RX 9070XT sistem tavsiyesi

Gayet uyumlu bir sistem. 7600 ile 9070 XT hiç sırıtmaz kimseye aldırmayın hocam 2K'da kullanılacağı için işlemci öyle o kadar elzem bir şey olmuyor.

RAM'leri 32 GB yapabiliyorsanız iyi olur ayrıca SSD tarafında da Exceria Pro 1 TB öneririm bütçeniz dahilinde olursa. Eğer RAM sonradan alırım derseniz de Exceria Pro 1 TB'ı seçin kesinlikle.

İşlemci soğutucu olarak en azından Evercool CS-120 yapılmalı.

Kasa ve PSU içinse en azından Bitfenix MG953 750W seçilmeli eğer CMT 318 750W yapabilirseniz daha iyi olur.

Sistem gayet güzel görünüyor. Yalnız, eğer benim gibi RGB takıntınız varsa, sanırım seçtiğiniz kasada Auto RGB fanlar var; yani tek bir modda yanıyorlar. RGB kontrolü yok, sadece açma ve kapama var. Ben de M120A kasa kullanıyorum; aynı şekilde sadece aç/kapa yapılabiliyor, auto RGB fanların ışıkları değişmiyor maalesef.

Eğer bu sizin için sorun değilse gayet ideal bir sistem. Zaten 2K’da kullanacağınızı söylemişsiniz; sorunsuz çalışır.

hocam psu konusunda araştırma yapıyorum fakat sitede güvendiğim marka olmadığı için msi tercih ettim aldıktan sonra psu 850w ile değiştirebilirim.
Vento ve FSP kasalar da gayet alınabilir kasalar. İçindeki PSU'ları teyit etmek gerek muhtemelen hydro k var.

Gayet uyumlu bir sistem. 7600 ile 9070 XT hiç sırıtmaz kimseye aldırmayın hocam 2K'da kullanılacağı için işlemci öyle o kadar elzem bir şey olmuyor.

RAM'leri 32 GB yapabiliyorsanız iyi olur ayrıca SSD tarafında da Exceria Pro 1 TB öneririm bütçeniz dahilinde olursa. Eğer RAM sonradan alırım derseniz de Exceria Pro 1 TB'ı seçin kesinlikle.

Kasa ve PSU içinse en azından Bitfenix MG953 750W seçilmeli eğer CMT 318 750W yapabilirseniz daha iyi olur.
yorumunuzu dikkate aldım hocam teşekkürler.

Sistem gayet güzel görünüyor. Yalnız, eğer benim gibi RGB takıntınız varsa, sanırım seçtiğiniz kasada Auto RGB fanlar var; yani tek bir modda yanıyorlar. RGB kontrolü yok, sadece açma ve kapama var. Ben de M120A kasa kullanıyorum; aynı şekilde sadece aç/kapa yapılabiliyor, auto RGB fanların ışıkları değişmiyor maalesef.

Eğer bu sizin için sorun değilse gayet ideal bir sistem. Zaten 2K’da kullanacağınızı söylemişsiniz; sorunsuz çalışır.
rgb takıntım yok hocam sadece sistemim sağlam olsun yeter. Yorumunuz için teşekkürler

Vento ve FSP kasalar da gayet alınabilir kasalar. İçindeki PSU'ları teyit etmek gerek muhtemelen hydro k var.
msi 750w psu da hydra yapıyor diye biliyorum fakat msi bana daha cazip geliyor. yorumunuz için teşekkürler.

Fiyattan ayrı konuşuyorum ram hariç gayet iyi olmuş. Daha yüksek frekans ve daha düşük gecikmeli ram seçmekte fayda var.

Sonradan fark ettim güç kaynağı muhtemelen A-750BN, bu güç kaynağı 300watt 12VHPWR ve 2*8 pin ile geliyor. Attığınız ekran kartı modeli için uyumsuz çünkü 3*8 pin gerekiyor.
Hocam güç kaynağı için sizi rahatsız edeceğim ama bu şekilde alsam ne yapmam gerekir?
İlk defa kasa topluyacağım ve pin muhabbetleri giriş seviyesi olarak biliyorum.

