Yeni ekran kartı olarak RX 9070 XT aldım ama 2 tane 8pin girişi gerekiyor ve PSU'da 3 tane var ne yapmalıyım?
2 tanesi boş ta kalacak kablonun, 2 giriş varsa 2 tanesini takın çalıştırın.
Boşta kablo kalmasının sağlıklı olmadığını söyleyen kim? Video atabilir misiniz? Ayrıca cpu ile gpu pin girişleri farklı. O şekilde takmayın.İnternette bunun sağlıklı olmadığını okudum o yüzden o şekilde yapmayacağım 3 tane 8 pin girişinin 2 tanesini işlemciye takmıştım birini çıkartıp onun yerine ekran kartınınkini taktım.
Boşta kablo kalmasının sağlıklı olmadığını söyleyen kim? Video atabilir misiniz? Ayrıca CPU ile GPU pin girişleri farklı. O şekilde takmayın.
Tamam hocam, şimdi sanırım anladım. 8 pin PCIe kablosundaki ekstra (daisy-chain) uçtan bahsediyorsunuz; evet, onu ekran kartına takmak pek sağlıklı değil. Ama şu kısmı tam anlayamadım: CPU kablosunu PCIe girişine bağlamadınız, değil mi? Eğer bağladıysanız, lütfen öyle yapmayın. Çünkü PCIe ve CPU kablolarının pin dizilimleri ve voltajları birbirinden farklı.Boşta kablo değil hocam bir 8 pin kablosunda 2 tane giriş oluyor ya öbür tarafta ikisini de ekran kartına takmak sağlıklı değil diyorlar. CPU kablosunu çıkartıp onun yerine PCI-e kablsu taktım zaten.
Boşta kablo değil hocam bir 8 pin kablosunda 2 tane giriş oluyor ya öbür tarafta ikisini de ekran kartına takmak sağlıklı değil diyorlar. CPU kablosunu çıkartıp onun yerine PCI-e kablsu taktım zaten.
Tamam hocam, şimdi sanırım anladım. 8 pin PCI-e kablosundaki ekstra (daisy-chain) uçtan bahsediyorsunuz; evet, onu ekran kartına takmak pek sağlıklı değil. Ama şu kısmı tam anlayamadım: CPU kablosunu PCI-e girişine bağlamadınız, değil mi? Eğer bağladıysanız, lütfen öyle yapmayın. Çünkü PCI-e ve CPU kablolarının pin dizilimleri ve voltajları birbirinden farklı.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.