RX 580 ile grafik bozulmaları ve driver çökmeleri oluyor

CrashTech

Megapat
Merhaba, RX 580 8 GB bir karta sahibim. Oyunlarda grafik bozulması ve sürücünün zaman aşımına uğradığı bildirimleriyle oyunlar oynanamaz hale geldi. Bu sorunun yazılımsal mı donanımsal mı olduğunu nasıl öğrenebilirim?

Öncelikle gelen tüm mesajlar için teşekkürler.

Merhabalar hocam,

RX 580 daha önce kullanmış birisi olarak zamanla kronik sorunlar çıkaran bir kart olduğunu söyleyebilirim. Hangi oyunlarda bu hatayı veriyor? Rapor oluşturuluyor mu? Kendi kendine sonradan mı olmaya başladı? Bunları belirtirseniz yardımcı olmaya çalışırım hocam. Sorunu tamamiyle çözmek mümkün olmayabilir ancak en azından can sıkıcılığını düşürecek kadar yardımcı olmaya çalışırım.
Merhaba hocam, en azından bu kart hakkında tecrübeli birine rastlamış olmak sevindirici. Genelde GTA 5 oyunu oynuyorum RageMP istemcisiyle ve bu gece neredeyse her on dakikaya bir ya grafik bozuldu ya oyun çöktü. Rapor oluşturup oluşturmadığında nasıl bakacağımı bilmiyorum, onu nasıl yapacağımı söyleyebilirseniz onları da gönderebilirim. Çok teşekkürler.

Karta bir miktar undervolt yapmayı dener misiniz?
Bir ara denedim fakat bilgisayarı tekrar başlatınca AMD yazılımı bir hatayla karşılaşıldığı benzerinde bir bildirimle ayarları sıfırladığını söylemişti.

Günümüz dahil 6 yıldır RX 580 kullanıyorum. İlk yıllarım da olmuştu böyle sorunlar. DDU ile driver sil ve WHQL önerilen versiyon driver indir ve kur. Onun dışında benim sürekli kullandığım bir ayar var. MSI AfterBurner programında Core Voltage -100 şeklinde kullanıyorum. Hem ısınması azalıyor hem stabil çalışıyor. Belki sende daha düşük veya yüksek bir değer gerekebilir.

Eki Görüntüle 2479675
Hocam driver'ı birkaç defa DDU ile silip yükledim. Şu an da WHQL kurulu fakat AfterBurner programında Core Voltage kısmını ayarlayamıyorum. Ne yapmam gerek?

Merhaba hocam, en azından bu kart hakkında tecrübeli birine rastlamış olmak sevindirici. Genelde GTA 5 oyunu oynuyorum Rage:MP istemcisiyle ve bu gece neredeyse her on dakikaya bir ya grafik bozuldu ya oyun çöktü. Rapor oluşturup oluşturmadığında nasıl bakacağımı bilmiyorum, onu nasıl yapacağımı söyleyebilirseniz onları da gönderebilirim. Çok teşekkürler.

Bir ara denedim fakat bilgisayarı tekrar başlatınca AMD yazılımı bir hatayla karşılaşıldığı benzerinde bir bildirimle ayarları sıfırladığını söylemişti.

Hocam Driver'ı birkaç defa DDU ile silip yükledim. Şu an da WHQL kurulu fakat Afterburner programında Core voltage kısmını ayarlayamıyorum. Ne yapmam gerek?

Undervolt tek seferde olacak bir şey değil hocam, doğru ayarı bulana kadar denemeniz gerek. Ben RX590 ımda 10-12 seferde doğru ayarı bulmuştum. Hem kartın sıcaklığı düşmüştü hem FPS artmıştı hem de WattMan yememiştim.

Merhaba hocam, en azından bu kart hakkında tecrübeli birine rastlamış olmak sevindirici. Genelde GTA 5 oyunu oynuyorum RageMP istemcisiyle ve bu gece neredeyse her on dakikaya bir ya grafik bozuldu ya oyun çöktü. Rapor oluşturup oluşturmadığında nasıl bakacağımı bilmiyorum, onu nasıl yapacağımı söyleyebilirseniz onları da gönderebilirim. Çok teşekkürler.

Hocam driver'ı birkaç defa DDU ile silip yükledim. Şu an da WHQL kurulu fakat AfterBurner programında Core Voltage kısmını ayarlayamıyorum. Ne yapmam gerek?
Hocam genellikle olay görüntüleyicisinde rapor oluşturuluyor. Artı olarak ne gibi grafik bozulmaları oluyor? Oyun çöküyor mu? Renklerde solma oluyor mu?

Hocam genellikle olay görüntüleyicisinde rapor oluşturuluyor. Artı olarak ne gibi grafik bozulmaları oluyor? Oyun çöküyor mu? Renklerde solma oluyor mu?
Hocam bazen parıldamalar oluyor, bazen texturelar bozuluyor. En son örneği aşağıya bıraktım. Ayrıca olay görüntüleyicisine baktım, ondaki son hatayı da bırakıyorum.
1745839849356.png

1745839597161.png

Hocam herhangi bu direkt olarak donanımsal bir sorun ve ekran kartı sürücüsü ile düzelmesi pek olası görünmüyor gibi. Eğer uzun zamandır kullanıyorsanız ekran kartı artık ömrünün sonuna yaklaşıyor gibi. Eğer ekran kartı yeni ise ve garantisi varsa garantiye verin derim.

Ama siz yine de farklı sürücü sürümlerini deneyin. Denemedik kapı kalmaması iyi olur. Bunun haricinde AMD Adrenaline yazılımıyla ekran kartının saat hızını ve gücünü azaltın. Yüksek stres altında bu sorunları yaratıyor olması muhtemel.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı