RX 9070 XT vs RTX 5070 Ti

Bütçe
55.000

ilhami Yeşil

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Merhaba,
Elimde 2K sistem bulunmakta, uzun süredir arayıştayım.
Render ve oyun amaçlı ekran kartı almayı planlıyorum, bütçe önemli tabii fazla vermek istemiyorum. Uzun vadede işimi görecek genel olarak iş amaçlı kullanacağım, boş zamanlarımda oyun amaçlı kullanacağım.

Son güncellemeleri ile 9070 XT tokatlar oldu veya aynı seviyedeler, yani 5070ti için ekstra 10k vermek için hiçbir sebep kalmadı.
RT performansı diyen Fanboylar var ama 9000 serisi RT olarak Nvida 40 serisine denk veya daha iyi denebilir, yani RT içinde üzmeyecek bir kart.
9070 XT alın geçin, ekstra 10k vermeye hiçbir şekilde değmez.
Ki ilerleyen zamanlarda çok daha iyi olacaktır bence 9070 XT.
Yinede tabii içiniz rahat olsun ve bütçeniz varsa 5070ti'da alabilirsiniz.

Son düzenleme:
Sok güncellemeleri ile 9070 XT tokatlar oldu veya aynı seviyedeler, yani 5070 Ti için ekstra 10k vermek için hiçbir sebep kalmadı.
RT performansı diyen fanboylar var ama 9000 serisi RT olarak NVIDIA 40 serisine denk veya daha iyi denebilir, yani RT içinde üzmeyecek bir kart.
9070 XT alın geçin, ekstra 10k vermeye hiçbir şekilde değmez.

İş ve render içinde kullanilacagi belirtilmis, bu tarz durumlar icin NVIDIA hala cok daha iyi. Hem uretkenlik programlari avantaji var hem de renderda hala daha iyiler. En basitinden 4:2:2 renk alt örneklemesini Intel'den sonra ilk getiren 5000 serisi ile NVIDIA oldu. Is icin hala NVIDIA cok daha iyi.

İş ve render içinde kullanilacagi belirtilmis, bu tarz durumlar icin NVIDIA hala cok daha iyi. Hem uretkenlik programlari avantaji var hem de renderda hala daha iyiler. En basitinden 4:2:2 renk alt örneklemesini Intel'den sonra ilk getiren 5000 serisi ile NVIDIA oldu. Is icin hala NVIDIA cok daha iyi.
Dediğim gibi bütçesi varsa ve içi rahat olsun istiyorsa 5070ti'da alabilir.

İşin içine render girerse her türlü 5070 Ti. Oyun oynamaktan başka bir şey yapılmayacaksa daha ucuz olduğundan dolayı 9070 XT.

Sizin durumunuzda 5070 Ti daha mantıklı.

Merhaba,
Elimde 2K sistem bulunmakta, uzun süredir arayıştayım.
Render ve oyun amaçlı ekran kartı almayı planlıyorum, bütçe önemli tabii fazla vermek istemiyorum. Uzun vadede işimi görecek genel olarak iş amaçlı kullanacağım, boş zamanlarımda oyun amaçlı kullanacağım.
Aradaki fiyat farkı önemli değilse NVIDIA daha iyi iş yapar. Ama AMD daha fiyat performanstır.

Arkadaşın dediği gibi eğer profesyonel amaçlı ise kesinlikle nvidia, yok önemli olan F/P dersen 9070XT. Tabii 5070Ti'da MFG ve PT avantajı da var.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı