RX 9070XT ASUS TUF vs Sapphire Nitro+

Ahmet Kader

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
AMD Ryzen 7 7800X3D | ASUS TUF Radeon Rx 9070 XT | ASUS TUF B850M Plus WiFi | GSKILL 48GB (2x24GB) TRIDENT Z5 NEO | Samsung 980 PRO 1TB NVMe SSD | Arctic Liquid Freezer III 360 A-RGB Black | ASUS A21 mATX Mesh Siyah Mid Tower Kasa
9070XT almayı düşünüyorum fakat ASUS TUF mu almalıyım, Sapphire Nitro mu almalıyım, kararsız kaldım. Ayrıca Mart'ın sonuna doğru yurt dışından 5070 Ti getirtebilme ihtimalim var. Sizce 5070 Ti mi yoksa 9070XT'nin bu iki modelinden biri mi? Bir de Mart ortası-sonu gibi 5070 Ti stoğu olur mu ABD'de?

Son düzenleyen: Moderatör:
Sapphire Nitro+ daha üst model.

RX 9070 XT saf güçte 5070 Ti'dan daha güçlü fakat bu devirde kimsenin saf güçle kullanacağını sanmıyorum. 5070 Ti teknolojisi nedeniyle daha mantıklı bir seçenek.

9070XT almayı düşünüyorum fakat ASUS TUF mu almalıyım, Sapphire Nitro mu almalıyım, kararsız kaldım. Ayrıca Mart'ın sonuna doğru yurt dışından 5070 Ti getirtebilme ihtimalim var. Sizce 5070 Ti mi yoksa 9070XT'nin bu iki modelinden biri mi? Bir de Mart ortası-sonu gibi 5070 Ti stoğu olur mu ABD'de?
RX 9070 XT ile fazla fiyat farkı olmayacaksa 5070 Ti daha mantıklı. Stok durumu belli olmaz. Nvidia'nın umurunda değiliz. Keyiflerine bağlıyız.

RX 9070 XT ile fazla fiyat farkı olmayacaksa 5070 Ti daha mantıklı. Stok durumu belli olmaz. NVIDIA'nın umurunda değiliz. Keyiflerine bağlıyız.

Hocam korkum su yurt dışıden alacagim kart kutusuz garantisiz yani rop eksikse falan bitti yani hiçbir guvence yok ustune gumruk memurlari da alma riski var hostes arkadasima getirtecegim icin onlarin bir şey almalari yasak bu ekran kartida kisisel esya deyip gecirebilecegin bir şey degil.

Hocam korkum su yurt dışıden alacagim kart kutusuz garantisiz yani rop eksikse falan bitti yani hiçbir guvence yok ustune gumruk memurlari da alma riski var hostes arkadasima getirtecegim icin onlarin bir şey almalari yasak bu ekran kartida kisisel esya deyip gecirebilecegin bir şey degil.
O zaman 9070 XT daha mantıklı gibi duruyor. Kas gücü olarak benzer kartlar FSR 4 gayet iyi görünüyor ve MFG olmasa da FG destekliyor RX 9070 XT. Ki 2K oynayacaksan FSR ya da FG açmadan çoğu oyunu rahatlıkla oynarsın zaten. 5070 Ti için de geçerli bu. RT performansı 5070 Ti kadar başarılı değil ama FSR ile oynanabilir duruma gelir.

O zaman 9070 XT daha mantıklı gibi duruyor. Kas gücü olarak benzer kartlar FSR 4 gayet iyi görünüyor ve mfg olmasa da fg destekliyor RX 9070 XT. Ki 2K oynayacaksan FSR'ya da fg açmadan çoğu oyunu rahatlıkla oynarsın zaten. 5070 Ti için de geçerli bu. RT performansı 5070 Ti kadar başarılı değil ama FSR ile oynanabilir duruma gelir.

Hocam peki ASUS TUF mu yoksa Sapphire Nitro+ mi kasam biraz kucuk oldugundan Sapphire de 3 slot destek aparatini kullanamayacagim bir de anakartim ASUS TUF B850M uyumlu olmasi acisindan ASUS TUF mu alayim yoksa Sapphire devam mi?

Hocam peki ASUS TUF mu yoksa Sapphire Nitro+ mi kasam biraz kucuk oldugundan Sapphire de 3 slot destek aparatini kullanamayacagim bir de anakartim ASUS TUF B850M uyumlu olmasi acisindan ASUS TUF mu alayim yoksa Sapphire devam mi?
Kasam küçük diyorsunuz iki kartın derinliği de 33cm sığdırabilecek misiniz? Sapphire gerçekten çok güzel duruyor ama soğutmada fark atacağını sanmıyorum TUF'a. Benzerlerdir diye düşünüyorum soğutmada. Görünüşü önemsiyorsanız Sapphire derim ama kalite bakımından ikisi de üzmez.

Bu arada TUF modeli de Nitro+ modeli de stoklarda yok. Stok mu bekleyeceksiniz?

Kasam küçük diyorsunuz iki kartın derinliği de 33cm sığdırabilecek misiniz? Sapphire gerçekten çok güzel duruyor ama soğutmada fark atacağını sanmıyorum TUF'a. Benzerlerdir diye düşünüyorum soğutmada. Görünüşü önemsiyorsanız Sapphire derim ama kalite bakımından ikisi de üzmez.

Bu arada TUF modeli de Nitro+ modeli de stoklarda yok. Stok mu bekleyeceksiniz?

Hocam kart sigiyor Sapphire'in destek aparati sigmiyor ama asusunki kucuk bir şey ya onu kullanabilecegim ama Sapphire inki bir garip olmayacak kasaya. Bu aksam İncehesap gaminggecesine dusecegini dusunuyorum 2 modelden biri dusmez ise de stok beklerim hem belki Gigabyte Aorus Master cikarsa onu alirim LCD ekrani falan var tasarimida cok hos.

Hocam kart sigiyor Sapphire'in destek aparati sigmiyor ama asusunki kucuk bir şey ya onu kullanabilecegim ama Sapphire inki bir garip olmayacak kasaya. Bu aksam İncehesap gaminggecesine dusecegini dusunuyorum 2 modelden biri dusmez ise de stok beklerim hem belki Gigabyte Aorus Master cikarsa onu alirim LCD ekrani falan var tasarimida cok hos.
Ayriyetten destek aparatı alırsınız Sapphire alacak olursanız. Kartlar tekrar çıksın fiyatlarına bakın arada fazla fark yoksa Nitro+ alın. 1500-2000 TL üzeri fark olursa TUF daha mantıklı sanki.

Ayrıyeten destek aparatı alırsınız Sapphire alacak olursanız. Kartlar tekrar çıksın fiyatlarına bakın arada fazla fark yoksa Nitro+ alın. 1500-2000 TL üzeri fark olursa TUF daha mantıklı sanki.

Evet Sapphire daha hos bir de anakartim ASUS TUF'un ust duzey bir anakart olunca uyumlu olsun diye TUF mu alsam diyesim geliyor bir de driver acisindan daha iyi olur gibi ASUS Armoury Crate ve GPU Tweak 3 falan var ya.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı