RX vs GTX 1060 Sistem

Taha0999

Hectopat
Katılım
28 Ocak 2017
Mesajlar
5
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Yaklaşık 3 aydır sağlam bir şekilde günde yaklaşık 3-4 saat boyunca araştırma yaptım. Yeri geldi videolar izledim yeri geldi makalelere göz attım. Ama FPS bilgisayar ve darboğaz kavramlarını su gibi ezberledim denemez o yüzden bu konuyu açıyorum. Öncelikle şuan 6500 TL Maksimum bütçem var. Aklımdaki sistem Technopatın Youtube kanalında gördüğüm RX580 sistem sadece anakartı değiştiricem gözüme hoş gelen bir anakart alacağım ve ekran kartı modelini de Asus yerine Msi alıcam. Zevk meselesi. Her neyse bir diğer düşündüğüm sistem ise GTX 1060'lı sistem toplama rehberinde gördüğüm sistem ama aklımda takılan soru şu. RX 580'li PC daha fazla paraya mal olup daha az performans veriyor. Gece gündüz benchmark testleri izledim normal oyunlar olsun. Ayrı GTA 5 testleri falan. Acaba oyunlar güncellendi falan diye mi RX 580 sistem daha az performans verdi yoksa zaten 1060 sistemden kötümü çünkü izlerseniz sizde farkediceksiniz açık ara GTA 1060 sistem GTA 5'de 15-25 FPS arası farkla öne geçiyor.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Çok açıldı bu konu. DX11'de GTX 1060 az bir farkla önde. Vulcan ve DX12'de ise bariz bir şekilde RX 580 önde. Ayrıca Freesync teknolojisini barındıran monitörler daha ucuz olduğu için RX 580 alınmalı. Tabii ki fiyatları aynı ise.
 
@Jira Hocam gerekli açıklamayı yapmış.

RX 580 8GB>GTX 1060 6GB :aşk:
 
O 2 GB fazla VRAM daha sonra işinize yarayabilir. Zaten RX 580'in Vulkan ve DX12 performansı da malum. Bence RX 580 alın.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Son düzenleyen: Moderatör:
GTX 1060, DX11'de biraz geçiyor fakat fark atacak kadar değil.

Asıl farkı DX12'de RX 580'de görürsün (y)
 
144 FPS'i geçebiliyor musunuz bari?

Hocam öyle düşünmeyin. GTX 1060 fark attığı durumlar olabiliyor. Üstelik MSI RX 580 Gaming X bile ısınıyor. TDP değeri fazla biraz.
AMD ısınmıyor. Bu kaç senedir kulaktan kulağa yayılan bir söylenti. Ayrıca DX11 performansında GTX 1060 daha iyidir ama gelecek için AMD daha verimli.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı