RX 9070XT zamlanır mı?

konpachiro

Decapat
Yer
Adana
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
RX 6600
RYZEN 5 5500
A 520 M-K
2*8 RAM
Meslek
Öğrenci
Iyi günler haziran-Temmuz gibi RX 9070 XT sistem toplamayi düşünüyorum. Kartın şu anki piyasası 30-33K bandında inip çıkıyor. Şimdi TRT bandrol zammı gibi haberler dolaşıyor. Yarın uyanıp kartı 45 bin TL fiyata görmek istemiyorum. Şu an param olmadığı için o zamanı beklemeliyim. Ek olarak YKS öğrencisiyim, sizce ne olur? Uzun zamandır piyasaya bakamıyorum.

Iyi günler haziran-Temmuz gibi RX 9070 XT sistem toplamayi düşünüyorum. Kartın şu anki piyasası 30-33K bandında inip çıkıyor. Şimdi TRT bandrol zammı gibi haberler dolaşıyor. Yarın uyanıp kartı 45 bin TL fiyata görmek istemiyorum. Şu an param olmadığı için o zamanı beklemeliyim. Ek olarak YKS öğrencisiyim, sizce ne olur? Uzun zamandır piyasaya bakamıyorum.

Ocaktan sonra vergi zammı ile bütün hepsi zamlanacak 9070le alakası yok.

Hocam TRT bandrolü haricinde şu an hali hazırda Ram ve SSD'lerde üretimde AI için kurulan veri merkezlerine satılan ürünlere öncelik verildiği için inanılmaz bir fiyat artışı yaşandı. Bu artıştan ekran kartlarının da etkileneceği öngörülüyor. Ek olarak Türkiye'de yaşıyoruz; enflasyon ve döviz durumlarını biliyorsunuz. Zamlanmaması ihtimali çok düşük.

VRAM Cost Is About To Make GPUs Way More Expensive genel bir analiz yapılmış.

En düşük 40-50 dolar arası yükseliş bekliyor. RAM fiyatlarındaki gibi iki katı artış olursa 100 dolarlık bir artış bekliyor. Üç katını geçen artışlarda 200 dolara yakın bir artış bekliyor. Genel özeti bu şekilde.

Üreticilerin bu durumda ne yapacağı, ne kadar yansıtacağı belli değil. Eğer artış olursa bizdeki satıcıların nasıl yansıtacağı belli değil. Fiyatlar yavaş yavaş oturmuşken daha yüksek fiyattan satabilme şansını kaçıracaklarını sanmam.

Yani ortalama ne kadar gelir diye sormuştum. Benim 25k gibi bir bütçem olacak, elimde ASRock RX6600, R5 5500 sistem var onu satmayi düşünüyorum. Ek olarak babam 20-30k para destek verirse sizce yine de alabilir miyim?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı