RX 9070 XT - R7 9800X3D sisteme SSD ve RAM önerisi

Oyun ve gündelik kullanım için 64GB ramde gen5 ssd de gereksiz olur. He çok paranız vardır almak isterseniz bir şey diyemem ama getirisi yok denecek kadar az. 64GB ram oyunlarda hiç bir şey getirmiyor zaten. Gen5 ssd de yarım saniye falan fark ettirir. Hadi 1 saniye olsun.
Arkadaş haklı yalnız tekrar söylüyorum, minecraft hastasıysanız benim gibi 512x512 texture packler 60 gb a kadar ram kullanıyor.

Arkadaş haklı yalnız tekrar söylüyorum, minecraft hastasıysanız benim gibi 512x512 texture packler 60 gb a kadar ram kullanıyor.
Onun dışında 32gb hayli hayli yeter ama.

Oyun ve gündelik kullanım için 64GB ramde gen5 ssd de gereksiz olur. He çok paranız vardır almak isterseniz bir şey diyemem ama getirisi yok denecek kadar az. 64GB ram oyunlarda hiç bir şey getirmiyor zaten. Gen5 ssd de yarım saniye falan fark ettirir. Hadi 1 saniye olsun.

Şahsen RAM'i degistirmezdim. Gereksiz bir harcama olur. Bir performans artisi vs kazanmayacaksin cunku piyasadaki cogu RAM gibi Hynix a modul kullaniyor zaten. Ayriyeten Patriot bilinen bir marka yeterince. SSD olarak Gen 5 istiyorsan bu olabilir ancak gereklimi tartisilir. Gen 4 olur diyorsan Renegade alabilirsin.

Bütçe sınırsız ve en iyisi yapılmak isteniyorsa;

Corsair Dominator Titanium
Samsung 9100 PRO (Gen5)
Samsung 990 PRO (Gen4)
Madem öyle, RAM şimdilik kalsın o zaman.
Sadece SSD alsam yeterli olur. 990 Pro alıp geçeyim. Kullanımıma göre Gen4 hayli hayli yeterliymiş. 4 TB olan modelini alacağım.
RAM’i en başta değiştirme sebebim şu, sistemde 6000 MHz çalıştıramıyorum. EXPO’ya uyumlu değil sanırım. 4800 ya da 5600’e almıştım, tam hatırlamıyorum.

Patriot Viper Venom zaten sorunlu ya. Çok kişi sorun yaşıyor o konuda. Corsair Dominator Titanium bu işin zirvesi. Çip kalitesi olsun, soğutma kalitesi olsun, malzeme kalitesi olsun, stabilite performansı çok iyi. Buna bağlı olarakta fiyatı da normal ramlere göre tuzlu haliyle. Eğer çok tuzlu gelirse XPG Lancer da yapabilirsiniz.

Patriot Viper Venom zaten sorunlu ya. Çok kişi sorun yaşıyor o konuda. Corsair Dominator Titanium bu işin zirvesi. Çip kalitesi olsun, soğutma kalitesi olsun, malzeme kalitesi olsun, stabilite performansı çok iyi. Buna bağlı olarakta fiyatı da normal ramlere göre tuzlu haliyle. Eğer çok tuzlu gelirse XPG Lancer da yapabilirsiniz.
Hmm, anladım çok teşekkür ederim.
Öyleyse RAM’i de elim değmişken değişeyim artık. Yukarıda dediğim gibi 6000 MHz’de bile çalıştıramıyorum. Yük altında sistemi kapatıyor.
XPG Lancer veya Corsair ikilisinden birini seçeceğim.
SSD olarak ise Samsung’u alacağım.

Hmm, anladım çok teşekkür ederim.
Öyleyse RAM’i de elim değmişken değişeyim artık. Yukarıda dediğim gibi 6000 MHz’de bile çalıştıramıyorum. Yük altında sistemi kapatıyor.
XPG Lancer veya Corsair ikilisinden birini seçeceğim.
SSD olarak ise Samsung’u alacağım.

Bunu alırsanız fazlasıyla yeterli olucaktır. Bilgisayarda nasıl gözüktüğünü merak ediyorsanız bende beyaz modeli var, fotoğraf atabilirim.

Gerek yok hocam zahmet etmeyin. Zaten bendeki sistem de full beyaz olduğundan beyaz modelinden başka almam.

Gerek yok hocam zahmet etmeyin. Zaten bendeki sistem de full beyaz olduğundan beyaz modelinden başka almam.
Memnun kalıcaksın. Çok güzel duruyor ışığı ve beyaz rengi de hoş bir beyaz.

XPG Lancer iyidir hoştur, benim sistemde de Lancer var agresif zamanlamalar girdim manuel olarak sağolsun yüzümüzü kara çıkarmadı 🤣. Soğutması da fena değil. Lancer alırsanız @Sanctum72 dediği gibi memnun kalırsınız. He bütçe sorunu yoksa ben Dominator Titanium yapardım. O bambaşka seviye.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı