RX 9070 XT fanları dönmüyor

• Konuyu başlatan olezya
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 4
  • Görüntüleme 76

olezya

Femtopat
Daha fazla  
Arkadaşlar, şu anda bilgisayardan yazıyorum. İlk tuşa basınca üçü dönüyor, sonra duruyor. Neden sorun mu var? Daha yeni topladım sistemi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba hocam, güncel ekran kartları belli bir sıcaklığın altında fanlarını çalıştırmıyor. (genelde 40-50 derece.) Sisteme ilk güç verildiği anda çalışması ise gayet normal.

Kontrol etmek isterseniz ekran kartını yük altına sokup ısınmasını bekleyebilirsiniz.
Eğer fanların sürekli çalışmasını istiyorsanız MSI Afterburner gibi bir kontrol uygulaması üzerinden sıcaklığa göre fan hızlarını ayarlayabilirsiniz.

Merhaba hocam, güncel ekran kartları belli bir sıcaklığın altında fanlarını çalıştırmıyor. (genelde 40-50 derece.) Sisteme ilk güç verildiği anda çalışması ise gayet normal.

Kontrol etmek isterseniz ekran kartını yük altına sokup ısınmasını bekleyebilirsiniz.
Eğer fanların sürekli çalışmasını istiyorsanız MSI Afterburner gibi bir kontrol uygulaması üzerinden sıcaklığa göre fan hızlarını ayarlayabilirsiniz.

Hocam AMD'nin kendi uygulamasındaki stres testine soktum 120 saniye kadar fanlar çalıştı. Sürekli çalışması faydalı mı öyle mi yapayım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam AMD'nin kendi uygulamasındaki stres testine soktum 120 saniye kadar fanlar çalıştı. Sürekli çalışması faydalı mı öyle mi yapayım?

Hocam masaüstünde işlem yaparken ekran kartları 50 derecenin altında çalışırlar genelde, bu da ekran kartları için oldukça soğuk. Bu durumda fanların çalışması gereksiz ses olacaktır. Kapalı kalması daha iyi. Şahsen benim kendi ekran kartımda kapalı ve şu an size bu satırları yazarken fanlar dönmüyor.

Kapalı kalması iyi olacaktır. Hem fan sağlığı hem de ses için yararlı.

Aynı şekilde kapalı tutuyorum mesela.
1760386760782.png

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı