sonuçta. NVIDIA şu an globalde daha .ok gömülüyor mesela. :D

Ekran kartı bellek sıcaklıkları, hotspot sıcaklıklarına ve VRAM tipine göre RX 9070XT tercih etmeye bakın. Samsung bellekler daha soğuk çalışırken %3 daha düşük performans gösteriyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

YouTube videosunda hangi ekran kartların daha soğuk çalıştığı hangilerinin daha sıcak çalıştığı gözüküyor. Genel bir değerlendirme yapılmış şiddetle ona göre ekran kartı almanızı öneririm. YouTube videosundaki XFX Mercury modeli ise; Magnetik Air olduğunu göz ardı etmeyin.

Bu videoyu izlemiştim. Kartlarda donanımsal sorun bildiğim kadarıyla çok yok. Ben endişelendiren yazılım. Gözlemlerime göre driver timeout hatası ve microstutterlar oldukça yaygın.

Son düzenleme:
@1Mehmet_Bey, 5000 serisinde bolca vardı. 6000 serisiyle biraz toparlamaya başladılar fakat yine az çok görülüyordu. 7000 serisinde neredeyse çoğu sorunlar gitti. 9000 serisi kusursuz diyemem fakat eskisine göre daha sorunsuz. Merak etmeyin o konuda. NVIDIA 5000 serisiyle AMD'yi sorunlu sürücü konusunda geçti. Bunu kabul etmiyorlar ama şu aralar çevremde bolca NVIDIA driver sorunu çözmeye çalışıyoruz.

Peki TUF'dan sonra en iyi 3 kart hangisidir? Nitro+, Aorus Elite, XFX Mercury Gaming arasından hangisi daha iyidir?

@1Mehmet_Bey, 5000 serisinde bolca vardı. 6000 serisiyle biraz toparlamaya başladılar fakat yine az çok görülüyordu. 7000 serisinde neredeyse çoğu sorunlar gitti. 9000 serisi kusursuz diyemem fakat eskisine göre daha sorunsuz. Merak etmeyin o konuda. NVIDIA 5000 serisiyle AMD'yi sorunlu sürücü konusunda geçti. Bunu kabul etmiyorlar ama şu aralar çevremde bolca NVIDIA driver sorunu çözmeye çalışıyoruz.
Şu anda Technopat Sosyal ana sayfasında iki adet sıkıntılı 9060XT konusu var. Onlara bir göz atabilir misiniz?

Bu videoyu izlemiştim. Karlarda donanımsal sorun bildiğim kadarıyla çok yok. Ben endişelendiren yazılım. Gözlemlerime göre driver timeout hatası ve microstutterlar oldukça yaygın.

Timeout hatası RX 9070XT alman varsayılan ayarlarla çok olası değil. Sana tavsiye vermemi istiyorsan; ekran kartını aldıktan sonra YouTube üzerinden 8K 30 veya 60 FPS video aç. Eğer tarayıcı oynatılırken internet kaynaklı olmayan sebeplerden dolayı takıla takıla ilerliyorsa donma siyah ekran veya sürücü çöktü gibi bir hata alırsan kartı aldığın gibi direkt iade etmeni tavsiye ederim. O ekran kartının %99 ihtimalle donanım hızlandırması bozuk işe yaramaz başını ağrıtır. Bu tip ekran kartlarında oyun oynarken akıcı yayın açamazsın, discord kullanırken donabilir gibi donanım hızlandırmaya bağımlı şeylerde kafayı yersin. Regedit ayarları ile sorun bir nebze çözülse de tam randıman alamazsın.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı