Merhaba hocam, en azından bu kart hakkında tecrübeli birine rastlamış olmak sevindirici. Genelde GTA 5 oyunu oynuyorum RageMP istemcisiyle ve bu gece neredeyse her on dakikaya bir ya grafik bozuldu ya oyun çöktü. Rapor oluşturup oluşturmadığında nasıl bakacağımı bilmiyorum, onu nasıl yapacağımı söyleyebilirseniz onları da gönderebilirim. Çok teşekkürler.Merhabalar hocam,
RX 580 daha önce kullanmış birisi olarak zamanla kronik sorunlar çıkaran bir kart olduğunu söyleyebilirim. Hangi oyunlarda bu hatayı veriyor? Rapor oluşturuluyor mu? Kendi kendine sonradan mı olmaya başladı? Bunları belirtirseniz yardımcı olmaya çalışırım hocam. Sorunu tamamiyle çözmek mümkün olmayabilir ancak en azından can sıkıcılığını düşürecek kadar yardımcı olmaya çalışırım.
Bir ara denedim fakat bilgisayarı tekrar başlatınca AMD yazılımı bir hatayla karşılaşıldığı benzerinde bir bildirimle ayarları sıfırladığını söylemişti.Karta bir miktar undervolt yapmayı dener misiniz?
Hocam driver'ı birkaç defa DDU ile silip yükledim. Şu an da WHQL kurulu fakat AfterBurner programında Core Voltage kısmını ayarlayamıyorum. Ne yapmam gerek?Günümüz dahil 6 yıldır RX 580 kullanıyorum. İlk yıllarım da olmuştu böyle sorunlar. DDU ile driver sil ve WHQL önerilen versiyon driver indir ve kur. Onun dışında benim sürekli kullandığım bir ayar var. MSI AfterBurner programında Core Voltage -100 şeklinde kullanıyorum. Hem ısınması azalıyor hem stabil çalışıyor. Belki sende daha düşük veya yüksek bir değer gerekebilir.
Eki Görüntüle 2479675
Öncelikle gelen tüm mesajlar için teşekkürler.
Merhaba hocam, en azından bu kart hakkında tecrübeli birine rastlamış olmak sevindirici. Genelde GTA 5 oyunu oynuyorum Rage:MP istemcisiyle ve bu gece neredeyse her on dakikaya bir ya grafik bozuldu ya oyun çöktü. Rapor oluşturup oluşturmadığında nasıl bakacağımı bilmiyorum, onu nasıl yapacağımı söyleyebilirseniz onları da gönderebilirim. Çok teşekkürler.
Bir ara denedim fakat bilgisayarı tekrar başlatınca AMD yazılımı bir hatayla karşılaşıldığı benzerinde bir bildirimle ayarları sıfırladığını söylemişti.
Hocam Driver'ı birkaç defa DDU ile silip yükledim. Şu an da WHQL kurulu fakat Afterburner programında Core voltage kısmını ayarlayamıyorum. Ne yapmam gerek?
Anlıyorum hocam, teşekkürler. Bunu araştıracağım.Undervolt tek seferde olacak bir şey değil hocam, doğru ayarı bulana kadar denemeniz gerek. Ben RX590 ımda 10-12 seferde doğru ayarı bulmuştum. Hem kartın sıcaklığı düşmüştü hem FPS artmıştı hem de WattMan yememiştim.
Anlıyorum hocam, teşekkürler. Bunu araştıracağım.
Hocam genellikle olay görüntüleyicisinde rapor oluşturuluyor. Artı olarak ne gibi grafik bozulmaları oluyor? Oyun çöküyor mu? Renklerde solma oluyor mu?Öncelikle gelen tüm mesajlar için teşekkürler.
Merhaba hocam, en azından bu kart hakkında tecrübeli birine rastlamış olmak sevindirici. Genelde GTA 5 oyunu oynuyorum RageMP istemcisiyle ve bu gece neredeyse her on dakikaya bir ya grafik bozuldu ya oyun çöktü. Rapor oluşturup oluşturmadığında nasıl bakacağımı bilmiyorum, onu nasıl yapacağımı söyleyebilirseniz onları da gönderebilirim. Çok teşekkürler.
Bir ara denedim fakat bilgisayarı tekrar başlatınca AMD yazılımı bir hatayla karşılaşıldığı benzerinde bir bildirimle ayarları sıfırladığını söylemişti.
Hocam driver'ı birkaç defa DDU ile silip yükledim. Şu an da WHQL kurulu fakat AfterBurner programında Core Voltage kısmını ayarlayamıyorum. Ne yapmam gerek?
Hocam bazen parıldamalar oluyor, bazen texturelar bozuluyor. En son örneği aşağıya bıraktım. Ayrıca olay görüntüleyicisine baktım, ondaki son hatayı da bırakıyorum.Hocam genellikle olay görüntüleyicisinde rapor oluşturuluyor. Artı olarak ne gibi grafik bozulmaları oluyor? Oyun çöküyor mu? Renklerde solma oluyor mu?
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.