Çözüldü RX 9070XT sistemde görüntü kalitesi kötü

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Alim07600

Hectopat
Kek günü
RAM
Patriot Viper Venom 32 GB (2x16)
Ekran kartı
PowerColor reaper RX 9070XT
Anakart
Pro B650M-A Wi-Fi
İşlemci
Ryzen 7 7800x3d
Merhaba yakın zamanda bilgisayar topladım fakat aldığından beri genel görüntü kalitesinde problem yaşıyorum. Birkaç örnek vermek gerekirse, 1080p YouTube videolarının 720P'ye yakın bir görüntü vermesi, masaüstü ikonlarının pikselli görünmesi, oyunlarda çizim mesafesi uzadıkça pikselli ve rahatsız edici bir görüntü vermesi. Başta Sapphire RX 9070XT almıştım fakat yaşadığım sorunlardan sonra problem ekran kartında olduğunu düşünüp değişime yolladım ve PowerColor Reaper RX 9070XT ile değiştirdim fakat sorunlar hala devam etmekte. 2-3 defa format attım, sayısız defa driverları kaldırıp baştan kurdum fakat problemi çözemedim. Artık aklıma başka bir çözüm gelmiyor.
Sistem şu şekilde:
Monitör Samsung Odyssey G6 (LS27BG652EUXUF)
Ekran kartı: PowerColor reaper RX 9070XT.
Anakart: Pro B650M-A Wi-Fi
İşlemci: Ryzen 7 7800x3D.
RAM: Patriot Viper Venom 32 GB (2x16)
PSU: Modelini hatırlamıyorum ama FSP Hydro 800 Watt.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
AMD Adrenalin uygulamasında şu iki ayarı açtıktan sonra problem çözüldü.

1754644246073.png
Merhaba yakın zamanda bilgisayar topladım fakat aldığından beri genel görüntü kalitesinde problem yaşıyorum. Birkaç örnek vermek gerekirse, 1080p YouTube videolarının 720P'ye yakın bir görüntü vermesi, masaüstü ikonlarının pikselli görünmesi, oyunlarda çizim mesafesi uzadıkça pikselli ve rahatsız edici bir görüntü vermesi. Başta Sapphire RX 9070XT almıştım fakat yaşadığım sorunlardan sonra problem ekran kartında olduğunu düşünüp değişime yolladım ve PowerColor reaper RX 9070XT ile değiştirdim fakat sorunlar hala devam etmekte. 2-3 defa format attım, sayısız defa driverları kaldırıp baştan kurdum fakat problemi çözemedim. Artık aklıma başka bir çözüm gelmiyor.
Sistem şu şekilde:
Monitör Samsung Odyssey G6 (LS27BG652EUXUF)
Ekran kartı: PowerColor reaper RX 9070XT.
Anakart: Pro B650M-A Wi-Fi
İşlemci: Ryzen 7 7800x3D.
RAM: Patriot Viper Venom 32 GB (2x16)
PSU: Modelini hatırlamıyorum ama FSP Hydro 800 watt.

Donanımsal bir sorun gibi görünmüyor hocam, büyük ihtimalle ayarlardan kaynaklı.
Öncelikle ekran ölçeğinin %100 olduğundan emin olun. Ardından ayarlar > sistem > görüntü > ekran çözünürlüğü kısmından çözünürlüğü kontrol edip 1920x1080 önerilen olarak ayarlayın.
Eğer hala bulanıklık varsa, AMD Adrenalin yazılımı üzerinden söyle yapın.
Display > scaling mode kısmını full panel ya da preserve aspect ratio olarak ayarlayın.
Radeon ımage sharpening ayarını açabilir, %50 civarında bir değer verebilirsiniz.
Virtual super Resolution/Sanal süper çözünürlük kapalı mı diye kontrol edin.
Video izlerken sorun yaşıyorsanız, Windows HDR özelliğini kapatıp deneyin. Bazı monitörlerde görüntü kalitesini düşürebiliyor. Umarım yardımcı olur hocam. İyi sosyaller, iyi günler dilerim.

Donanımsal bir sorun gibi görünmüyor hocam, büyük ihtimalle ayarlardan kaynaklı.
Öncelikle ekran ölçeğinin %100 olduğundan emin olun. Ardından ayarlar > sistem > görüntü > ekran çözünürlüğü kısmından çözünürlüğü kontrol edip 1920x1080 önerilen olarak ayarlayın.
Eğer hala bulanıklık varsa, AMD Adrenalin yazılımı üzerinden söyle yapın.
Display > scaling mode kısmını full panel ya da preserve aspect ratio olarak ayarlayın.
Radeon ımage sharpening ayarını açabilir, %50 civarında bir değer verebilirsiniz.
Virtual super Resolution/Sanal süper çözünürlük kapalı mı diye kontrol edin.
Video izlerken sorun yaşıyorsanız, Windows HDR özelliğini kapatıp deneyin. Bazı monitörlerde görüntü kalitesini düşürebiliyor. Umarım yardımcı olur hocam. İyi sosyaller, iyi günler dilerim.

Hocam söylediğiniz çoğu şey zaman yapılmış durumdaydı. Aspect ratio olayını yaptım sadece onda da bir değişim olmadı. Maalesef sorun devam etmekte.

Monitorun kendi ekran ayarlarini bir atar misiniz? DP mu kullaniyorsunuz bir de?

Aynı monitörü kullanıyoruz sanırım. Atmamı istediğiniz kısmı tam anlayamadım örnek olarak atabilir misiniz?

Reddite'de okudum Samsung ile AMD ekran kartlarinda bu sorunu yasayan bir kitle var. O da eski NVIDIA kartini takinca duzeliyordu. Baska monitorle test sansin varsa dene.

Başka bir Samsung monitör ile denemiştim aynı şey vardı. Samsung marka olmayan bir monitör yok sanırım çevremde kimsede maalesef.

Aynı monitörü kullanıyoruz sanırım. Atmamı istediğiniz kısmı tam anlayamadım örnek olarak atabilir misiniz?

Başka bir Samsung monitör ile denemiştim aynı şey vardı. Samsung marka olmayan bir monitör yok sanırım çevremde kimsede maalesef.

Bunlari yapar mısınız?

İade edip ya da satıp NVIDIA'ya geçeceksin. Başka türlü çözümü yok bunun.

İade edemiyorum maalesef süresi doldu.

Bunlari yapar mısınız?

Aynı bir değişiklik yok. Kendim de bu ayarları bayağı kurcalayıp bir çözüm elde edememiştim. Görüntü netliği ayarını açmak istedim belki etkisi olunca sanırım televizyona özelmiş o, PC de çok uğraştım ama ne kendim açabildim ne de internette açma yolunu buldum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı