RX 9070XT vs RTX 5070 Ti

Bütçe
60000

deepadsky

Megapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
MSI Z790 ACE
İ7 14700k
GTX 1080 TI
1 TB SSD
2 TB HDD
CORSAİR 5000 X KASA
Geçen hafta 38 bin liraya 1 ay kullanılmış bir Aorus RX 9070 XT aldım. Kart ile biraz oyun oynadıktan sonra; kart ortalama 340W çekiyor, oyun ve menü geçişlerinde watt değeri hemen değişim gösteriyor. Sıcaklık ise PC ısı peteğine yakın duruyor ve 67 dereceyi geçmedi, genel olarak karttan memnunum ama aklımda 5070 Ti yok değil. Bu kartı alırken çok kararsız kalmıştım, şu an 54 bin liraya Gaming X 5070 Ti var ve arada 16 bin lira fark var. Bunu iade edip onu alınır mı? Açıkçası kararsızım, belki de bu yüzden bunları yazıyorum. RX 9070 XT çok güzel bir kart ama içime pek sinmedi, bazı forumlarda kartı görüyorlar gibi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Geçen hafta 38 bin liraya 1 ay kullanılmış bir Aorus RX 9070 XT aldım. Kart ile biraz oyun oynadıktan sonra; kart ortalama 340W çekiyor, oyun ve menü geçişlerinde watt değeri hemen değişim gösteriyor. Sıcaklık ise PC ısı peteğine yakın duruyor ve 67 dereceyi geçmedi, genel olarak karttan memnunum ama aklımda 5070 Ti yok değil. Bu kartı alırken çok kararsız kalmıştım, şu an 54 bin liraya Gaming X 5070 Ti var ve arada 16 bin lira fark var. Bunu iade edip onu alınır mı? Açıkçası kararsızım, belki de bu yüzden bunları yazıyorum. RX 9070 XT çok güzel bir kart ama içime pek sinmedi, bazı forumlarda kartı görüyorlar gibi.

Ben olsam almazdım 16 bin lira fark değmez gibi.

Artık yapay zeka ve DLSS FSR teknolojilere sırt yaslandığını düşünürsek ve NVIDIA cephesinde bu işlerin daha tutarlı yürüdüğünü düşünürsek ikisi arasında tercih 5070 ti olabilir. Fakat sizin elinizde zten hali hazırda 9070xt olduğundan satıp 5070 ti almanın çok mantığı yok. Birde burada asıl önemli olan konu sizin istekleriniz. Misal şuan 9070xt ile hangi çözünürlükte oyun oynuyorsunuz? 1080p veya 2k da iseniz ve sadece oyun odaklıysa tamamen gereksiz olur 5070 ti geçmek.

Artık yapay zeka ve DLSS FSR teknolojilere sırt yaslandığını düşünürsek ve NVIDIA cephesinde bu işlerin daha tutarlı yürüdüğünü düşünürsek ikisi arasında tercih 5070 Ti olabilir. Fakat sizin elinizde zten halihazırda 9070XT olduğundan satıp 5070 Ti almanın çok mantığı yok. Bir de burada asıl önemli olan konu sizin istekleriniz. Misal şu an 9070XT ile hangi çözünürlükte oyun oynuyorsunuz? 1080p veya 2K da iseniz ve sadece oyun odaklıysa tamamen gereksiz olur 5070 Ti geçmek.

2K da sadece oyun oynuyorum, yok kartı satmayacağım. Direkt iade edebiliyorum. Sadece şimdiye kadar NVIDIA kartlar kullandığım için belki de kararsızım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı