RX 9070 XT model önerisi

Bütçe
35-45k

58emre588

Megapat
Makaleler
2
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Merhaba, bilgisayarım için RX 9070 XT modelini almak istiyorum ama F/P açısından hangi modelini öneriyorsunuz?
Birkaç bin farkla şu modeli alırsan daha sorunsuz daha iyi diyeceğiniz üst modellerde alt modellerde olur.
Güncel sistemim;
Intel i7 9700K islemcim var ve DDR4 RAM'ler var, biliyorum bu islemci bu karti tam besleyemeyecek ama 5120x1440p bir monitörüm var ve iRacing için kullanacağım. Ekran kartını şimdi alıp 5-6 ay sonra komple sistemi 9800x3D ile güncellemeyi dusunuyorum.
Ayrıca bir de EVGA 750W 80+ bir Power'ım var, 9700k ve 9070 XT sorun yaratır mı?
Teşekkürler herkese keyifli forumlar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam ben 12VHPWR olayini bilmiyordum simdi diger arkadaşlar konu altina yazinca gordum, uzun suredir PC ile aram yok 3-4 senedir hiç ilgilenmiyordum. Yeni bir guc baglantisi sanirim. Bu yuzden sanirim bu modeli almam için Power degismem gerekiyor o yuzden alt modellerden birine bakabilirim. Ya da Power öneriside almam gerekecek.

Zaten içinden dönüştürücüsü çıkıyor PSU değişmene gerek falan yok.

Sadece dönüştürücü soketini tam oturtacaksın sonra normal 3x8 bağlantı yapacaksın oldu bitti gitti. CPU falan güncelleyeceğim demişsin, o zaman 25/30k güncelleme yapacaksan 5/6 daha üsttüne koyup içinde 12VHPWR olan bir PSU'ya geçiyorsun oldu bitti gitti.

Bu kadar kormanın kaçınmanın manası yok. Tekrar söylüyorum 12VHPWR soketini yerine adamakıllı oturtacaksın.

Zaten içinden dönüştürücüsü çıkıyor PSU değişmene gerek falan yok.

Sadece dönüştürücü soketini tam oturtacaksın sonra normal 3x8 bağlantı yapacaksın oldu bitti gitti. CPU falan güncelleyeceğim demişsin, o zaman 25/30k güncelleme yapacaksan 5/6 daha üsttüne koyup içinde 12VHPWR olan bir PSU'ya geçiyorsun oldu bitti gitti.

Bu kadar kormanın kaçınmanın manası yok. Tekrar söylüyorum 12VHPWR soketini yerine adamakıllı oturtacaksın.
Hocam benim konuyla hic alakam yok korktugumda yok, ben yillardir bilgisayar isleriyle ugrasmiyorsum ve bilmiyordum. Ekran kartinin kutusundan cikiyorda powerimde 3x8 pin cikis fazlasiyla var oluyor o zaman, direk nitro+ modelini alirim. Suan cok fazla para harcamak istemiyorum bu yuzden kutudan bu 12VHPWR seyi cikiyorsa sorunda kalmiyor gibi.

Hocam benim konuyla hiç alakam yok korktugumda yok, ben yillardir bilgisayar isleriyle ugrasmiyorsum ve bilmiyordum. Ekran kartinin kutusundan cikiyorda powerimde 3x8 pin cikis fazlasiyla var oluyor o zaman, direk Nitro+ modelini alirim. Şu an cok fazla para harcamak istemiyorum bu yuzden kutudan bu 12VHPWR seyi cikiyorsa sorunda kalmiyor gibi.

Çıkıyor tabii, ileride yükseltmeye bütçen olduğunda PSU'dan çıkan haliyle güncellersin.

Ama dediğim gibi soketin tam oturduğundan emin olman gerekiyor sonrasında sıkıntı çekme.

Çıkıyor tabii, ileride yükseltmeye bütçen olduğunda PSU'dan çıkan haliyle güncellersin.

Ama dediğim gibi soketin tam oturduğundan emin olman gerekiyor sonrasında sıkıntı çekme.
Tesekkur ediyorum hocam verdiginiz bilgiler icin cok yardimci oldunuz Nitro+ tercih edecegim.

Ben sapphire pulse modelini alacakken buradaki arkadaşlar sayesinde XFX Swift modelini aldım aşırı memnunum.

Peki arkadaslar bir sey daha soracagim 40 bin seviyelerine 9070 XT Nitro+ mi mantikli yoksa kendimi bir tık daha zorlayıp 5070 Ti mi almak mantıklı (ortalama 50-55 seviyeleri) ?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı