RX 9070 XT - R7 9800X3D sisteme SSD ve RAM önerisi

Makaleler
5
Yer
‏‏‏‏‏‏‏‏

Sistemin tüm bileşenleri yukarıdaki gibidir.

Aklımda RAM değiştirme ve SSD upgrade yapma fikri var.

RAM’leri G.Skill Trident Z5 Royal 64 GB ile değiştirmeyi düşünüyorum. Başka bir öneriniz varsa belirtirseniz sevinirim.
SSD’yi ise ek olarak Samsung 9100 Pro 4 TB almayı düşünüyorum ama gündelik kullanım ve sadece oyun için gereksiz para gibi. Aynı modelin 4 TB olanını alabilirim.

Bu yükseltmeleri yapma sebebim açıkçası RAM’ler biraz noname kalıyor bunca parçanın yanında. O yüzden değiştirme isteği uyandı bir anda . SSD de zaten 1TB yeterli olmuyor maalesef.

RAM’de biraz kararsız kaldım. Corsair, Kingston gibi markalar da var; en iyisi hangisi olur acaba bilemedim.

Hocam 64 GB RAM gereksiz olmuş. 16x2 32 GB RAM yeterli. Onun yerine diğer parçalara upgrade yapılabilir.

RAM’i 32’ye indirip SSD’yi 2 TB yapardım ben. 64 aşırı gereksiz.

Hocam 64 GB RAM gereksiz olmuş. 16x2 32 GB RAM yeterli. Onun yerine diğer parçalara upgrade yapılabilir.
Hocam bütçe sıkıntısı yok. Halihazırda 64 almışken yenilerini de direkt 64 alıp geçeyim diyorum.
SSD konusuna gelirsek biraz fazla depolama alanına ihtiyacım var o yüzden 4 TB diye düşündüm. Şu ankiyle beraber toplam 5 TB bir depolama alanı olacak yani.

Ayrıca şöyle bir bilgi vermekte fayda var;
Sistemi toplayalı 1 sene bile olmadı henüz. Yani çoğu parça yeni. Diğer hangi parçalara upgrade yapılabilir? Anakart’ı MSI veya ASUS ile değiştirebilirim ama anakart değişimi çok zahmetli olacağı için bunu bir sonraki evrede yapmayı düşünüyorum. Diğer parçalar zaten yeterince iyi, ileriye dönük bakacak olursak 9080XT çıkacakmış. Öyle bir upgrade olabilir, ya da Nvidia tarafına geçilebilir ama bütün bunlar henüz yeni bir sistem için gereksiz olur diye düşünüyorum şimdilik. O yüzden basit parçaları yükseltmek istedim. Güç kaynağı tarafında da bir değişim yapılabilir 1000/1200W.

Teşekkür ediyorum önerileriniz için. XPG de alabilirim duruma göre bakacağım. Fakat Kioxia ile Kingston Renegade fiyatları birbirine çok yakın olduğundan tercihimi Renegade’den yana kullanırdım. Şu anlık Samsung almak daha ağır basıyor, 9100 olmasa bile 990 Pro modelini almak istiyorum.
XPG diğer alternatiflerden daha ucuz geldi. Güzele de benziyor model. Eğer bir eksisi yoksa alacağım direkt.

Bilgisayarımda beyaz olanı var xpgnin ve bence trident z’den daha güzel.

Oyun ve gündelik kullanım için 64GB ramde gen5 ssd de gereksiz olur. He çok paranız vardır almak isterseniz bir şey diyemem ama getirisi yok denecek kadar az. 64GB ram oyunlarda hiç bir şey getirmiyor zaten. Gen5 ssd de yarım saniye falan fark ettirir. Hadi 1 saniye olsun.

Şahsen RAM'i degistirmezdim. Gereksiz bir harcama olur. Bir performans artisi vs kazanmayacaksin cunku piyasadaki cogu RAM gibi Hynix a modul kullaniyor zaten. Ayriyeten Patriot bilinen bir marka yeterince. SSD olarak Gen 5 istiyorsan bu olabilir ancak gereklimi tartisilir. Gen 4 olur diyorsan Renegade alabilirsin.

Bütçe sınırsız ve en iyisi yapılmak isteniyorsa;

Corsair Dominator Titanium
Samsung 9100 PRO (Gen5)
Samsung 990 PRO (Gen4)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…