RX 9070 XT sistemde oyunlarda kasma ve donma yaşanıyor

İşletim sistemi
Windows 11

KEREM8159

Femtopat
Daha fazla  
RAM
32 gb 7200 mhz
Ekran kartı
Rx 9070 xt
İşlemci
Ryzen 7 7800x3d
Oyunlarda kasma ve donma yaşıyorum. Her oyunda Windows'a bastığımda veya alt + Tab attığımda 5 saniyeliğine düzelip sonra yeniden başlıyor ve oyunları tam ekrandan çıkardığımda geçiyor. Yaklaşık 10 gün önce bir oyundan çık gir yaptığımda oldu. Hızlı dönüş alırsam sevinirim.

Hocam 2.bir monitör kullanıyor musunuz? Driverlar tahminimce günceldir zaten. Windows oyun modunu kapatmayı deneyebilirsiniz. Sanırım tam ekran iyileştirmeleri ile alakalı Windows özelinde bir sorundan kaynaklanıyor.

Oyunlarda kasma ve donma yaşıyorum. Her oyunda Windows'a bastığımda veya alt + Tab attığımda 5 saniyeliğine düzelip sonra yeniden başlıyor ve oyunları tam ekrandan çıkardığımda geçiyor. Yaklaşık 10 gün önce bir oyundan çık gir yaptığımda oldu. Hızlı dönüş alırsam sevinirim.

BIOS'a girin, XMP açık ise bir de kapalı olarak deneyin, çözülmezse ekran kartı driverinizin eski ya da yeni fark etmeksizin farklı bir driver sürümünü kurun. Son olarak kasa içindeki özellikle ekran kartı ve RAM'lar tam oturmuşmu ve tüm soketlerin tam takılı olduğundan emin olun.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı