Abstrack99
Hectopat
Mevcut durumda 9070 XT'ye göre fiyatının biraz fazla olması onu biraz geri plana itiyor ancak 7900 XTX'in fiyatı eğer düşük olsaydı bu durumda 9070 XT yerine insanlar 7900 XTX alırdı. Hatta bazı ekonomik ve donanım bazlı problemlerden dolayı 7900 XTX'e FSR 4'ün gelmediği veya getirilmediği düşünülüyor, bana göre en azından şimdilik gelmeyecek, FSR 4'ü 7900 XTX'e formatlamaları lazım ve bu bence en erken 2025 sonbaharı olur.Sizce Rt performansına önem vermeyen biri için rx 7900 xtx düşünebilir bir kart mıdır?
Işın izleme kısmı bir muamma çünkü native kullanamadığınız herhangi bir senaryoda ışın izlemeden bahsetmek mümkün değil, bu durumda yazılımsal ve donanımsal bazı özellikler ile bunu kullanılabilir kılar isek performanstan ziyade bahsedeceğimiz bir diğer unsur işlenen görüntünün native görüntüye göre ne kadar yakın olduğu veya işlevsel olduğu gibi unsurları tartışırız, bu bağlamda artık iş samanlıkta iğne aramaya doğru gidiyor.
FSR 4 FSR 3.1'den daha iyi ve AFMF 2.1 ile çıta arşa çıkıyor, Türkiye'nin mevcut durumunu düşünür ve AMD'nin stok problemini baz alırsak 9070 XT maksimum 37-38bin bandında kısmi bir şekilde bulunur ve baz modeller için geçerli olur, elbette asıl hakkı maksimum 32-33bin.
Kendim uzun bir süredir 7900 XTX'le beraberim ancak bu fiyatları hak etmiyor ki zaten stok sınırlı, yani yakında biter ve stoğun az olması da yine fiyata etki ediyor.
Sizin için en uygun seçim alabileceğiniz en uygun fiyattan 9070 XT almak olur, tabii 5070 Ti'nin bu bağlamda fiyatı da önemli.
Her iki kartında 2K ve 4K native maksimum ayarlar ve maksimum ışın izlemenin açık olduğu senaryoda aynı FPS değerlerini veriyor, gerçi her durumda 60 FPS altı kalıyorsunuz yani FSR 4 ve DLSS 4 kullanmak mecburi oluyor, 7900 XTX'te FSR 3.1 var lakin bir native görüntü olmasa da tatmin ediyor, yukarıda dediğim gibi bu tarz teknolojileri kullandığınızda iş artık samanlıkta iğne aramaya döndü.
Ben deneyimlemedim henüz ancak yukarıda ki videoda ve bazı forumlarda FSR 3.1 makul derecede deniyor bu oyun özelinde, FSR 4 daha da iyidir.