RX 9070XT vs RTX 4070

Sorunlu Türkçemden ötürü kusuruma bakmayın. Direkt konuya değineceğim.
Yakın da bilgisayar toplayacağım ve ekran kartı mevzusu beni delirtiyor, normal şartlarda RX 9070XT alacaktım lakin istediğim modelin fiyatı uçtu, ben de normal olarak başka opsiyonlara baktım ve RTX 4070 gözüme çarptı 2K Ultra ayarlarda rahat götürür diye düşündüm. Sonra RX 9070'lerin fiyatlarına baktım 3-4K oynuyor. Farkı vermeme değer mi değmez mi konusuna takıldım. Bütçeyi zorlayıp hâlâ istediğim RX 9070XT modelini alabilirim, ne kadar gerekli sizce?
Not: Bütçe hakkında detay verebilirim, bütçeyi zorlama konusunuda detaylandırabilirim.
(Rica ediyorum hazır sistem atmayın🙏)
Aralarında nesil farkı olduğu gibi iyi bir tanede performans farkı var oyundan oyuna:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Aynı klasmanda kart değiller. Oyüzden mantıken RX daha iyi. Ayrıca FSR4'ün de DLSS kadar iş yapması kaynaklı NVIDIA cazibesine kapılmayın pek.

Öncelikle Türkçeniz konusunda şüpheniz olmasın gayet anlaşılır ve güzel. Alacakken bütçenizi biraz yükseltip 9070XT almanız geleceğe de bir yatırım olacaktır. Uzun bir süre kart değiştirmeden rahat rahat oyununuzu oynarsınız.

Hocam öncelikle Türkçeniz gayet iyi.:) 9070XT daha iyi bir kart işin doğrusu, fakat sık sık GPU değiştiren biri olarak size şöyle bir tavsiye vermek isterim. Örneğin: GTA 5 yenilemiş sürümünü açtınız DLSS fg açtınız AMD içinde FSR 3 veya 4 AMD FPS olarak geçti ama görüntüde blur ve kısmı titremeler oluyor. 4070 ile ek olarak DLAA(gördüğüm en iyi teknoloji) açınca oyun inanılmaz bir görüntüye sahip oluyor. Bunun rehberleri pek yok ama denemeniz tavsiye ederim. Hangisi iyise onu kullandım bu zamana kadar ama şu DLAA sayesinde NVIDIA ilk tercihim.

AMD kendisini teknoloji açısından geliştirmeye devam ediyor ve 9070 güncel bir kart ileride çıkartıcağı teknolojiler NVIDIA'yı silip süpürür gibime geliyor.

AMD kendisini teknoloji açısından geliştirmeye devam ediyor ve 9070 güncel bir kart ileride çıkartıcağı teknolojiler NVIDIA'yı silip süpürür gibime geliyor.
Umarım, ben taraf tutmayı sevmiyorum. Zaten eşim için kurduğum sistemde AMD GPU ve CPU var bende Nvidia. Ikimizde oyun oynadığımız da benden fazla FPS alsa dahi görüntü farkı bana fazla geliyor.

Hocam teknoloji konusunda AMD'nin NVIDIA'yı geçmesi pek olası değil. Tabii ki de oyun teknolojilerinde bayağı yakınlar ancak iş dünyasında NVIDIA çok önde.

Hocam teknoloji konusunda AMD'nin NVIDIA'yı geçmesi pek olası değil. Tabii ki de oyun teknolojilerinde bayağı yakınlar ancak iş dünyasında NVIDIA çok önde.

Demek istediğim AMD tarafındaki FSR teknolojisi ve NVIDIA tarafındaki DLSS teknolojisi halihazırda FSR 4.0 zaten çok güzel bir performans veriyor ve ileride bunun katlanarak artacağına eminim FSR 4.0'ın görüntü kaliteside gayet güzel oyun içerisindeki uzakta bulunan objeleri vs titretmeden gösteriyor.

Demek istediğim AMD tarafındaki FSR teknolojisi ve NVIDIA tarafındaki DLSS teknolojisi halihazırda FSR 4.0 zaten çok güzel bir performans veriyor ve ileride bunun katlanarak artacağına eminim FSR 4.0'ın görüntü kaliteside gayet güzel oyun içerisindeki uzakta bulunan objeleri vs titretmeden gösteriyor.

Teknoloji kısmı sadece DLSS veya FSR olmuyor genelleme yaptığınız için öyle dedim. Yoksa haklısınız AMD NVIDIA yayla aynı seviye de ama geçmesi pek muhtemel değil gene.

Teknoloji kısmı sadece DLSS veya FSR olmuyor genelleme yaptığınız için öyle dedim. Yoksa haklısınız AMD NVIDIA yayla aynı seviye de ama geçmesi pek muhtemel değil gene.

Hocam açıkçası AMD kısa sürede güzel işler başardı ve ileride oyun teknolojisi açısından NVIDIA'nın bir adım önüne geçeceğini düşünüyorum ama tabii ki de kesin değil bekleyip göreceğiz.

Hangi marka modeldi fiyatı uçan?
xfx mercury gaming modeli

Bütçeni söyler misin?

Bütçe garanti 70k su an çalışıyorum bu hafta son annem akrabaya altınları vermiş onlar geldiğinde bozdurup almayı düşünüyorum zorlarım muhabbeti ailem destek çıkar.

Öncelikle Türkçeniz konusunda şüpheniz olmasın gayet anlaşılır ve güzel. Alacakken bütçenizi biraz yükseltip 9070XT almanız geleceğe de bir yatırım olacaktır. Uzun bir süre kart değiştirmeden rahat rahat oyununuzu oynarsınız.

Bende aynı fikirdeyim geleceğe yönelik daha iyi olur.

XFX Mercury Gaming modeli

Bütçe garanti 70k su an çalışıyorum bu hafta son annem akrabaya altınları vermiş onlar geldiğinde bozdurup almayı düşünüyorum zorlarım muhabbeti ailem destek çıkar.

Bende aynı fikirdeyim geleceğe yönelik daha iyi olur.

Sistem için toplam bütçe 70k ise o paraya 5070 Ti sistem alınabilir. İlla 9070XT diyorsan o daha rahat alınır ama 4070 bu bütçede bir kart değil.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı