Hocam selamlar tekrardan rocm 6.4.2 HIP kurulumu yaptım baktım hiç kimse denememiş ön izleme olarak geçiyordu zaten, dedim belki düzelir uğraştırmaz fakat hiç kimse denemediğinden diğerlerine göre daha zor olacaktı önce bir hali hazırdaki default comfyuı yedekleyerek zluda kurulumu yaptım zluda ekran kartı driver 25.4.1 istediği için daha sonradan vazgeçtim daha sonra yedeklediğim comfyuı dosyamdan chekcpoint, loraları çektim comfyuı'ı sıfırdan sildim ekstra kalan uzantıları ise "everything" programı ile temizledim daha sonra ilk başta dediğim gibi rocm 6.4.2 HIP kurulumu yaptım daha sonra Python sürümünü 11'den 12'ye çıkardım desteğe baktığım zaman şarttı 12'ye çıkarmam Rocm'i Path'e ekledim daha sonra Config dosyalarını kontrol ettim ve Path'e birkaç tane daha ekleme yaptım.
"Mıopen_debug_conv_dırect_naıve_conv_fwd = 1"
"Ytorch_tunableop_enabled = 1"
"Torch_rocm_aotrıton_enable_experımental = 1"
Daha sonra PC yeniden başlatıp sıfırdan default comfyuı kurulumu yaptım başlatmadan önce CUDA'yı görüyor mu diye gerekli kodu girdim baktım görüyor hem RX 9070 XT'yi hem de AMD Radeon(tm) Graphics sonra comfyuı start komutlarına göz attım ekstra 100%100 performans için ne yapabilirim diye.
"Python main.py --use-pytorch-cross-attention --highvram --CUDA-device 1 --reserve-VRAM 2.0 --disable-Smart-Memory --async-offload --Preview-method none --port
*" olarak sonunda karar verdim başlattım bu süre içerisinde abartısız 200'den fazla sorunla karşılaştım comfyui tekrar kurduktan sonra eksik, uyumsuz sürüm derken hepsine tek tek baktım en çok önemli olan Node'leri, modelleri destekleyecek rocm_git, cp sürümleriydi ve buldum, kurdum daha sonra yedeklediğim checkpoint, diffusion_model, loras vesaire derken hepsini yeni Comfyui'a attım başlattım daha sonra çalıştığını gördüm kapattım Custom Manager kurdum tekrar açtım eksik Node'leri kurdum son olarak hepsi kurulduktan sonra yeniden başlattım ağır bir workflow yükledim çift lora, load diffision model flux1-dev weight_dtype: F/P8_e4m3FN olarak ayarlı, 3 batch size, Dual clip olarak ise clip1 t5xxl_fp16 clip2 clip.ı, load VAE tarafında normal AE kullandım, 1024x1024, 60 steps, 1CFG, beta, dpmpp_2m bastım başlata render süresi 30 saniye sürdü vallahi hocam eskiden 1, 2 saatten fazla süren render süresi 25, 30 saniyelere düştü şu an memnunum artı olarak halen tam performans kullanamıyorum rocm halen Windows'ta tam destek mevcut değil ne yazık ki bende zaten uğraşıp edip önizlemesini kurdum AMD'nin dediğine göre temmuz-Ağustos 2025 Windows destekli rocm 7 getireceklerini söylüyorlar bakacağız artık NVIDIA ile şu an render performansı hemen hemen aynı diyebilirim üstelik dediğim gibi rocm 6.4.2 sürümü kurulu rocm 7 ön izlemesi mevcut olsa da şu an Cloud üzerinde mevcut sadece yani hocam özetlemek gerekirse şu an NVIDIA ile eş değer performanslarda tam destek rocm 7 ile geçeciğini düşünüyorum. İnsanlar ilk başta AMD ile comfyuı kullanamazsın edemezsin diyordu inat ettik 2 hafta oldu 2 haftada dünyada hiçbir kişinin yapmadığını yaptık
kanıtlamış olduk en azından.