Son düzenleme:
yorumunuzu dikkate aldım hocam teşekkürler.

rgb takıntım yok hocam sadece sistemim sağlam olsun yeter. Yorumunuz için teşekkürler

msi 750w psu da hydra yapıyor diye biliyorum fakat msi bana daha cazip geliyor. yorumunuz için teşekkürler.

Hocam güç kaynağı için sizi rahatsız edeceğim ama bu şekilde alsam ne yapmam gerekir?
İlk defa kasa topluyacağım ve pin muhabbetleri giriş seviyesi olarak biliyorum.
Msi ile kullanamazsınız hocam.

Msi ile kullanamazsınız hocam.
Hocam cevap için teşekkürler. hangi kasayı almamı önerirsiniz beyaz olmaması önceliğim

hocam CMT 318 kasasını almayı düşünüyorum psu güvenilir mi 3x8 pin girişi var mı

Son düzenleme:
1763395890251.png

4 tane güç kablosu var yani evet yetiyor.

Eki Görüntüle 2606306

4 tane güç kablosu var yani evet yetiyor.
hocam psu baktığınız sitenin linkini alabilir miyim rica etsem? Ben baktığımda 2 tane seçenek çıkıyor.

Psu pin farkı yüzünden İtopya ile iletişime geçtim ve beğenmediğim bir hizmet ile karşılaştım. Bu nedenle elden toplamaya karar verdim ve daha iyi bir fiyata ve daha fazla taksit imkanı ile ekte verdiğim parçalarla bir sistem kurmaya karar verdim.

ASUS PRIME B650M-R​

AMD Ryzen 5 7600X​

SAPPHIRE NITRO+ AMD RADEON™ RX 9070 XT​

Kingston NV3 1TB PCI-Express 4.0 M.2 6000/4000 Mb/s SSD​

Scythe Mugen 6 Dual Fan Black Edition CPU Hava Soğutucu​

Kingston Fury Beast 32 GB (2x16) 5200 MHz CL36​

Bu gösterdiğim sisteme çok fazla fiyatı çıkmıyacak şekilde hangi kasayı önerirsiniz ?
(Beyaz olmaması önceliğim)

Son düzenleme:
hocam psu baktığınız sitenin linkini alabilir miyim rica etsem? Ben baktığımda 2 tane seçenek çıkıyor.

Psu pin farkı yüzünden İtopya ile iletişime geçtim ve beğenmediğim bir hizmet ile karşılaştım. Bu nedenle elden toplamaya karar verdim ve daha iyi bir fiyata ve daha fazla taksit imkanı ile ekte verdiğim parçalarla bir sistem kurmaya karar verdim.

ASUS PRIME B650M-R​

AMD Ryzen 5 7600X​

SAPPHIRE NITRO+ AMD RADEON™ RX 9070 XT​

Kingston NV3 1TB PCI-Express 4.0 M.2 6000/4000 Mb/s SSD​

Scythe Mugen 6 Dual Fan Black Edition CPU Hava Soğutucu​

Kingston Fury Beast 32 GB (2x16) 5200 MHz CL36​

Bu gösterdiğim sisteme çok fazla fiyatı çıkmıyacak şekilde hangi kasayı önerirsiniz ?
(Beyaz olmaması önceliğim)
RAM olarak daha iyi tercihler mevcut.

Kasa+PSU şeklinde mi olması gerekiyor? ona göre önerelim.

RAM olarak daha iyi tercihler mevcut.

Kasa+PSU şeklinde mi olması gerekiyor? ona göre önerelim.
ram değiştireceğim hocam şimdilik attım..
Kasa ve psu toplamı 7 8k bandını geçmiyecek şekilde 850 veya 1000w tercihim.
psu olarak bunu alıp kasayı ucuz bir şey de alabilirim önerilerinize tamamen açığım...

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı