RX 9070 XT için işlemci önerisi

EmreBuba

Decapat
Daha fazla  
Öncelikle konuma baktığınız için teşekkür ederim. RX 9070 XT ekran kartı alacağım. Bende Ryzen 7 3700X var. Bu işlemcinin ekran kartını destekleyeceğini düşünmüyorum. AM5 fiyatları da pahalı AM4'te kalmayı düşünüyorum. Genellikle oyun için kullanıyorum bilgisayarı ama bazen de oyun için değil de render için de kullanıyorum. Bundan ötürü aklımda Ryzen 7 5800 XT modeli var. Hem fiyatı da uygun hem darboğaz yapacağını da düşünmüyorum. Fakat Ryzen 9 5950X'te alabilirim. Ve RX 9070 XT'nin Sapphire Nitro+ modelini almayı düşünüyorum. Siz ne düşünüyorsunuz? Tekrardan konuma zaman ayırdığınız için çok teşekkür ederim.

AM4'de kalmayı düşünüyorsanız R7 5800X3D alın ama aynı fiyata R5 7500F + AM5 anakart daha mantıklı.

5700x3D işlemciyi hiçbir zaman sonuna kadar kullanamazsınız. O nedenle 5800x3D yerine bunu alıp fiyat farkına başka donanım güçlendirmek daha iyi olacaktır.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sağ olun hocam da ben hala AM5 geçmeyi düşünmüyorum biraz zorluyor. Bütçem kısıtlı ama uygun AM5 toplamama yardımcı olursanız güzel olabilir. Yavaş yavaş parçaları alırım ya da bilemiyorum uygun olursa süper olabilir.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı