RX vs RTX

Doğru diyor. 12 GB VRAM'dan 8 GB VRAM'e geçmek ahmaklıktır.
6700 XT, 3070'in bile altında bir kart. Ayrıca AMD'nin VRAM optimizasyonu daha kötü. 3070'in rakibi 6750 XT'dir ve 3070 Ti'ın rakibi RX 6800/XT'dir. Fakat beni yanlış anlamayın lütfen. Tabii ki de 3070 ve 3070 Ti almanızı önermiyorum ama şu VRAM olayının gerçeğini saklamayalım. RX 7000 serisinde zaten daha iyi bir teknoloji kullanılıyor VRAM konusunda. Teşekkürler.

RX 6000 ve üstünde ciddi bir sorun yok. Driver sorunları var fakat stabil sürücüde kalıp güncellemezseniz problem yok.

AMD RX 6700 kullanıyorum. Memnunum ama param olsa Nvidia alırdım zamanında. Sistemimi güncelleyeceğim zaman Nvidia alacağım sunmuş olduğu teknolojileri deneyimlemek istiyorum. AMD'den de memnunum ama.

Paran varsa Nvidia al, yoksa AMD al. Rx 6000 serisi kartların canı sıkılınca driveri çöküyor. 6700 XT kullanıyorum, şu sıralar driver çökmesi yaşamıyorum ama kart donuyor bazen.

Bu mesajda gerçekler yer almaktadır. Alınmak, gücenmek isteyen herkese kapı açık
AMD:
  • Sadece oyun oynamak isteyen, render vs. ile işi olmayan
  • Kısıtlı bütçe
  • RAW performans ile ilgilenenler. (DLSS, FSR, RTX vs. takılmayanlar)
  • NVIDIA fiyat muadili modellerden saf performansta öne geçebilmesi (RX 7700 XT, 4060 Ti kavgası)
  • Daha dolu bir kartın daha uyguna veya denk fiyata gelmesi (MSI, ASUS, Zotac Sapphire gibi markaların sattıkları)
  • Linux kullanıcısı olmak (Çok spesifik)

NVIDIA:
  • Yazılımsal destek. DLSS reflex vs. gibi şeyler yani.
  • DLSS ve FG avantajı.
  • Daha yüksek RTX performansı
  • Render gibi işlerde daha avantajlı (CUDA)
  • Stabil driverlar (RX 60 ve 70 serilerinde azalsa da hala bir seçim sebebi)
  • Kampanyalı sistemlerde çok tercih edilmesi ve buna bağlı F/P sistemler denk gelmesi
  • SON nesil ile birlikte güç tüketim değerleri ve ısı farkları çok daha iyi
-- Popüler kültür yalakası bir fanboy olmak (Opsiyonel)

Bunu NVIDIA'ya yazma sebebim savunuğu şeyin ne olduğunu bilmeyen sayısının çok fazla olması. "3070 Ti 8 GB, 3060 12 GB bu yüzden 3060 daha mantıklı" diye gezenleri gördü bu gözler. DLSS 3 ve 3.5 arasındaki farkı bilmeyip DLSS misyonerliği yapanları saymıyorum bile. Bu tarz bir kitleden dolayı NVIDIA bilmeyen birinin gözünde daha dominant duruyor.

Yanlış anlaşılmasın "NVIDIA sevmek = fanboy" demiyorum fanboyluk ayrı bir statü. Herhangi bir markanın fanboyu olmak benim gözümde acizliktir sadece NVIDIA özelinde değil AMD'nin de çok toxic fanboyları var. Aynı şekilde ASUS, BMW, Apple vesaire vesaire...
Fanboyların çoğu fanboy olduklarını reddediyor işin garibi o. Umarım onlara denk gelmezsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı