RX 9070 XT hangi marka alınmalı?

• Konuyu başlatan 217099
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 23
  • Görüntüleme 4.787
Asus'un fiyat ne? Sinerji'de şu an Sapphire Pulse 28bin. Eğer 33-35 bir şey olursa Pulse de alinabilir fiyat farkindan dolayı. Pulse için 3 fanlı güzel bir soğutma bloğuyla geliyor, muhtemelen tek eksiği RGB vsdir. Gigabyte modeline baktim, Windforce tasarımı yapmışlar, incecik soğutma bloğuyla 70 derecelerde çalışır herhalde.

Hellhound da olabilir. İyi midir o model?

Bir de XFX modelleri Türkiye’ye gelmiyor sanırım değil mi?
Baktım XFX var da o fiyata değmez, çok kaliteli değil XFX.

Sıcaklık problemleri varmış diye okudum birkaç yerde.

Teşekkür ederim inceleyeceğim. ASUS Prime modeli GamingGen’deki ürün fakat 23 martta kargoya verilecekmiş. Beklemek de istemiyoruz açıkçası ama eğer gerçekten iyiyse ön sipariş verir geçeriz, yapacak bir şey yok. AsRock da iyi diyorlar ama, o nasıldır?
Aorus modelleri iyidir

Bence bu bir sorun değil. Takarken çıt sesi geliyor. 340W kartı yakacak kadar yüksek değil. 4090 ve 5090 gibi yüksek güç tüketen modellerde sorun olmuştu bu. 4070 Ti Super kullanıyorum bu da aynı.
Hmm, anladım hocam çok teşekkür ederim. Bakacağız artık, stokların yenilenmesini de bekleyebilirim. Zaten çok fazla bir fiyat artışı olmaz herhalde. 40’ı geçeceğini düşünmüyorum hiçbir modelin. Eğer denk getirirsem Sapphire alırım düz modelini.

Asus'un fiyat ne? Sinerji'de şu an Sapphire Pulse 28bin. Eğer 33-35 bir şey olursa Pulse de alinabilir fiyat farkindan dolayı. Pulse için 3 fanlı güzel bir soğutma bloğuyla geliyor, muhtemelen tek eksiği RGB vsdir. Gigabyte modeline baktim, Windforce tasarımı yapmışlar, incecik soğutma bloğuyla 70 derecelerde çalışır herhalde.

Baktım XFX var da o fiyata değmez, çok kaliteli değil XFX.
Hocam 28bin dediğiniz 9070 modeli sanırım.
RGB, renk falan önemli değil. İyi bir soğutma bloğu olsun, 3 fanlı olsun yeterlidir. Asus 33.000 TL. Ön sipariş. Saydığım çoğu model 33-35K arası. Daha yükseği yok.

Hmm, anladım hocam çok teşekkür ederim. Bakacağız artık, stokların yenilenmesini de bekleyebilirim. Zaten çok fazla bir fiyat artışı olmaz herhalde. 40'ı geçeceğini düşünmüyorum hiçbir modelin. Eğer denk getirirsem Sapphire alırım düz modelini.

Pulse'de de cw şikayeti 7000 serisinde fazlaydı. 9070XT serisinde de gördüm. Nitro ile soğutma blokları aynı olsa da iç yapısı farklı muhtemelen. Kesin olan RGB, güç limiti ve saat hızı farkı olması. Faz sayısı ve kalitesi aynı değildir muhtemelen. Bu yüzden cw şikayeti fazla oluyor.

Hmm, anladım hocam çok teşekkür ederim. Bakacağız artık, stokların yenilenmesini de bekleyebilirim. Zaten çok fazla bir fiyat artışı olmaz herhalde. 40’ı geçeceğini düşünmüyorum hiçbir modelin. Eğer denk getirirsem Sapphire alırım düz modelini.

Hocam 28bin dediğiniz 9070 modeli sanırım.
RGB, renk falan önemli değil. İyi bir soğutma bloğu olsun, 3 fanlı olsun yeterlidir. Asus 33.000 TL. Ön sipariş. Saydığım çoğu model 33-35K arası. Daha yükseği yok.
Yanlış model olmuş.

Son düzenleme:
Pulse'de de cw şikayeti 7000 serisinde fazlaydı. 9070XT serisinde de gördüm. Nitro ile soğutma blokları aynı olsa da iç yapısı farklı muhtemelen. Kesin olan RGB, güç limiti ve saat hızı farkı olması. Faz sayısı ve kalitesi aynı değildir muhtemelen. Bu yüzden cw şikayeti fazla oluyor.
CW olmayan bir model var mıdır peki? Asrock ve PowerColor hakkında ne düşünüyorsunuz?
CW sesinin beni rahatsız edeceğini sanmıyorum, ileri vadede ekran kartına bir sorun teşkil etmiyorsa elbette CW şikayetli bir kartı da alabilirim. Sonuçta birçok kullanıcı muzdarip bundan. Eninde sonunda ben de yaşayacağım bence.

7900’müş bu hocam, ben de 9070 diyorsunuz sandım :). Direkt sipariş geçecektim vallahi :D . 9070XT’nin Sapphire Pulse modelleri 30-31K’dan çıktı. Vatan’da vardı fakat hemen tükendi.

Epey ve Akakçe 9700 XT yerine 7900 XT listelemiş, benim de bir an dikkatimden kaçmış hocam kusura bakma:)

CW olmayan bir model var mıdır peki? Asrock ve PowerColor hakkında ne düşünüyorsunuz?
CW sesinin beni rahatsız edeceğini sanmıyorum, ileri vadede ekran kartına bir sorun teşkil etmiyorsa elbette CW şikayetli bir kartı da alabilirim. Sonuçta birçok kullanıcı muzdarip bundan. Eninde sonunda ben de yaşayacağım bence.
PowerColor Red Devil ve Hellhound güzel alınabilir modeller, 9700 XT özelinde nasıldır bilmiyorum ama problem olacağını sanmıyorum. Öteki modelleri hakkinda fikrim yok.

Cw olmayan bir model var mıdır peki? ASRock ve PowerColor hakkında ne düşünüyorsunuz?
Cw sesinin beni rahatsız edeceğini sanmıyorum, ileri vadede ekran kartına bir sorun teşkil etmiyorsa elbette cw şikayetli bir kartı da alabilirim. Sonuçta birçok kullanıcı muzdarip bundan. Eninde sonunda ben de yaşayacağım bence.

Her modelde çıkabilen bir durum olduğu için bunun garantisini veremem. Giriş seviye modeller faz saysını düşük tuttuğu için daha sık karşılaşılıyor bu durumla. Ayrıca cw sesisinin şiddetini de etkiliyor. Gigabyte Aorus en az şikayet gördüğüm ve en çok faz kullanan markalardan birisi. Peşinden ASRock taichi, PowerColor Red Devil, Sapphire Nitro ve XFX merch serileri geliyor.

7000 serisinde s+ olarak ASRock iken peşinden Sapphire geliyordu. Diğerleri bir alt kademeydi.

9000 serisine hiç bakmadım neredeyse. Aşağı-yukarı aynı olur muhtemelen.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı