RX 9070 XT ile oyun çökmeleri oluyor

Egeakgn

Yoctopat
Daha fazla  
Herkese selamlar, iyi sosyaller. Yaklaşık 1,5 ay önce yeni bir sistem topladım. 1,5 aydır bilgisayarla çok fazla oyun oynayamadım. Sadece son 2-3 haftadır gün içinde aralıksız oyun oynuyorum. Yalnız canımı sıkan bir durum var. Death Stranding, Uncharted 4, Battlefield 6 gibi oyunlarda genelde sahne geçişlerinde oyun crash veriyor veya bir anda oyundan atıyor. GPU ve CPU sıcaklıklarında da herhangi bir sorun olmuyor o sırada. Ama sebebini hâlâ anlamadım. Hatta bugün Uncharted 4 oynarken bir anda ekran beyazlaşmaya başladı. Sebebini anlayamadım. CS2'yi aktif bir şekilde oynuyorum. Ancak ne crash verip oyundan atma ne de ekran beyazlaşması oluyor. Sadece 2-3 saat aralıksız oynayınca FPS, 300 sabitten bir anda 120'lere düşüyor. Oyunu kapatıp tekrar açtığım takdirde herhangi bir sorun olmuyor. Böyle bir sorun var başımda, yardımcı olursanız sevinirim.

Sistem özellikleri ise şu şekilde:

Motherboard: ASUS Prime A620M-E-CSM
CPU: AMD Ryzen 5 7500F.
GPU: ASUS Prime Radeon RX 9070 XT 16 GB.
RAM: Corsair 2x16 GB 6000 MHz.
SSD: WD 1 TB Green SN3000.
Cooling: Game Booster Shield 240 mm.
HDD: Seagate 2 TB SkyHawk.

Son düzenleyen: Moderatör:
Benimde kart 9070XT korkmaya başladım xd.

Hocam oyuna girin crash veren kısma gelin verecek mi vermiyicek mi onu kontrol edeceksiniz.
Hocam işte sorun şu; Atıyorum Death Stranding oynuyorum. Oyunda bir yerde crush verdi ve oyundan attı. Oyunu tekrar açtığımda aynı yerde crush vermiyor. Mevzu bu

Hocam işte sorun şu; atıyorum Death Stranding oynuyorum. Oyunda bir yerde crush verdi ve oyundan attı. Oyunu tekrar açtığımda aynı yerde crush vermiyor. Mevzu bu.

Hmm pek vaktiniz yoksa yarın tekrardan Death Stranding oynamaya başlayın crush verirse başka yöntemler öneririz.

Power testi esnasında görüntü atmanız gerekiyor. Siz CPU-RAM testi yapmışsınız. Ayrıca test bittikten sonra değil de test esnasında görüntü alın.
Bundan bahsediyorsunuz sanırım.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-12-19 005738.png
    263,1 KB · Görüntüleme: 8
Bundan bahsediyorsunuz sanırım.
PSU kanalları sağlam gözüküyor. Şimdi burada farklı teoriler işin içine girebilir. Ekran kartı sağlam bir spike attığında PSU yükü dengeleyemiyor olabilir. Test esnasında da kart 408W'a spike atmış. TUF 9070XT 510W'a spike atıyor. Öte yandan AMD driver sorunu olabilir, disk/RAM sorunu olabilir ya da bambaşka bir bir şey olabilir. Yerinizde olsam undervolt denerdim. Bu sırada undervolt kaynaklı çökmeler de olabilir, o zaman Radeon zaten ayarlar sıfırlandı diye uyarı veriyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…