RX 9070 XT R7 7800x3D sistemde Mafia 3 Definitive Edition açılışta hata veriyor

İşletim sistemi
Windows 11

nazımyv

Femtopat
Daha fazla  
RAM
Patriot 32GB(2x16) Viper Venom EXPO 6000mhz CL30 DDR5 Ram (PVV516G60C30X2
Ekran kartı
SAPPHIRE PULSE AMD RADEON™ RX 9070 XT GAMING 16GB
Anakart
MSI MB B650 GAMING PLUS WIFI AM5 DDR5 6000MHZ(OC)
İşlemci
AMD Ryzen 7 7800X3D 4.20GHz 8 Çekirdek 96MB Önbell
Oyun açılırken hata veriyor ama açılıyor.

Uyarı!
Sisteminizin bu oyunu çalıştırmak için gereken minimum gereksinimleri karşılamadığını tespit ettik, bu nedenle performansınız düşebilir.

Diye hata mesajı çıkıyor. Bilgisayarı bu hafta toplattım ve çift monitör kullanıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kanka aynı uyarıyı ben de aldım, sistem canavar ama oyun yaşlı işte, yeni donanımı tanıyamıyor. Takma kafana, sorunsuz oynuyorsa devam et

Kanka SSD'deyse ve hâlâ geç açılıyorsa, başlatmadan önce arka planda çalışan gereksiz şeyleri kapat (örneğin: Discord, tarayıcı vs.). Bir de oyunun .exe dosyasına sağ tıklayıp “Uyumluluk” kısmından Windows 8 modu + Yönetici olarak çalıştır seçeneğini açmayı dene. Mafia 3 eski oyun, bazen yeni sistemlerde düzgün optimize çalışmıyor. Bu ayarlarla bende açılış süresi baya kısaldı.

Diğer oyunlarda dead ısland 2 acmadı uzun süre acmaya çalıştı kaldı öyle diğer oyunlardada acmıyor rimworld indirdim onda bide AMD software düşük sistem diye söylüyor donma oluyor sistemsel birşeyler mi var acaba sürücüler güncel dedi ama software anlıyamadım

Bence sistemde bir şeyler karışmış gibi duruyor. Sürücüler güncel demişsin ama bazen AMD yazılımı (Adrenalin) kendini tam güncellemeyebiliyor veya arka planda takılabiliyor. Öncelikle AMD sürücülerini DDU ile tamamen temizleyip, sonra en güncel sürücüyü yeniden kurmanı öneririm. Ayrıca Windows güncellemelerini kontrol et. Arka planda gereksiz programlar varsa kapat, RAM ve CPU kullanımına bak bir de. Böyle sorunlar çoğunlukla yazılımsal oluyor, donanım büyük ihtimal sağlamdır.
Diğer oyunlarda dead ısland 2 acmadı uzun süre acmaya çalıştı kaldı öyle diğer oyunlardada acmıyor rimworld indirdim onda bide AMD software düşük sistem diye söylüyor donma oluyor sistemsel birşeyler mi var acaba sürücüler güncel dedi ama software anlıyamadım

Bende tam anlamadığım için bilgisayarcı ya toplattım ama. Böyle sıkıntılar çıktı daha 3 gün oldu toplatalı

Bence sistemde bir şeyler karışmış gibi duruyor. Sürücüler güncel demişsin ama bazen AMD yazılımı (Adrenalin) kendini tam güncellemeyebiliyor veya arka planda takılabiliyor. Öncelikle AMD sürücülerini DDU ile tamamen temizleyip, sonra en güncel sürücüyü yeniden kurmanı öneririm. Ayrıca Windows güncellemelerini kontrol et. Arka planda gereksiz programlar varsa kapat, RAM ve CPU kullanımına bak bir de. Böyle sorunlar çoğunlukla yazılımsal oluyor, donanım büyük ihtimal sağlamdır.
CPU kullanımı AMD software düşük gösteriyor

Bende tam anlamadığım için bilgisayarcı ya toplattım ama. Böyle sıkıntılar çıktı daha 3 gün oldu toplatalı

CPU kullanımı AMD software düşük gösteriyor
Kanka anladım, daha yeni toplanmışsa büyük ihtimalle ya bir sürücü eksik ya da yazılımsal bir ayar gözden kaçmış. AMD Software’in CPU'yu düşük göstermesi normal değil, sistem doğru tanıtılmamış olabilir. En temizi: DDU ile ekran kartı sürücüsünü silip AMD’nin sitesinden en güncel Adrenalin sürümünü kur. Bi' de anakartın kendi sitesinden chipset driver’ını indirip yükle. Bunlar %90 sorunu çözer. Yine çözülmezse bilgisayarcıya geri götür, çünkü sıfır sistemde böyle şeyler olmaması lazım.

En kısa sürede dönüşünü bekliyorum hatanın neden olduğunu bende merak ediyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı