RX serisinin WattMan hatası

Hocam bende satmayı düşünüyordum açıkçası ancak evde başka bilgisayar kullananlarda var ve benim sistemimi yenileyeceğimiz zaman benim sistemimi başkası kullanacak. Bu durumdan dolayı ne yazık ki kartı satamıyorum. Cidden benim de canıma tak etti. Açıkçası bu ekran kartını satın alırken rahat oyun oynarım vs. düşüncesi ile almıştım. Rahat oyun oynamayı geçtim oyun oynayamayacak seviyeye geldi.

Size ve bu sorunu yaşayan kişilere üzülüyorum. Binlerce para verip heyecanla aldığın ekran kartını takıp oynarken yeşil, siyah, mavi ekran almak ya da WattMan denen belanın musallat olması üzücü ve bunun çözümü bile kesin değil burada iki seçenek kalıyor kartı satmak ve servise göndermek( ki bu 2 hafta belki fazla ekran kartsız kalmaktır) serviste muhtemelen ya VBIOS yapacak ya da para iadesi yapacak(şahsen bazı kullanıcıların mesajlarını okumuştum) bir kullanıcıda AMD ekran kartında sorun olmasına rağmen servis sorun yok deyip geri göndermiş kartı. Türkiye'de servisler bile sıkıntı ki bazı servisler ekran kartından anlamayan kişiler çalışıyor. Şahsen RX 5700 XT kullandım kart fena BF1 2K 130 FPS falan veriyordu ama bazı oyunlarda hele ki hikayeli oyunlarda oynadığımda WattMan veya siyah ekran alınca çıldırıyordum hele ki oyunu kaydetmemiş isem iyice deliriyordum kartı kırasım vardı resmen.

Size ve bu sorunu yaşayan kişilere üzülüyorum. Binlerce para verip heyecanla aldığın ekran kartını takıp oynarken yeşil, siyah, mavi ekran almak ya da WattMan denen belanın musallat olması üzücü ve bunun çözümü bile kesin değil burada iki seçenek kalıyor kartı satmak ve servise göndermek( ki bu 2 hafta belki fazla ekran kartsız kalmaktır) serviste muhtemelen ya VBIOS yapacak ya da para iadesi yapacak(şahsen bazı kullanıcıların mesajlarını okumuştum) bir kullanıcıda AMD ekran kartında sorun olmasına rağmen servis sorun yok deyip geri göndermiş kartı. Türkiye'de servisler bile sıkıntı ki bazı servisler ekran kartından anlamayan kişiler çalışıyor.
Kartı satın alalı 2 yılı geçiyor. Yani garantisi bitti :( . Servis değişim yapsa bile kabarık bir fatura çıkaracaktır muhtemelen. Açıkçası göndermemeyi tercih ediyorum şu anda.

Kartı satın alalı 2 yılı geçiyor. Yani garantisi bitti :( . Servis değişim yapsa bile kabarık bir fatura çıkaracaktır muhtemelen. Açıkçası göndermemeyi tercih ediyorum şu anda.

Umarım çözümünü bulursunuz. Şahsen ben AMD ekran kartında yaşadığım sorun yüzünden bir daha AMD ekran kartların yüzüne bile bakmam. Böyle sorunlu kartları niye satışa çıkarıyorlar test etmeseler evet sorunu göremeyip direk mağazalara gönderirler. Şahsen test edip kutulayıp öyle mi mağazalara gönderiyorlar bilmiyorum hiç araştırmadım da ama yani millet o kadar para veriyor hele ki öğrenciysen o kadar para biriktirip belki çalışıp ter döküp aldığın kart sorunlu çıkınca bir de 14 gün iade etmeyince. psikolojik sorunlar yaşamayan kişiyi deli ederler.

20.9.1 sürümü sorun çıkarttı mı?
Şu anlık bir sorunla karşılaşmadım. Ama tabii bunu zaman gösterecek.
Maalesef 20.9.1’de de aynı hatayı aldım. Şimdi de 20.9.3’ü deneyeceğim bakalım ne olur.
Maalesef 20.9.1’de de aynı hatayı aldım. Şimdi de 20.9.3’ü deneyeceğim bakalım ne olur.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı