RAM’i 32’ye indirip SSD’yi 2 TB yapardım ben. 64 aşırı gereksiz.
Hocam bütçe sıkıntısı yok. Halihazırda 64 almışken yenilerini de direkt 64 alıp geçeyim diyorum.Hocam 64 GB RAM gereksiz olmuş. 16x2 32 GB RAM yeterli. Onun yerine diğer parçalara upgrade yapılabilir.
Eki Görüntüle 2555606
Sistemin tüm bileşenleri yukarıdaki gibidir.
Aklımda RAM değiştirme ve SSD upgrade yapma fikri var.
RAM’leri G.Skill Trident Z5 Royal 64 GB ile değiştirmeyi düşünüyorum. Başka bir öneriniz varsa belirtirseniz sevinirim.
SSD’yi ise ek olarak Samsung 9100 Pro 4 TB almayı düşünüyorum ama gündelik kullanım ve sadece oyun için gereksiz para gibi. Aynı modelin 4 TB olanını alabilirim.
Bu yükseltmeleri yapma sebebim açıkçası RAM’ler biraz noname kalıyor bunca parçanın yanında. O yüzden değiştirme isteği uyandı bir anda. SSD de zaten 1TB yeterli olmuyor maalesef.
RAM’de biraz kararsız kaldım. Corsair, Kingston gibi markalar da var; en iyisi hangisi olur acaba bilemedim.
Teşekkür ediyorum önerileriniz için. XPG de alabilirim duruma göre bakacağım. Fakat Kioxia ile Kingston Renegade fiyatları birbirine çok yakın olduğundan tercihimi Renegade’den yana kullanırdım. Şu anlık Samsung almak daha ağır basıyor, 9100 olmasa bile 990 Pro modelini almak istiyorum.XPG LANCER RGB 32GB 6000Mhz CL30 DDR5 EXPO/XMP Ram-AX5U6000C3016G-DCLARBK Uygun Fiyatları ile Tebilonda
XPG Marka XPG LANCER RGB 32GB 6000Mhz CL30 DDR5 EXPO/XMP Ram-AX5U6000C3016G-DCLARBK Avantajlı Fiyatları ve Taksit Seçenekleri ile Tebilondawww.tebilon.com
Kioxia 2TB Exceria Pro LSE10Z002TG8 7300-6400MB-s PCIe NVMe M.2 SSD Disk - Kioxia SSD Diskler Fiyatı ve Özellikleri | Maksimum Bilgisayar
Kioxia 2TB Exceria Pro LSE10Z002TG8 7300-6400MB-s PCIe NVMe M.2 SSD Disk ürününün teknik özelliklerini ve 7.376,97 TL yerine 7.229,43 TL fiyat avantajını kaçırmayın. Maksimum Bilgisayar güvencesiyle stoktan teslim!www.maksimumbilgisayar.com
Bilgisayarımda beyaz olanı var xpgnin ve bence trident z’den daha güzel.Teşekkür ediyorum önerileriniz için. XPG de alabilirim duruma göre bakacağım. Fakat Kioxia ile Kingston Renegade fiyatları birbirine çok yakın olduğundan tercihimi Renegade’den yana kullanırdım. Şu anlık Samsung almak daha ağır basıyor, 9100 olmasa bile 990 Pro modelini almak istiyorum.
XPG diğer alternatiflerden daha ucuz geldi. Güzele de benziyor model. Eğer bir eksisi yoksa alacağım direkt.